Акция "Тунинг" лови наркодилъри из София

В ареста са десет от престъпната банда и петима клиенти
27 апр 2012 16:23,
27
Акция "Тунинг" лови наркодилъри из София
Снимка: архив, МВР

Столични криминалисти разбиха организирана престъпна група, занимавала се с наркоразпространение, съобщиха от МВР.  При операцията под кодовото наименование „Тунинг“ са задържани 15 души, сред които и петима клиенти.

Наркодилърите „снабдявали“ с хероин, марихуана и амфетамин наркозависими в кварталите „Илинден”, „Света Троица”, „Разсадника”, „Захарна фабрика” и централната част на София.

Това била и единствената група в страната, разпространяваща т.нар. „тунинг” – силно действаща смес от хероин и амфетамин. Полицаите стигнали и до организаторите с прозвищата Стаси и Иво Дебелия.

В хода на предприетата спецакция криминалистите задържали единия от групата – Цецо Дилъра в момент на пласиране на хероин.

Негови клиентки били две жени – М.Р. /39 г./ и Я.П. /26 г./. Минути по-късно пред училищно заведение в кв. „Св. Троица”, в полицейския капан попаднали Иво Дебелия, Жабата и Чочо, които имали сбирка, за да отчетат парите от продадената дрога.

Друг член на групата бил задържан в тайна квартира в кв. „Разсадника”, където разфасовал и пакетирал дрогата на дози, а останалите - в домовете им.

Закопчани са десет дилъра и петима клиенти. Осем от тях остават в ареста за 72 часа. На всички тях прокуратурата е повдигнала обвинения.

Почти всички са известни на полицията, регистрирани за кражби, грабежи, притежание на дрога, измами и нанасяне на телесни повреди, осъждани, установили криминалистите.

Материалите по случая са докладвани в Специализираната прокуратура. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
7
 
! Отговори
,,PIPO,, преди 12 години
XA-SEGA,KAKVO SHTE IM NAPRAVITE.SMEXORIQ.ALO,VZEMETE OPIT OT BRAZILIQ.XA-SEGA.
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милицията за пореден път излизат с абсурдно име на акция. Поне един копирайтър си наемете да ви мисли по-походящи имена на акциите. Ама то всъщност у милиционерската тиква откъде толко акъл?
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълно е с такива *** около централните столични училища.Достатъчно е полицаите да се позавъртят за около час-два ... и не е истина какви неща ще видят...
2
2
 
17
 
! Отговори
ВЕРНО ЛИ ВЕ преди 12 години
А къде са Шкафа, Триона, Дъмбела, Щангата, Скрипеца, Багажника и други там знайни и незнайни борци за финансов възход? :)))
1
2
 
27
 
! Отговори
Гост преди 12 години
"Почти всички са известни на полицията, регистрирани за кражби, грабежи, притежание на дрога, измами и нанасяне на телесни повреди, осъждани, установили криминалистите" ..... :) . Трябва освен това да са избили по 20 човека - всеки , за да може да киснат в затвора ?