Двама пенсионери убити снощи - във Велинград и Пловдивско

Целта и на двете престъпления била кражба на имущество
Обновена: 10 мар 2012 15:18 | 10 мар 2012 15:15, Бойчо Попов
254
Двама пенсионери убити снощи - във Велинград и Пловдивско
Илюстрация: архив, Импакт Прес Груп

Полицаи от Велинград и Пазарджик са по петите на убиец. Вчера предиобяд в полицейското управление на курортния град е получено обаждане за намерено безжизнено тяло на мъж, се казва в съобщение на МВР.

То е било на 86-годишен велинградчанин И.В, който бил открит в една от стаите на къщата, в която живее.

Дежурна група от разследващ полицай, криминалисти и експерти, в присъствието на съдебен лекар, е извършила щателен оглед на местопрестъплението.

Оказало се, че има следи от насилие. Престъпниците са влезли, след като са разбили няколко врати.

Според полицията от къщата липсва и домашно имущество.

Уведомена е Окръжната прокуратура в Пазарджик, която е образувала дознание.

Друг пенсионер също е бил убит през същата нощ. 71-годишен мъж е намерен мъртъв в дома си в село Ягодово, съобщиха от МВР-Пловдив.

По първоначални данни смъртта е била причинена от удари с твърд предмет по главата. Няма задържан за убийството, а според разследващи извършителите са влезли в дома на мъжа с цел кражба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: МВРубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
16
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Според действащото законодателство, ако бабата от САЩ си беше купила къща в България и в дома й я нападнат *** с ножове и тя ги гръмне със законно притежаван пистолет, то ще я осъдят за убийство за превишена неизбежна самоотбрана, защото и тя трябва да се защитава със същото оръжие с което я нападнат.
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такава съдба ни чака като се пенсионираме. Само че тогава няма да има по две жертви на вечер а по 20. Докато има детски и майчински за българи без средно образование, проблемите ще стават от трагични на драматични.
25
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едва ли ще хванат убииците.Но всички се досещаме от кой етнос може да са те.Докога ще търпим?
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
izbereti si bokoi be hora pak si go izberete nali na naroden ezik vi govoril ,dai vi sai naroda ,vse ne razbral kvo stava
23
0
 
14
 
! Отговори
чарли преди 12 години
Боят настана тупкат сърцани.......
22
0
 
39
 
! Отговори
киара преди 12 години
АЛО!ДЪРЖАВАТА!СПРЕТЕ ТАЯ *** ***!!!КЪДЕ СА ВИ ЗАКОНИТЕ?ДА НЕ СМЕЕШ ДА ЗАМРЪКНЕШ ПО СЕЛАТА!СТИГА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ-ДА ***!САМО БЪЛГАРИТЕ СТРАДАТ ОТ ТЯХ.ИЗДЪРЖАМЕ ГИ,УХАЖВАМЕ ГИ ,А ТЕ НИ УБИВАТ.ДА ВИ ПИКАМ НА ДЕМОКРАЦИЯТА!!
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво се случва в Б-япрез ден умират новородени бебета,пенсионери и млади хоракакто винаги държавата бездейства!Народа до кога ще спи??????
20
1
 
30
 
! Отговори
Колоездача преди 12 години
Абе хора, вие знаете ли колко са ангажирани полицаите ? Да правят актове на такива като мен ?! За несъобразена скорост с велосипед. Не се шегувам. То наказателното постановление съда го отмени, но просто ви обяснявам колко заети са полицаите ни.
19
0
 
12
 
! Отговори
До Салахадин преди 12 години
Така е! И колкото повече хора знаят за това - толкова по-добре!Планът Ран-Ът (по фамилиите на двамата америкнски другари, официално представили го в българия) си се изпълнява, даже и без да се споменава от всички до сега...Ако на някой му е интересно - да провери какво предвижда плана, кои са подписалите го (и днес действащи) политици...И най-интересно - зинтересувайте се дали България е едиствената бивша соц. страна, приела този план (отговор "да", естествено), предложен и на другите....
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стискайте палци да влезем в Шенген и тези изгладнели убийци да отидат да крадат в богатите държави. Може и на нас да ни се наложи. Гладно стои ли се ? По-лошо ще става обаче.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 18. Дали пък не сме от един и същи край, и в моя само с това се занимават, коли, далавери и спотайване като ги извикат за нещо.
16
2
 
32
 
! Отговори
Цвъ.Цвъ преди 12 години
Не се безпокойте. Нашата полиция ни пази. За това прасетата получават по една фуражка пари, пенсия 20 години преди хирурга, безплатна храна, дрехи и транспорт, 20 хилки при пенсионирате. Така ами - да си пенсионер на 45 не е лесно. Пари трябват.Толкова ме е гнус от безполезната милиционерска сбирщина, че думи нямам !!!
15
0
 
20
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Всеки мъртъв пенсионер ,бонусче в бонуса на банусонаградилите се ! Май така излиза ?
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най-вероятно пак циагни
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало,Цветанов! Шенген през крив макарон. Битовата престъпност ежедневие,а полицията дреме.Полицаите в региона,който живея се занимават с продажба и покупка на коли,с разни далавери,по цял ден и нищо друго...
12
0
 
58
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Мой приятел който дълго е в Америка ми разказа следното: Негова съседка била баба на 88г. и един ден двама *** решили да я оберат.Бабата обаче за лош техен късмет не могла да заспи и ги усетила .От мъжа и останала пушка и тя я ползвала по предназначение,като с първия изстрел подплашила,а с втория разпрала *** на единия негритянин баш кога прескачал оградата.Местния шериф я наградил за проявена бдителност и цялата махала направили купон за нея...Така било в САЩ,а тука сами виждате как е!
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицията издирва извършителите, тоест, те не са установени! Как при това положение веднага решихте, че са ***! Ами ако са българи, какво правим тогава? За *** няма етнос, те всички са за разстрел! Отварям една скоба, за да каже, че съм българин! Глупаво е да се издават присъди още преди да има заловени заподозрени! Нека да ги разкрият и тогава ще подновим отново дискусията! А че на нас, българите, започна много да се струпва си е факт. Рано или късно търпението ни ще се изчерпи!
10
1
 
20
 
! Отговори
fifela преди 12 години
Да ги ... всичките магистрати..... А, след това комисията за помилване ще ги помилва защото това "обединявало нацията" ( изказване на вицфето ). ! ! ! !
9
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** си искат бонусите обратно!
8
0
 
41
 
! Отговори
хм преди 12 години
Едно е да крадеш , съвсем друго да убиваш без защитни хора... Единственната причина ,е че жертвите са можели да разпознаят Апашите.