Осемгодишно момиченце в кома след катастрофа

Кола го помляла на пешеходната пътека, докато пресичало
Обновена: 29 мар 2012 20:40 | 29 мар 2012 19:57, Бойчо Попов
264
Осемгодишно момиченце в кома след катастрофа
Инцидентът е станал на пешеходна пътека. Снимка: Булфото

Осемгодишното момиченце е блъснато на пешеходна пътека на столичния булевард „Г. М. Димитров”, съобщиха от МВР.

Пострадалото дете е транспортирано в „Пирогов” в тежко състояние и с опасност за живота.

Инцидентът е станал около 17,10 часа. Детето е било придружавано от дядо си, а двамата са отивали на тренировка по художествена гимнастика.

По-късно от „Пирогов“ съобщиха, чe М.Т. първоначално е постъпила в детска противошокова зала на болницата.

Детето е в тежко състояние, на апаратно дишане и в кома, както и със счупен крак. Предстоят изследвания, включително и скенер. 

Полицията е задържала шофьора на автомобила, ударил момичето, предаде bTV.

Йордан Стойчев заяви, че не е употребил алкохол, имал 10-годишен стаж зад волана и това е първият му сериозен инцидент на пътя.

По думите му той е навлизал на пешеходната пътека, когато дядото изпуснал детето в последния момент и момиченцето се затичало пред колата му.

Според полицията Стойчев е карал с 60 км/ч, докато на това място допустими са били 40 км в час.

Това е вторият инцидент в София за по-малко от седмица, след като в неделя две възрастин жени бяха блъснати на пешеходна пътека също в центъра на столицата и починаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още по темата: катасрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
6
 
! Отговори
до №235 преди 12 години
Когато шофьор помете на пешеходна пътека ДЕТЕ с 60 км/час ВИНАГИ Е ВИНОВЕН *** !!!!!!!!!!!!!!!
217
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според полицията шофьора бил карал с 60 км/час, а думите на самия шофьор са: карах бавно. На кого да вярвам? На КАТ е доказано,че не може да се вярва ...
216
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не винаги шофьора е виновен, ако блъсне някого на пешеходна пътека, но повечето овце не го знаят, не го разбират, а и не се и опитват да го научат. Къд-къде по-просто е да не си напрягат мозъка и да следват проста схема: пешеходна пътека --> шофьора е виновен.
215
0
 
0
 
! Отговори
Очевидец преди 12 години
Пак ще кажа..когато пропускате пешеходец на пътека..или където и да е било-гледайте в страничните огледала!!!
214
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно, ако караше с 20 км/час дали щеше да успее да спре при така изкочило дете? Аз много се съмнявам ...
213
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Закон за движение по пътищатаЧл. 113. (1) При пресичане на платното за движение пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила:1. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение;...Чл. 114. На пешеходците е забранено:1. да навлизат внезапно на платното за движение;-Дядо, дядо-о-о научи закона!
212
2
 
7
 
! Отговори
Да се научи как се.. преди 12 години
Този дето не е виновен защо кара на пешеходна пътека с 60 ?! И то при която в близост има малки деца и пешеходци !? В панделата за 5 -10 години да си помисли добре как се кара кола в град! *** ! Пълно е с такива *** в София!
211
1
 
4
 
! Отговори
Майка-шофьор преди 12 години
Всяка пешеходна пътека трябва да е оградена със гърбици!!! Във вътрешнокварталните улици на всяка дълга улица трябва да има гърбици! Точно в кварталите се пънат най-големите " джигити" което е малоумно разбира се, но от това спасение няма. Единственото, което може да ги накара на намалят е това да си опазят колата-чудо , а не нечии живот! Когато карам по малките улички винаги си представям това" ако между колите изскочи хлапе, ще мога ли изобщо да реагирам и да спра?"Дори и с 20кмч да карам?
210
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Затова на пешеходни пътеки шофьорите трябва да карат БАВНО и очите на 10, ако трябва да СПАРТ, а не все да бързат та когато се случи нещо такова, да не убиеш човека.
209
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очевидно има нещо сбъркано у нас и психолозите трябва сериозно да се заемат с изследване на психиката ни. Защо сме толкова склонни да обвиняваме жертвите, а не нарушителите и то не само при шофьорите? Никъде другаде не е така изявено това явление. Дали не е поради съзнанието, че и ние редовно правим тези нарушения и не искаме да се откажем от навиците си? Май наистина чипът ни е за сменяне!
208
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както се е случило и с 20 км/час да караше, пак щеше да го блъсне по същия начин. Много е лесно без да знаеш какво и как да пръскаш слюнки.
207
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е убийците на пешеходни пътеки да влизат в затвора!!!Детето не е виновно .ако караше с 40 км. щеше да спре и нямаше да се случи това нещастие.Много арогантни шофьори се навъдиха.
206
0
 
