73-годишна "изгоря" с 500 лв. по нова схема за измама

Измамница я убедила, че били колежки и разказала драматична история
Обновена: 24 апр 2012 11:10 | 24 апр 2012 10:28,
65
73-годишна "изгоря" с 500 лв. по нова схема за измама
Снимка: архив, Dnes.bg

По нова схема за измама 73-годишна жена от Кърджали изгоря с 500 лв., съобщиха от полицията.

Около 13 часа вчера на бул. “Тракия” в Кърджали възрастната жена била спряна от непозната, която успяла да я убеди, че са били колежки преди време и разказала драматична история за катастрофа със сина си.

Измамницата казала, че за операция на пострадалия спешно трябват 500 лв., с които тя не разполага.

Възрастната жена отишла до близък клон на банка и изтеглила сумата, която според уговорката трябвало да бъде върната в рамките на няколко часа.

След като изтекъл срокът, жената разбрала, че е станала жертва на измама и съобщила в полицията.

Издирва се извършителката на деянието. От полицията отново предупреждават гражданите да не се доверяват на непознати и да не влизат в сценарии, свързани с даването на пари по какъвто и да е повод.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
ами да,при комунизма измамниците бяха в белене,и хората си вярваха,за разбика от сега
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе не мога да разбера как тия хора се връзват на искания за пари на улицата, а в болниците тия същите хора очакват от лекаря едва ли не да им плати, задето са дошли при него да се прегледат. Даже оспорват и правото, за което от години се бореха, а именно да си избират лекуващ екип. За избиране и сега искат да избират, ама да плащат - не. А на *** и пульо , който ги срещне на улицата - дават . Изглежда , че ако искат да им се вдигнат заплатите, медиците трябва да стажуват при ***
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не е верно!цвъки и леля марга държат яко,не лъжете!
52
0
 
3
 
! Отговори
ха-ха преди 12 години
..чета и си мисля, че жената си е измислила за този обир, ами ако наистина е така както тя разправя, защо не видят снимките от банкомата и да заловят престъпника, нали уж има камери по банкоматите...
51
3
 
4
 
! Отговори
ДО...НЕ СМЕ НАРОД!!! преди 12 години
Виждаш ли какво става сега?Пишеш.че никой не излиза на улицата да се бунтува,че никой не е солидарен с тегобите и борбите на другите граждани!И как да бъде,като и в този случай,вместо да викнат срещу измамниците,тук ругаят пенсионерите.И точно тези,плюещите никога няма да излезат,защото те не вярват на никого.Те и на себе си не вярват.А за да постигнеш нещо,трябва да вярваш на човека който е до твоето рамо!Жалко,но май само на пенсионерите и част от хората наближаващи тази възраст може да им се
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато нашумяха тия измами баба ми (тогава на 73) отиде при родителите ми с една доста солидна сума пари и им каза: ето ви ги ей тия пари, спестила съм ги, искам само като ми дойде реда да ги ползвате - останалите за вас са.Страх ме е и не мога да гарантирам, че няма някой я да ме окраде, я да ме излъже.Това се случи след като един път й се обадиха и казаха, че сина и е убил някого ( а тя син няма).Друг е въпроса защо вместо да живеят като хората пенсионерите събират огромни за стандарта си суми
49
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горките пенсионери, комунизмът е изтрил основни им инстинкти за самосъхранение и оцеляване, типично при всяка паразитна политическа структура!
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди време се опитаха ме излъжат по схемата с лагерите и ремъците от Украйна.Когато правеха врътката с мен случайно беше човек от моето село - един от най големите магьосници и омайници които познавам.Дълго е да разказвам но това е може би единствения случай в който измамниците бяха измамени.Само ще ви кажа че човека ги изработи със сума много пъти над тая с която искаха да ме преметнат.Човека си е жив и здрав и до днес съм му задължен.
47
4
 
10
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Имала - далаДокато има балъци ще има и тарикати.Затова не се дава нищо на никой.Да е мислила.
46
2
 
