73-годишна "изгоря" с 500 лв. по нова схема за измама

Измамница я убедила, че били колежки и разказала драматична история
Обновена: 24 апр 2012 11:10 | 24 апр 2012 10:28,
65
73-годишна "изгоря" с 500 лв. по нова схема за измама
Снимка: архив, Dnes.bg

По нова схема за измама 73-годишна жена от Кърджали изгоря с 500 лв., съобщиха от полицията.

Около 13 часа вчера на бул. “Тракия” в Кърджали възрастната жена била спряна от непозната, която успяла да я убеди, че са били колежки преди време и разказала драматична история за катастрофа със сина си.

Измамницата казала, че за операция на пострадалия спешно трябват 500 лв., с които тя не разполага.

Възрастната жена отишла до близък клон на банка и изтеглила сумата, която според уговорката трябвало да бъде върната в рамките на няколко часа.

След като изтекъл срокът, жената разбрала, че е станала жертва на измама и съобщила в полицията.

Издирва се извършителката на деянието. От полицията отново предупреждават гражданите да не се доверяват на непознати и да не влизат в сценарии, свързани с даването на пари по какъвто и да е повод.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
19
 
! Отговори
Веселина преди 12 години
До Ясен - 25 - Не, Ясене, на олимпиада по наивност БГ пенсионера ще е втори, защата ще го прецакат за първото място! Хората са наивни, защото са запазили вярата в доброто и в хората, а времената днес са други, зли и престъпни, безсъвестни и измамни!
14
5
 
15
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Пенсионерите да спрат да гласуват за БСП и да спрат да си дават парите на разни мошеници.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ясаене, а, дядо, майка и баща нямаш ли? Ами БГ пенсионер е българин, които е работил. Това е човек от поколението преди нас. Да ти даде Бог да се пенсионираш, и да не живееш в такива времена. Уважавай малко възрастните и се опитвай да ги разбираш.
12
2
 
17
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 12 години
Дянков им готви изненада с милиони по още по-нова схема...
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Салдахине, млад си. Какво ще е поведението ти, когато остаееш е друго. За злоупотребяващите наказанието да бъде бой на публично място + дълъг пандиз, куъдето да работят за малко хляб и малко вода.
10
2
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Мой човек, аз не споменавам себе си - моите пари ги влагам (в момента, на този етап от живота ми в имущество). Ако имам свободни капитали бих се замислил за акции/борси или собствен бизнес, нещо което да ми носи доходи. Освен това, парите за погребение са не повече от 1000 лева. Аз също имам някакви спестявания, но те са ми твърдо резерв, не бих ги дал на когото и да било, само защото бил "еди какъв си някога си"
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нова схема ?!!?!?!Да ви ***** ******
8
2
 
25
 
! Отговори
До 7 преди 12 години
Ще ти отговоря простичко, защо пенсионерите имат пари в банки и под дюшеци. Кътат ги за погребение. Не си мислете, че едно такова мероприятие е евтино.
7
3
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
еми изкарай си и ти бе!!!!!!!!!!кво се оплакваш????????????
6
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aми тука идва един друг логичен въпрос - всеки в българия разправя как е бил беден и не знам си какво. ЗАЩО, по дяволите, пенсионерите имат в банките хиляди левове? За какъв са им, като само стоят на спестовен влог и губят стойност всеки ден? Как може един толкова беден народ да има в депозити пари на калпак колкото средностатистически европеец. Всеки нормален човек с капитал би влагал в нещо, а не да ги държи за жълти стотинки лихви в банките...*** е тоя български народ и това е
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Измамената да даде описание на измамницата и да се пусне в интернет.И в Кюстендил един действаше по същата схема и след като ожилен пусна описанието му, много хора споделиха, че и те са измамени от същия.Предпазете бъдещите й жертви.
4
3
 
31
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Добре де! 73 годишна! Това не е толкова много! Баща ми е на 69г. и още работи! Как може да дадеш 500 лева на непознат, който те убеждавал, че сте били колеги?! Да не е била болна жената нещо? Алцхаймер или нещо подобно!? Просто не разбирам как може да се случват такива неща?! Та 73 годишен човек не е толкова стар, а са го излъгали по-лесно от 7 годишно дете?! Толкова ли сме прости и наивни в тази територия?
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е толкова изтъркано,че се чудя как още се вързват!
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** и схемата - среща те някаква *** от Кръджали и ти казва че се познавате( хи хи хи до тук добре ) и после ти казва да и дадеш пари ( хи хи хи и до тук добре )Страшна схема сташен замисъл - нема що
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не се научиха пенсионерите да не дават пари..