Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива

Прокуратурата удължи мярката за задържане на Илко на 72 часа
Обновена: 1 мар 2012 14:53 | 1 мар 2012 14:00,
626
Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива
Блокът, в който убиха 19-годишния студент. Снимка: Булфото

С постановление на Софийска градска прокуратура мярката за задържане на 19-годишния Илко Радев от Добрич е удължена на 72 часа.

На този етап му е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за умишлено убийство, съобщиха от МВР.

Илко Радев беше задържан заради убийството в Студентски град, където след скандал беше убит 19-годишният Марио Данчев.

Илко, който е съквартирант на убитото момче и на брат му близнак Мартин, е бил с 0% съдържание на алкохол в организма, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов.

По думите му той е бил човекът, който си е легнал навреме, човекът, който е искал да си почива, "но впоследствие е възникнал този инцидент, който завърши с фатален край".

Останалите младежи, участвали в скандала, вчера бяха разпитани и освободени.

Още по темата

В нощта на инцидента двамата близнаци отишли в дискотека "Black house", където са се почерпили с алкохол.

Мартин се прибрал и е започнал да блъска по вратата. През това време съквартирантът Илко е спял, но се е събудил и е заключил вратата, за да не може Мартин да счупи нещо в стаята.

Тогава Мартин се е обадил на брат си, който е дошъл с приятеля си Владимир Борисов и е започнала свадата.

"Не бих искал да влизам в детайли, защото все още текат действия и не бих искал да опорочаваме действията на прокуратурата и разследващите полицаи. Има достатъчно доказателства, за които прокурорът е сметнал, че лицето може да бъде задържано", посочи Цветанов.

Според него проблемът сред младите хора е много глобален и той е натрупван с годините на демокрацията.

"Много от тези млади хора израснаха в годините на прехода. Бяха лансирани на улицата и по заведенията други ценности, които се възприемаха за начин на поведение в обществото", смята Цветанов.

Според вътрешния министър най-важна за възпитанието на един човек е семейната среда и отношенията между отделните хора.

"В тази посока трябва да се работи много. В последните години имаме засилване дори и на агресията сред най-младите, най-малките. Трябва да участваме активно като граждани на това общество, като родители, всички ние трябва да сме съпричастни към проблемите на младите и да търсим начин и форма за диалог, да решаваме тези проблеми заедно", посочи още вътрешният министър.

Назначени са експертизи на иззетите веществени доказателства от мястото на убийството.

Работата на разследващия екип по тежкото криминално престъпление в Студентски град продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


626
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
485
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
557, изнерви ли се вече? айде сега *** да пийнеш, като го докараш до 2 промила ела пак да си поговорим ;)
484
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
549, не се пъни, с каузата против турците няма да помогнеш пернишките пикльовци да ни станат по-симпатични... тук основното е алкохола и това, че лекенцата може да са били много добри дечица, ама с 2 промила в кръвта стават други хора....
483
1
 
20
 
! Отговори
до 553 преди 12 години
Ти си рядко ***, момче, нали знаеш "Който търси - намира!". Всеки от нас се е напивал, но не всеки се държи като ***! И аз съм бил студент, и аз съм се прибирал пиян, но си отварям вратата, влизам и си лягам. Без да тормозя спящият ми съквартирант, който на следващият ден има лекции, без да светвам и изгасям лампата и да се правя на интересен! Още по-малко да го заплашвам и да събирам приятели, с които да го набия, защото "не можело да ми говори така"!
482
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
547, не, това говори, че пернишките лигльовци са такава ***, че човека не е могъл да ги изтърпи дори един семестър...
481
1
 
15
 
! Отговори
до 545 преди 12 години
Ако в 3 часа през нощта върху теб се нахвърлят с юмруци три пияни ***, ти ще звъннеш на декана ли? Или ще пробваш да се защитиш, за да не се превърнеш в новия Стоян Балтов! Аз залагам на второто!
480
3
 