19
 
! Отговори
Veselin преди 12 години
Българите сме добри хора ,както виждаме ,друг е въпросът ,че сме наивни и ни правят на *** не само измамници на ниските нива а и банките ,които ръководят политиците и правят на *** хората ,но все повече хора започват да се пробуждат и му се вижда краят на капитализмът .
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво му е новото? Просто измамницата се е оказала още по-нагла и още по-добра актриса и успяла да излъже жената очи в очи, а не по телефона. Иначе разлика никаква! Били колежки били... дрън-дрън! Ако ще и всеки ден да я виждам и да съм 100% сигурна, че ми е колежка докато не видя болния в болницата пари не давам!
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво й е новото на тая схема? Пак пари, пак катастрофа, пак "роднина". Само дето не е по телефона.Баба ми преди доста време (преди поне 15 години) се бяха опитали да я измамят така. Някакъв й се представил за роднина, син на не знам си коя нейна братовчедка, и тя уж го "познала". Ама като се опитал да й иска пари, веднага се усетила и му теглила шута. Отдавна ги има тия схеми, но наивниците още се хващат.
43
3
 
3
 
! Отговори
tochica преди 12 години
Struva li mi se ili samo pritejatelite na telefoni BTK sa sred izmamenite, ili pone osnovno...Zashtoto i na moite babi sa zvanyali i vse po tezi pusti stacionarni telefoni. Koi pokvaren darjaven slujitel dava info i telefoni? Misteria.
42
3
 
28
 
! Отговори
Б преди 12 години
В началото на телефон-измамите "удариха" баба ми (на 75 г. - на 400 лв.)Полицията - Нищо (големи обещания и поучения)!Намерих Ги - разполагам с необходимите фин. средства и човешки ресурси!НО намерих и техните баби, дядовци и др. техни роднини ... и Им "обясних", че така не трябва...!Тия вече не мамят ;) !!!НО Защо трябва да е така, Защо няма арестувани, Защо няма публично осъдени и Къде са власт-имащите, на които им плащаме заплатите???На къде отиваме - "Съд на Линч" или закон???
41
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
това е защото даже и да ги хванат-нищо не им правят
40
1
 
11
 
! Отговори
654 преди 12 години
явно нищо не може да спаси възрастните хора да бъдат лъгани!
39
2
 
14
 
! Отговори
НЕ СМЕ НАРОД!!! преди 12 години
Ех,Ех,Ех Не уважайми мои сънародници,ВСЯКО СТАДО СИ ЗАСЛУЖАВА ОВЧАРЯ!!! Оставяте вече 22 години да ви МАНИПУЛИРАТ ,ЕВРЕЙСКИ МЕДИИ КАТО БИ ТИ ВИ, И СТОИТЕ ПО КЪЩИТЕ СИ ОБЗЕТИ ОТ НИХИЛИЗЪМ И ОМРАЗА ЕДИН КЪМ ДРУГ ОСТАВЯЙКИ СЕ СИСТЕМАТА ДА ВИ КОНТРОЛИРА И НАКРАЯ КОГАТО НИЕ МАЛКОТО БУДНИ ВИКАМЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ ЗА СЪПРОТИВА ВИЕ МИНАВАТЕ И ЗАМИНАВАТЕ ВСЕ ЕДНО НЕ ВИ КАСАЕ!!! Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ КОЛКО ОТ ТЯХ СЕ НАСТАНИХА В НАШИЯ ГРАД , ТОЙ Е НА ГРАНИЦАТА ,КАРАТ ЛЪСКАВИ КОЛИ ЗА ПО 50 000 ЛВ, НАГЛИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ И НИКОЙ НЕИМ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ,ОТ КАДЕ ИМАТ ТЕЗИ ПАРИ ЗА КВАРТИРИ И ОХОЛЕН ЖИВОТ , ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗДРАВО РЕВЪТ ПО ТЕЛЕФОНА ОТ ТАМ ,САМО ЗАТВОР ЗА ТЯХ
37
7
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 12 години
Твърдия електорат на БСП е така. После се доверявайте на преценката им при избори.
36
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"убедила я, че били колежки и и трябвали пари за лечение на сина и"Нали се сещате, че възрастната жена не е със всичкия си, за да се убеди от нещо подобно. И после тая жена ще гласува за другите ненормалници от БСП, за да ми се съсипе и на мен бъдещето, не само на тях. Пълно с ненормалитети и *** тука.