Двама пенсионери убити снощи - във Велинград и Пловдивско

Целта и на двете престъпления била кражба на имущество
Обновена: 10 мар 2012 15:18 | 10 мар 2012 15:15, Бойчо Попов
254
Двама пенсионери убити снощи - във Велинград и Пловдивско
Илюстрация: архив, Импакт Прес Груп

Полицаи от Велинград и Пазарджик са по петите на убиец. Вчера предиобяд в полицейското управление на курортния град е получено обаждане за намерено безжизнено тяло на мъж, се казва в съобщение на МВР.

То е било на 86-годишен велинградчанин И.В, който бил открит в една от стаите на къщата, в която живее.

Дежурна група от разследващ полицай, криминалисти и експерти, в присъствието на съдебен лекар, е извършила щателен оглед на местопрестъплението.

Оказало се, че има следи от насилие. Престъпниците са влезли, след като са разбили няколко врати.

Според полицията от къщата липсва и домашно имущество.

Уведомена е Окръжната прокуратура в Пазарджик, която е образувала дознание.

Друг пенсионер също е бил убит през същата нощ. 71-годишен мъж е намерен мъртъв в дома си в село Ягодово, съобщиха от МВР-Пловдив.

По първоначални данни смъртта е била причинена от удари с твърд предмет по главата. Няма задържан за убийството, а според разследващи извършителите са влезли в дома на мъжа с цел кражба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: МВРубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
22
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
Те направиха закон да не можеш да ритнеш куче ако те нападне, ти искаш закон срещу индуските номади...
86
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до кога мръсните мутри ще ни залъгват с полицейски репортажи за собственните си успехи и разборки с конкуренцията си , а *** в това време ще ни избиват по собственните ни къщи?
85
1
 
16
 
! Отговори
ало преди 12 години
До долу пишещите чешещи езиците си....убити са стари беззащитни хора за да ги ограбят..боже мой единият е на 86 години..
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Говориш за изборите така, сякаш вярваш в някоя партия. А хората, които вярват в партии, са най-опасни за бъдещето на страната. Дори и всички да се изсипем да гласуваме за поредните мародери, пак не-българи ще изберат правителството на България. Българите сме аут, а Държавата ни преследва.
83
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В кой от шесте апартамента се е скрил Цветанов? Нали нямаше престъпност или поне така твърдеше този *** и неговия вожд мутрата слънце. Спешно се нуждаем от закон за САМОЗАЩИТА в който неизбижната самоотбрана в собствения ни дом и имот да бъде водеща и разширена докато ***,мутрите и милиционерите не са ни изтребили.
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
95-ти, каква по-голяма обосновка от цитат от конституцията а именно - за самоотбрана ?!И съвсем несъм убеден че в съда винаги отказът пада, защото съм имал спорове и то със съдии че несъм прав и не е така ! Те тълкуват законите както им е угодно. Рядко можеш да случиш на читав съдия който да живее на Земята...
81
1
 
35
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Помня преди 20-тина години баба ми и дядо ми си сеяха по нивите извън селото всякакви зеленчуци и нищо не им крадяха! Сега им крадат и от градинката в двора на къщата им! Изнесоха и всички инструменти, електрожен и шлифовалки! Дядо ми е на 85 години и казва, че такова чудо не е било и го е страх! Срам ме е, че допускаме тези извращения! Трябва спешно да направим нещо, че иначе ни чака *** робство и голям тормоз и унижения! Хора, да се стягаме, стига мълчане и търпения, ножа е до кокала!
80
1
 
18
 
! Отговори
Медии лизачи! преди 12 години
На ЦвЦв, ББ и на никой друг от ГЕРБ не му пука колко българи ще бъдат убити от ***, и колко ще измрат от мизерните си доходи!На тях им пука само какво ще се напише и покаже в медиите!
79
3
 
