Маршрутка уби момиче в София

Мариана отивала да празнува 14 февруари
17 фев 2012 21:11,
219
Маршрутка уби момиче в София
Снимка: Bulphoto

Маршрутка блъсна и уби 22-годишно момиче в столицата. Инцидентът е станал на 14 февруари,съобщи bTV.

Мариана и приятелите ѝ имали резервация за заведение в Студентски град за празника. Около 22 часа били почти пред входа на ресторанта.

Вървели по пътното платно срещу движението, тъй като тротоарът е покрит със сняг. Успоредно на тях се движел автобус с бавна скорост. Идващата зад него маршрутка решава да го изпревари и удря в гръб Мариана пред очите на приятеля ѝ, 22-годишният Симеон Прусийски.

Фаталната маршрутка се движи по линия №18. Пред полицаите шофьорът Димитър Димитров обяснил, че не е видял компанията.

„Късно е забелязал пешеходците. Твърди, че се е движил с ниска скорост. Не е употребил алкохол, от 2005 г. няма нарушения,” каза Йоана Трендафилова, разследващ полицай от СДВР.

Пътният участък е тесен, а изпреварването е забранено. Експертиза ще установи дали шофьорът не се е движил и с висока скорост.

Той не е задържан и е отказал коментар по телефона. Практиката показва, че при подобни случаи - причиняване на смърт по непредпазливост - ако обвиняемият има чисто съдебно минало, най-често получава условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
13
 
! Отговори
6125 преди 12 години
Точно в тази част на Студенстски град наистина не може да се върви по третоара. Ако няма сняг има кал, ужас е :(
99
0
 
9
 
! Отговори
пю преди 12 години
когато се върви по платното се върви срещу движението и се пазиш ти бог да го прости момичето
98
1
 
12
 
! Отговори
conservator преди 12 години
А моя инструктор казваше,че шофирането е работа - не е удоволствие, не е умение, не е късмет.
97
0
 
25
 
! Отговори
do 108 преди 12 години
ъъъ ти май не четеш или не можеш да мислиш...вървели са ВСИЧКИ по улицата защото тротоарите са затрупани със сняг....и само да отбележа че когато шофираш трябва да се съобразяваш с пешеходците и всички други фактори.това че имаш предимство по закон не ти дава право да газиш-аман от такива пишман шофери като теб. на всеки може да се случи ,сега трябва да си понесе наказанието.моя инструктурпреди 15 г. ми казваше че когато се качвам н да карам с единия крак съм в гроба с другия в затвора..
96
1
 
4
 
! Отговори
Убийство=условна преди 12 години
Сега ще му друснат една условна присъда ... лека му пръст на момичето !
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да прости момичето !
94
4
 
8
 
! Отговори
otmastitel преди 12 години
Носете си оръжие и на место му прочетете пресъдата
93
1
 
9
 
! Отговори
dobar 4ovek преди 12 години
GLEDAM I 4UVAM 4E V BALGARIA NI6TO NE VARVI KAKTO V EVROPESKITE DARJAVI I NQMA DASE OPRAVI DO KRAQ NA SVETA KAKTO ISKATE ME RAZBERETE
92
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** от МВР, арестувайте шофьора за убийство! Не може да е убил човек и да се разхожда безнаказано!
91
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вероятно е маршрутка 8 ,защото тя обикаля Студентски град. Често пътувам с маршрутки и е вярно ,че кошмарно шофират. Не спазват никакъв правилник. Освен това поне веднъж седмично когато се качвам шофьора ми мирише на алкохол. Не знам как и кога ги проверяват ,но си пият без да им мигне окото.
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Маршрутка 18 ходи до Нови Искър и Дружба 1. Аз живея в нови Искър и всеки ден пътувам с нея!!!!!!!ТЯ НЕ ХОДИ ДО СТУДЕНТСКИ ГРАД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Коя е тогава маршрутката????????????????? Моля,уточнете се!!!!!!!!!!!
89
0
 
7
 
! Отговори
Shark преди 12 години
до 99. Напълно си прав, всичко, което си написал е точно така. Същото е и в Пловдив. Маршрутките да се забранят!
88
0
 
4
 
! Отговори
Ина преди 12 години
Фаталната маршрутка се движи по линия 18 - има някаква неточност, защото през Ст. град не минава точно този номер маршрутка!
87
2
 
14
 
! Отговори
:-( преди 12 години
бързал е да спечели още 5 лева. Никога не се изпреварва спрял автобус !Никога не се пресича пред спрял автобус защото неможеш да знаеш кой *** няма търпение да изчака и се опитва да го изпревари
86
0
 
7
 
! Отговори
жалко за момичето преди 12 години
Дали е спрял. Опитал ли се е да помогне на пострадалата или или се е измъкнал като се е направил на разсеян.Бог да прости момичето ! Улиците вземат най много жертви.
85
1
 
11
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ЗА МАРШРУТКИТЕ НЯМА отделен Правилник за движение. Всички сме виждали, как шофьорите на маршрутки извършват по 10-15 нарушения на Правилата за движение само в един курс. Те се чувстват безнаказани и спират където им падне- на средата на кръстовище, върху пешеходна пътека, преминават на червено, изпреварват и засичат, без да се съобразяват със знаци и маркировка. Спиране и потегляне /което ТЕ СА СИ ВЪВЕЛИ КАТО СИГНАЛИЗАЦИЯ/ с два мигача, също е нарушение. Маршрутките трябва да се забранят!
84
1
 
15
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Ела в Студентски град да видиш какво е бордюр 20 cm, затрупан с лед и отгоре с киша до коленете и пак ми говори дали може да се ходи :@
83
1
 
15
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Шофьорът на маршрутката следва да поживее в общежитие открит тип с казармен режим и пълна държавна издръжка поне 5 години - рисково изпреварване създаващо предпоставки за ПТП и убийство по непредпазливост.
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
90 Много ограничено изказване... като не знаеш какво да кажеш и ръсиш само глупости един съвет по-добре мълчи! Все пак става въпрос за човешки живот
81
1
 
18
 
! Отговори
до 91 преди 12 години
Държавата се формира от народа, а българският народ е много скапан...Като кажете "държавата е скапана" все едно марсианците са виновни?!!?!