Маршрутка уби момиче в София

Мариана отивала да празнува 14 февруари
17 фев 2012 21:11,
219
Маршрутка уби момиче в София
Снимка: Bulphoto

Маршрутка блъсна и уби 22-годишно момиче в столицата. Инцидентът е станал на 14 февруари,съобщи bTV.

Мариана и приятелите ѝ имали резервация за заведение в Студентски град за празника. Около 22 часа били почти пред входа на ресторанта.

Вървели по пътното платно срещу движението, тъй като тротоарът е покрит със сняг. Успоредно на тях се движел автобус с бавна скорост. Идващата зад него маршрутка решава да го изпревари и удря в гръб Мариана пред очите на приятеля ѝ, 22-годишният Симеон Прусийски.

Фаталната маршрутка се движи по линия №18. Пред полицаите шофьорът Димитър Димитров обяснил, че не е видял компанията.

„Късно е забелязал пешеходците. Твърди, че се е движил с ниска скорост. Не е употребил алкохол, от 2005 г. няма нарушения,” каза Йоана Трендафилова, разследващ полицай от СДВР.

Пътният участък е тесен, а изпреварването е забранено. Експертиза ще установи дали шофьорът не се е движил и с висока скорост.

Той не е задържан и е отказал коментар по телефона. Практиката показва, че при подобни случаи - причиняване на смърт по непредпазливост - ако обвиняемият има чисто съдебно минало, най-често получава условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
7
 
31
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
В София всички са селяни. И всеки селянин казва на останалите, че са селяни.
119
10
 
14
 
! Отговори
с. преди 12 години
Абе интересно как се получи така,че преди години когато инвазията от прованса не беше толкова масова София беше в пъти по-чиста!За спокойствието тишината и липсата на каквито и да било проблеми с трафика и паркирането изобщо няма да говоря!Не ви ли идва просетление в *** кратуни драги ми провинциални навлеци,че основна заслуга за превръщането на София в *** имате вие!Плюейки столицата всъщност плюете себе си!Жалки сте!И пак ще повторя-жалко за момичето!
118
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до143, абетинеможешлидапишешмалкопоразбраноисмалкопонормалнаазбукаданемислишченякойщетичетенеграмотнитеписания
117
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тука е пълно с яки ***, които не харесват а им се казва истината в очите
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
parvo gi srqha a posle pak im dadoha razre6itelni i ako tova nee korupciq vozqt horata v koli koito se karat hlebni izdeliq i naroda se kefi 4e se vozi evtino a kolko katastrofi staha s mar6utki i jertvi no nikoi nego interesuva kakvo 6te se slu4va vajnoto e suhoto da se pribira a naroda da mre i MVR da neznae za takav slu4ai tapanar6tina
115
10
 
15
 
! Отговори
до137 преди 12 години
най-гнусния, най-гадния, ама всички драпате тук да се довлечете, о за това и става такъв, я виж София през лятото, когато ги няма селяните, чистота, спокойствие и тишина
114
7
 
7
 
! Отговори
135 преди 12 години
кво слагате минуси бе ***, май и вие ходите само по пътя
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако близките на невинните хора, убити по пътищата получат правото на по един изстрел от разстояние по избор, с оръжие по избор, по убиеца, какво ли ще стане?
112
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
137, така е пич, защото *** се домъкнаха тук , а в студентски град са само селяни, там софиянци няма
111
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
София е най гнусния и гаден български град А Студентски град е най гнусното ,скапано и отвратно място в София Сякаш си в Афганистан ,ако не е сняг ,ще е кал и прах .Има цели зони където кошовете за *** са се разлели на по 10 метра и са цели планини .И също не може да се ходи .И се спрете с това ,че не може да се ходи по пътя .Аз например не мога да летя и също се движа по шосето ,когато не можеш да минеш .
110
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в този случай май маршрутката е виновна, обаче съм забелязал едно, СЕЛЯНИТЕ ХОДЯТ ВИНАГИ ПО ПЪТНОТО ПЛАТНО, ДО ТЯХ МОЖЕ ДА ИМА ТРОТОАР КАТО СЛЪНЦЕ, ОБАЧЕ СЕЛСКАТА ПРЪЧКАСИ ХОДИ ПО ПЛАТНОТО.
109
0
 
20
 
! Отговори
Гацо Пернишки преди 12 години
Виновна е общината и кметицата Фандъкова и 50% водача . Ако бяха изчистили тротуарите едвали щяха да са на платното и нямаше да има инцидент . А шофиора е виновен 1 изпреварва в забранен участък и 2 карал е с не съобразена скорост . Фандъкова и концесионерите се чудят как само да крадът от бюджета на София . Никой незнае колко са постъпленията от синя зона и различните видове глоби налагани ежеминутно . А колко се плаща за почистване нека да напишат и после да сравняваме с градове от ЕС
108
0
 
17
 
! Отговори
malart преди 12 години
Изпреварването забранено, ама на майстора на геврека му е през патката, че изпреварил автобуса. Нали е балкански тарикат и кой на него, че му дава акъл. Тротоарът затрупан със сняг, ама нали други тарикатчета си прехвърлят отговорността като горещ картоф и никой не е отговорен в крайна сметка за почистането на тротоара и осигуряването на безопасността на хората. Истината - стойността на човешкия живот в България е пълна и кръгла НУЛА. А Боко да си е.. м.....
107
1
 
17
 
! Отговори
еssi преди 12 години
Всичкият сняг от платната за движение изхвърлиха върху тротоарите.Автомобилите да се движат без проблеми,а обикновените граждани да си чупят краката и да газят кишата и да плащат на подкупните лекари.Обикновения гражданин не е ли данъкоплатец.Защо с неговите пари ще чистят на МПС-тата.Фирмите за почистване си получиха парите ,сега е ред на траурните агенции.Да се съди общината и почистващите фирми.И защо да не ходим по платната като няма къде.Гражданите също са участници в движението.
106
0
 
15
 
! Отговори
с. преди 12 години
Маршруткаджиите карат като бесни!Жалко за момичето!
105
5
 
2
 
! Отговори
до 129 преди 12 години
*** то догодина щеше да е на 23 бе.
104
1
 
12
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
Жалко за момичето, то е състудентка на дъщеря ми, жалко е, че сега ще изкарат жертвата виновна, жалко е, че няма да има наказани, най-лесно е да кажеш "другият е виновен", но спокойно ли ще живееш с тази мисъл, че едно сърце на 22г спря да тупти завинаги:(
103
0
 
6
 
! Отговори
! преди 12 години
Абе има и нещастни случаи. Затова има СЪД - да СЪДИ.
102
2
 
7
 
! Отговори
нервна преди 12 години
Мариана Карабулева е плевенчанка и е внучка на известният производител на дограми Карабулев.Човек с много пари.Ей сега ще строи една кохорта адвокати.Мислите ли,че на шофьора ше му се размине просто ей така?
101
1
 
17
 
! Отговори
Даси преди 12 години
Познавам добре това място. Вървели са на платното защото никой не си мръднал пръста да почистил тротоара от снега. Комуналните служби и общината също носят отговорност. А пък този, където е изпреварвал на забранено, просто е извършил убийство и то умишлено. Студентите са се движели срещу движението и не са имали възможност да се предпазят от идващия им в гръб микробус.