5
 
! Отговори
до 544 преди 12 години
Достатъчно е, че не съм от перник :))))
479
3
 
4
 
! Отговори
НИКОЙ преди 12 години
Пиша този коментар въз основа на съседи на Илко! Не вярват!Набеден!Оф, тези съседи нямат компютри-разходете се до Добрия,уважаеми репортери от "Днес.бг"!
478
2
 
15
 
! Отговори
до 539 преди 12 години
Ти специално може да се оплачеш на арменският поп...Ако "пернишките тарикати" си бяха в леглата в общежитието, ако не бяха буйствали под влиянието на 2 промила алкохол, то наистина нямаше да има умрели! И аз бих пребил някое пияно ***, което ми пречи да си почивам и да уча, а все пак съм станал студент точно за това, а не за да се наливам с алкохол и да ритам вратата в 2 през нощта!
477
1
 
3
 
! Отговори
до 535 преди 12 години
"Ама не ми казвай, че си от София, щото това нищо не значи. "Значи, винкеУ, значи. Означава, че не съм от перник... ;)
476
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 506 Я вземи се информирай малкоЗасега задържани са и тримата участници - Мартин Д., Илко Р. и Владимир Б.. Те имат видими наранявания от сбиването и не е ясно кой кой е наръгал и ударил. (dnevnik.bg/bulgaria/2012/02/29/1777451_vse_oshte_niama_zapodozrian_za_ubiistvoto_v_studentski/?ref=rss)Илко разказал на майка си, че е с надута глава, че и другите младежи имали сериозни наранявания. vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4607251
475
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пишете едни неща, ама ей така, наизуст, без да знаете каква е ситуацията на практика. Защо не си бил сменил стаята, след като не са му харесвали съквартирантите?!?! Това да не е хотел, стаята може да се смени в края на семестъра, и то при положение, че има свободни стаи, което в УНСС почти е изключено, понеже няма места в общежитията за всички желаещи, какво остава за свободни стаи и т.н.!
474
2
 
12
 
! Отговори
Киро преди 12 години
Историята е следната - некакви пернишки *** дошли в Сф и решили, че ще им мине номера с подкреплението, но уви не. Битови въпроси не се решават в 2 през нощта с близо 2 промила алкохол в кръвта.
473
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е не питаше ли 528 от кой град е, бе винкеУ? Що и мен питаш? Някаква безсмислена статистика ли си водиш?
472
5
 
0
 
! Отговори
ввв преди 12 години
Жалко и за двете момчета!Случката можеше да завърши с някоя и друга синина и наранено самолюбие.И все пак,мисля,че Илко е трябвало да стисне зъби и сутринта да си разрешат проблемите на ТРЕЗВО!
471
1
 
6
 
! Отговори
до 526 преди 12 години
Абе кой ти говори за перник, бе винкеУ!? Става въпрос за пияни ***! И от София някой да се напие и да налети на бой пак ще е ***. Ясно? Не е проблема че са от перник. Друг е въпроса, че винкеУите такъв имидж си създавате...И все пак няма никакъв смисъл само щото са от перник да защитаваш тия пияндурници, решили, че като са в Ст. град и сега е момента да си сменят кръвта с алкохол.
470
4
 
10
 
! Отговори
527 преди 12 години
Перник не е български град, много моля недейте да опетнявате името на България! Имам чувство, че хората живеещи там не се развиват интелектуално- остават недоносчета! "В Перник е било намерено дете, отгледано и възпитано от вълци Това е единственото възпитано дете в Перник!"
469
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пияните братя са тормозили момчетоима поговоркакаквото повикало такова се обадило
468
1
 
9
 
! Отговори
Киро преди 12 години
Перник е клоака!
467
4
 
3
 
! Отговори
Луд си беше луд си о преди 12 години
Като стане нещо все студентите са ви виновни! Днес имаше 2 случая за бой на футболни фенове и ученици, за тях нищо не се каза. От тях не ви ли е гнус?
466
1
 
5
 
! Отговори
още един луд преди 12 години
съгласен съм на 100% с коментар 515!! В днешно време,студент=разврат и упадък..в 80% от случаите,не всички.