Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива

Прокуратурата удължи мярката за задържане на Илко на 72 часа
Обновена: 1 мар 2012 14:53 | 1 мар 2012 14:00,
626
Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива
Блокът, в който убиха 19-годишния студент. Снимка: Булфото

С постановление на Софийска градска прокуратура мярката за задържане на 19-годишния Илко Радев от Добрич е удължена на 72 часа.

На този етап му е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за умишлено убийство, съобщиха от МВР.

Илко Радев беше задържан заради убийството в Студентски град, където след скандал беше убит 19-годишният Марио Данчев.

Илко, който е съквартирант на убитото момче и на брат му близнак Мартин, е бил с 0% съдържание на алкохол в организма, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов.

По думите му той е бил човекът, който си е легнал навреме, човекът, който е искал да си почива, "но впоследствие е възникнал този инцидент, който завърши с фатален край".

Останалите младежи, участвали в скандала, вчера бяха разпитани и освободени.

Още по темата

В нощта на инцидента двамата близнаци отишли в дискотека "Black house", където са се почерпили с алкохол.

Мартин се прибрал и е започнал да блъска по вратата. През това време съквартирантът Илко е спял, но се е събудил и е заключил вратата, за да не може Мартин да счупи нещо в стаята.

Тогава Мартин се е обадил на брат си, който е дошъл с приятеля си Владимир Борисов и е започнала свадата.

"Не бих искал да влизам в детайли, защото все още текат действия и не бих искал да опорочаваме действията на прокуратурата и разследващите полицаи. Има достатъчно доказателства, за които прокурорът е сметнал, че лицето може да бъде задържано", посочи Цветанов.

Според него проблемът сред младите хора е много глобален и той е натрупван с годините на демокрацията.

"Много от тези млади хора израснаха в годините на прехода. Бяха лансирани на улицата и по заведенията други ценности, които се възприемаха за начин на поведение в обществото", смята Цветанов.

Според вътрешния министър най-важна за възпитанието на един човек е семейната среда и отношенията между отделните хора.

"В тази посока трябва да се работи много. В последните години имаме засилване дори и на агресията сред най-младите, най-малките. Трябва да участваме активно като граждани на това общество, като родители, всички ние трябва да сме съпричастни към проблемите на младите и да търсим начин и форма за диалог, да решаваме тези проблеми заедно", посочи още вътрешният министър.

Назначени са експертизи на иззетите веществени доказателства от мястото на убийството.

Работата на разследващия екип по тежкото криминално престъпление в Студентски град продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


626
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
465
3
 
8
 
! Отговори
Един луд преди 12 години
Гнус ме е от сегашните студенти! Тия са алкохолици и *** поне на 70% от всички студенти! Срамно е тъпигьозчета да се напивате като ***, надрусвате или да си продавате задниците, но за пред хората да сте студенти! Тотален човешки упадък сте, никой няма нужда от вас- затоваи мъжките отивате да миете чинии на запад, а женските ставате държанки на мутри, наркомафиоти и тем подобни! Съжалявам такива същества! Замислете се на кого сте нужни?
464
3
 
5
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Думите на майката на близнаците са потресващи "Това е, моите деца са най-добрите. Нито са алкохолици, нито са побойници. " Това е.
463
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
506, да бе! Те, видиш ли, добрите дечица съвсем кротичко са си разбили вратата и съвсем тактично и внимателно са му налетели на бой, нали?! Гамени смотани! Трябва да ги съдят за нападение и побой най-малко! А такива ***, които мислят, че такова поведение е нормално трябва навреме да бъдат прибирани в лудница!
462
1
 
3
 
! Отговори
Миро преди 12 години
Да бе - те са 3- ***, той е един ще тръгне, кой ще тръгне да бяга.
461
1
 
9
 
! Отговори
Димо преди 12 години
Перник вън София, вън от България!
460
1
 
10
 
! Отговори
Ицо преди 12 години
Има нещо странно в цялата история- след като е убит от Илко, защо е прободен отзад на гърба, надали тръгваш да нападаш някой с гръб. Както и да е според мен категорично не трябва да се допускат жители на Перник в София, камо ли на общежитие!
459
1
 
2
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Малко да се просветите за какво иде реч:***/article?id=328555
458
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А пияните винкели в какво ще обвинят? Нападение, побой, хулигански прояви, какво?
457
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
перничаните са свестни хора,ама само като са трезви :д
456
1
 
11
 
! Отговори
до 495 преди 12 години
Абсолютно си прав! Като им е за никакви пари не го ценят и само си губят времето. Ако трябва да си изкарат парите и да си плащат да учат много ще се замислят дали да пият, дрогират и тия три работи постоянно или да седнат да си учат.
455
4
 
9
 
! Отговори
до 494 преди 12 години
Подкрепям, плюс това да се вдигнат таксите на минимум 1500 лева. Образованието в цял свят е лукс, а не привилегия, който иска да учи, нека да учи! Какво е това, такси по 200 лева и да изпиват останалите пари по кръчмите!
454
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия общежития защо не се предоставят на социално слаби ***, и без това в т.н. "Студентски град" студенти вече не могат да учат. Всеки университет да си направи общежития в края на града и студентите да живеят под контрол там - все пак са там за да учат, а не за да се напиват всяка вечер като ***!
453
1
 
6
 
! Отговори
от Л. преди 12 години
НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ 491 !!! :)
452
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Бясно карай, на червено, направи за мене нещо откачено...Пий за мене и се сбий заради мене" Бас хващам, че са слушали чалга преди да се приберат в общежитието. Пълна липса на ценности, пълна! За това не са виновни нито Бойко, нито Станишев, а родителите!
451
1
 
29
 
! Отговори
пич преди 12 години
много мнения много нещо..сигурен съм,че повечето,оставили коментар не са живели скоро на общежитие.Много извинявайте ама студентски град,както подсказва името му е за суденти,общежитията за учещи!Тия близнаци да пият ли са дошли в София или да учат?Жалкото е ,че истинската жертва в момента е в ареста.В една правова държава действието на Илко се нарича самозащита!СГ е пълен с комплексарчета,които като пийнат и стават мъже!Ако според вас да се бориш за живота си е престъпление,то имате проблем с моралните си ценности .
450
2
 
9
 
! Отговори
бивш студент преди 12 години
Не разбирате ли ,че става въпрос на пълна липса на ценности при младите хора. Виновни за това сме ние родителите . Виновно е обществото ,което ние им "построихме" след 10 Ноември.Виновни сме ,че допуснахме мутрите да управляват държавата ни.
449
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50 килограмов танцьор....Явно тоя Илко сам е ритал вратата отвъртре, а тя се е счупила отвън :-) :-) ;-) Абе вярвате ли си на глупостите, които пишете. Какво значение има колко килограма си, познавам 120 килограмови мъже, които няма да убият и муха, и обратното - 50-60 килограмови ***, които кат пийнат едно-две и стават по-агресивни и от Тайсън!
448
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И да забранят чалготеките и заведенията все тая....Човек като няма акъл, в стаята ще се напие и пак ще се сбие! Възпитание няма, възпитание!
447
0
 
15
 
! Отговори
ани преди 12 години
Не ама помисли за ситуация в която някой ти вади нож и ти му го отнемеш и до наръгаш - нямаш избор в такава ситуация - или той тебе, или ти него - това е неизбежната отбрана.
446
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
482, да, защо не? поне до 22 годишна възраст. а за това поколение може и до повече, че и без това са повредени.