8
 
! Отговори
leni преди 12 години
На такива места трябва да има подлез или надлез, но пак няма мисъл за човека. Няма инфраструктура за толкова хора набутани в един град.... Миличкото, дано Господ бъде с него....
205
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз съм шофьор, и пред мен е изскачало внезапно дете на улицата, макар и не на пешеходна пътека, но за щастие карах бавно и спрях навреме. Не го закачих, но след това ми трябваше доста време да се съвзема от стреса и да продължа по пътя си. Апелът ми, особено към по-младите водачи: напрегнете въображението си и бъдете изключително внимателни и толерантни когато шофирате, особено в градски условия!
204
2
 
6
 
! Отговори
Очевидец преди 12 години
....Тогава и ние (вече посивели пенсионери) ще сме добре..Айде цъкайте сега минусите:)
203
1
 
9
 
! Отговори
Очевидец преди 12 години
Родината не ни е сбъркана.Ние сме обърканите.То затова нищо не ни се получава.Не дай си Боже, дете да изкача пред автомобила ти..*** ти сляп ли си,видиш ли дете около пътя,топка да подскочи пред колата..те са неразумни и буйни,нормално е.Да ги пазиме,че те са ни бъдещето.Ние сме вече ЧАО,поне тях да научим да си пазят децата.Да им дадем да разберат кое е добро и кое лошо,да ги научим че е важно да си мият ръцете,да четкат зъбите,да уважават възрастните(НАС) и да обичат България......
202
0
 
14
 
! Отговори
Невменяеми ли сме? преди 12 години
Що за хора сме в тази държава, след като елементарни неща не сме в състояние да възприемем? В града се кара с намалена скорост, защото изненади те дебнат на всяка крачка, а пред пешеходна пътека се намалява и спира, ако забележиш човек, който се кани да пресече. Още по-внимателен трябва да си, ако наблизо видиш малко дете! Толкова ли е трудно да се научим и ние? Щом с правила не става, какъв е изводът? Много строги наказания, веднага, без да правим нарушителите ТВ звезди и да търсим оправдания!
201
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чета коментарите и ми става леко тъжно, как може едно дете да бере душа и да се бори за живота си, а някакви *** да ми пишат, че е трябвало пешеходците да внимават как пресичат!!! Аз имам две малки деца и ще ви кажа, че за 7 години съм се нагледала на какви ли не простотии по пешеходните пътеки. Няколко пъти едва не са ме отнасяли с количката на пешеходна пътека и то на места с доста добра видиммост като входа на парка Заимов например. Засрамете се!!!
200
6
 
12
 
! Отговори
Потомствен софиянец преди 12 години
Селяните-водачи на МПС и софиянците със селско поведение - вън от София! Аман бе: за 20 години демокрация *** и Пульо станаха софиянци, пък и защитават това *** Стойчев! Трябва да си ненормален да газиш деца. Пожелавам му от все сърце неговото дете да го блъсне кола със скорост пред зебрата 60 км/ч! Та нали за 1 сек твоята таратайка ще премине напред 16 м бре, *** с ***!
199
0
 
11
 
! Отговори
Очевидец преди 12 години
Дано детенцето се оправи,помня 1985 когато майка ми ме водеше на училище,на Пирогов пресичаме на "пешеходно" зелено и един с Лада профуча,добре че беше женицата да ме дръпне за чантата,сега щях да пиша от Ада.Аз лично съм активен шофьор и се плаша какво става по пътищата.