4
 
! Отговори
До 91 преди 12 години
Да, наистина масово отказват оръжие, ако нямаш добра обосновска, но пък от друга страна, отказите падат лесно в съда, стига да се бориш до край.
78
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Българин! Повече българи трябва да мислим като него. Съветите, които дава са много добри и работещи. Трябва тази пасмина за се озапти. ВИНАГИ СЪМ ТВЪРДЯЛ, ЧЕ *** СА ЖИВ ИНСТРУМЕНТ ЗА ГЕНОЦИД НАД ДАДЕНО НАСЕЛЕНИЕ, ИЗПОЛЗВАН ОТ ТАЙНИ ОБЩЕСТВА, ЦИОНИСТИ И ДР.
77
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
88-ми, само ЧЕ, нормален човек НЕ МОЖЕ да си извади законно разлешително за оръжие !Който е запознат с процедурата знае закакво става дума. Тънкия и хитър момент чрез който дъжат котрола да неможе да си купиш законно оръжие ( докато ТЕ тръбят как закона е супер нормален и завсеки гражданин..) е изискването на документ в който ти трябва да мотивираш искането си за такова !!! По конституция всеки има право на САМОЗАЩИТА, но напиши това в молбата и се ловя на бас че отказа ти е сигурен.
76
0
 
19
 
! Отговори
под обсада преди 12 години
В пловдивските села които не са сьвсем близо до града цари *** ...деистват безогледно , а родната дето ни пази само констатира , не можеш да защитаваш дома си срещу тях защото частната собственост не е неприкосновена--в този момент ти предлагат охрана от сотовете срещу 30--50 лв ----ЕДНА ПОЗНАТА ИСТОРИЯ !!!! А трябва да си наи-тьпото сьщество да идеш да насееш нещо по кьрищата , защото докато го пазиш и спиш по поляните ще ти оберат кьщата--ако искаш.
75
1
 
32
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 12 години
За пореден път *** убиват българи!За пореден път ЦвЦв отрича, че има убийства, щото му вреди на рейтинга!
74
0
 
7
 
! Отговори
До 70 преди 12 години
Ами това беше първото попаднало ми... Даже не съм запознат за случая... Но ако ти отворят вратата на жилището (не на цеха, примерно - тогава е грабеж) можеш спокойно да ги гръмнеш със законно оръжие, независимо дали са с голи ръце или отверка. Жилището е неприкосновено - поне това казва закона...Това исках да кажа още отначало... Че поне нещо има вече и в нашия НК... Само че, все още не дават да го правиш на решето... само да спреш нападението - и после да се погрижиш да не умре(ат)
73
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Софиянци ще усетят тази напаст върху собствените си гърбове съвсем скоро. Цялата провинция е превзета от долните твари, градове, села ...всичко. Цъкате си по йФоните в моловете и го раздавате хай-лайф, но съвсем скоро за този ви егоизъм и бездушие към държавата ще платите и вие солената сметка.Засега си носете новите парцалки от мола купени с пари на кредит и не създавахте семейства щото е модно да сте ***. Всичко се връща..
72
0
 
3
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Тази програма много ми харесва трябва да бъде приложена и спрямо собственици на банки и други подобни спекуланти.
71
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
78ми, забравил си да добавиш и най-важните членове от този закон а именно :Утвърденъ съ Указъ 721 отъ 7.12.1922 г., обн., ДВ, бр. 205 от 12.12.1922 г.Чл. 1. Разбойникъ се счита онзи, който по навикъ или занаятъ самъ или съ други лица извършва грабежъ, насилие или убийство съ цель за ограбване.Чл. 15. Настоящиятъ законъ отменя всичките закони, които му противоречатъ.
70
1
 
43
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Какво ни чака, ако изброените от мен по-долу мерки не бъдат предприети?- Все по-зловеща ескалация на хъхряшкият бандитизъм. Като разграбят всичко по селата, *** ще се събират на големи орди и ще започнат да нападат и по-големите градове.- Пълна катастрофа на и без това здраво затъналите социална и здравна система. Скоро всеки човек ще бъде принуден да хрантути по един ***, оттам и огромен скок на данъци и осигуровки.- Ескалираща емиграция на Българи и турци, която със страшна градация ще ускори по-горните процеси. Накратко все по-висока емиграция, все по-малко оставащи хора в България срещу все повече и повече *** оттам главоломно нарастващи данъци, осигуровки и все по-страшен терор и вече паническо бягство на последните останали хора тук и окончателна национална катастрофа там където сега все още е някакво подобие на държава, ще остане само територия, обикаляна от орди *** ***, разграбващи последните останки !!! Тогава вече борисов и останалите управляващи и на кол да ги побием, все тая !!!
69
1
 
