"Невинен съм! От МВР ме нарочиха, че паля коли!"

Версията на обвинения за палежите на коли в София Юлиан Ковачки
Обновена: 29 апр 2012 15:26 | 29 апр 2012 15:26, Елка Василева
34
"Невинен съм! От МВР ме нарочиха, че паля коли!"
Ковачки в съда под засилена полицейска охрана. Снимка: архив, БТА

"Палежите извършиха хулигани или жертви на МВР. Не съм аз". Това каза пред БНТ обвиненият за подпалените коли Юлиян Ковачки.  След небивалия бум на палежи  в София през миналия декември само той остава в ареста. Той обаче е там по друг повод -  беше задържан за хулиганство, след като агресивно потроши килията си в 7 РПУ преди няколко месеца и заплаши полицаи, че ще ги запали.
 
"Бях в едно заведение - от един рожден ден се връщах, бях там да хапна. И дойдоха едни полицаи, не знам защо. И ми казаха - "ела с нас да дадеш обяснения и ще те пуснем да си ходиш". А това, което твърдят, че съм ги бил бутнал, те били паднали на земята, това не е вярно. Буйствах в килията, защото ме излъгаха, че ще ме пуснат, и си исках цигарите обратно. Бях пил много. Понякога прекалявам с алкохола" разказа Юлиан Ковачки.

Още по темата

"Нарочиха ме за подпалвач, защото от години си имам търкания с МВР, все си мислят, че ги надцаквам. Сутринта, когато ме арестуваха за палежите, като се събудих, още не бях изтрезнял. После от Института по психология на МВР ми дадоха да пия - водка и бира. След 10 минути шефът на Института дойде и каза, че има два варианта - или по възпитания начин, или по другия – със сила, да ми изтръгнат показанията. Аз исках адвокат, даже казах кой точно, те викат - "няма проблем, той ще дойде по-късно". И така ме държаха до вечерта", обясни още Ковачки.

29-годишният мъж каза още, че наскоро от МВР поискали да го обвинят в убийство. "В моя блок беше станало преди години едно убийство - аз тогава не живеех в този блок, искаха да ми го лепнат и него. И на детектор на лъжата казаха, че пак лъжа", твърди Ковачки.

Това, че е бил по време на някои от пожарите на коли около тях, оправдава със съвпадение."Не съм звънял на 112, както казват също, на 112 звънях много пъти, защото ме следяха две коли. Затова звънях на 112, не за пожарите. За пожарите звънях два пъти. Аз, като минавах покрай блоковете, вече имаше хора край колите. Участвах в гасенето на две коли - на моя комшия и на още една. Този път винаги го минавам, почти всеки ден. Какво съм виновен, че се е случило точно на този маршрут, на който съм минал", обяснява Ковачки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Юлиан Ковачки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
5
 
! Отговори
Юлиан4о до 7 преди 11 години
Гуедай твойта алка дан са разслаби....селтако!
5
7
 
12
 
! Отговори
Един преди 11 години
Не забравяйте, че не трябва да вяарвате на медиите! Това е съшита история за пред хората, в целия свят се прави това! Естествено, че е лъжа.
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mene mi namirisva na pianica i huligan koito dori i da ne e palil kolite e dobre za ob6testvoto da stoi zad re6etkite.
3
10
 
44
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 11 години
Хора, спрете се малко и помислете - цялата тази история не ви ли намирисва на натопен ***, щото изпогоряха колите на хората и требваше някой да опере пешкира за пред публиката. По късно ако хванат истинския - хванат, ако не....здраве да е...народа поне е със замазани о4и ве4е. Вижте, 4е те нямат никакви доказателства - къде са инструментите за палежите, хванат ли е докато пали, алиби изслушено ли е, колко свидетела са дали показания? Има много неизвестни в това уравнение...нещо не се връзва.
2
32
 
9
 
! Отговори
Джо Бързия преди 11 години
Имал търкания с полицаите , обвинявали го в убийство , следвали го две коли и тн.....Кой си ти бе гнус такава , че да се занимава някой с тебе ! Червей такъв ! Веднага на бесилото или на кладата !
1
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази Гад *** трябва да се убие с камъни или да го дадат на песовете в Малинова долина !