48
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Истинското решение на проблемът може да бъде събрано в следните точки:- Ефективни присъди за всички *** престъпници според Наказателният кодекс. Абсурдно е закоравели рецидивисти, извъшили десетки тежки престъпления да са на свобода, за да вършат нови. Тъй като затворите не достигат създаване на трудови лагери, където престъпниците полагат принудителен труд най-добре в мини, каменоломни, по строежите на пътища.- Изхвърляне на *** от здравноосигурителната система. Престъпление е индивиди, които отказват да работят и спазват законите, да бъдат хранени цял живот за сметка на данъкоплатците.- Безжалостно смазване на хъхряшкият бандитизъм. По Конституцията и Всеобщата декларация за правата на човека, живота и собствеността на гражданите са неприкосновени и държавата е длъжна да ги защити с всички възможни средства.- Създаване на препитание за ***. Само в държавният поземлен фонд има 3 000 000 декара плодородна земя, по закон отдаваема на всеки, който пожелае да я обработва това са по ТРИ декара на всеки *** в държавата. Нека се даде земя за дългосрочно, но все пак временно ползване на тези, които не са извършили тежки углавни престъпления и да се осигури изкупуване на продукцията. Който *** работи, ще живее човешки, който не желае, да мре от глад никой не е длъжен да го храни.- Безжалостно съдебно преследване на тези, които са давали всевъзможни антиконституционни привилегии на *** или са им позволявали да безчинстват безнаказано от политиците, през съдиите, до последното ушево прасе. За тези продажници и национални предатели милост не може да има.- Всички етнически партии и т.нар. ромски фондации да бъдат разтурени и забранени, същото се отнася и за циганозащитните организации Амнести и БХК защото те защитаваха не правата, а ПРИВИЛЕГИИТЕ И БЕЗЗАКОНИЯТА на ***.
68
0
 
57
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Трябва да осъзнаем, че *** са наши врагове и да се борим за Отечеството си, дори и пасивно. Затова е крайно време да престанем да бъдем човечни и състрадателни към твари, у които няма нито човещина, нито състрадание:- Ако *** се мъчи да ви продаде нещо, не купувайте;- Ако *** проси стотинки, не му давайте, ако ще от глад да умира;- Ако имате нещо за вторични суровини, занесете си го до пункта сами;- Не хвърляйте в контейнерите нищо годно за ядене или употреба;- Пазете зорко имотът си, за да не могат *** да грабят;- Ако сте дискриминирани за сметка на гнусното племе, не мълчете, а си търсете правата, най-добре чрез съдът;- Преди да си платите данъците, намерете всички законни начини да ги намалите 10 лева по-малко платен данък от вас бутилка ракия по-малко за гнусния ***.Не забравяйте, че *** са ***, че оцеляват и се плодят като плъхове само защото ги храним. Не забравяйте, че ***, който ви продава нещо, го е откраднал от някой като вас или продава контрабанда, не забравяйте, че мръсното ***, което жално ви проси стотинки, утре ще граби и тероризира вашето дете, не забравяйте, че ***, дето ще ви отнесат старата готварска печка, се мъкнат с *** незаконнта каруца, водена от нерегистриран никъде кон, докато вие плащата данъци и вадите куп документи за малката булонка на детето си, не забравяйте, че тия дето ровят по кофите получават пожизнени помощи от джоба ви, късайки от залъкът на старите ви родители, не забравяйте, че тази страна е наша, а не на мръсните ***, които са единственото племе, несъздало никога нито държава, нито писменост поради вродената си непълноценност и негодност за нищо, не забравяйте , че вие сте господари и никой няма право да харчи вашите данъци против волята ви, за да храни тия, дето ви грабят и убиват.Нека нашата НЕТОЛЕРАНТНОСТ започне от днес.