Закопчаният Юлиян подпалил 25 коли, сам звънял на 112

29-годишният мъж се провалил на детектора на лъжата
Обновена: 16 дек 2011 15:05 | 16 дек 2011 14:21,
228
Закопчаният Юлиян подпалил 25 коли, сам звънял на 112
Снимка: архив, БТА

Задържаният 29-годишен Юлиян Ковачки е заподозрян за извършването на 12 палежа на коли в кварталите „Младост“ и „Хаджи Димитър“, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов пред депутатите по време на парламентарния контрол.

Той е задържан вчера, като според прокуратурата не е преминал успешно детектора на лъжата. Юлиян живее на територията на столичния квартал "Младост".

Той е заподозрян и за запалването на кола на районния инспектор на кв. „Младост” 2.

Цветанов посочи, че Юлиян има криминално досие, задържан е за кражби и хулиганство, има и условна присъда за шофиране след употреба на алкохол.

„В някои от случаите лицето само е подавало сигналите на телефон 112. Става въпрос за общо посегателство на 25 автомобила“, докладва още Цветан Цветанов.

Още по темата

„Почти във всички случаи той е като пряк очевидец на случващото се и дори е съдействал за разкриването на палежите, след като вече е бил под наблюдението на полицията“, добави министърът.

След разпита на Юлиян полицията е установила, че той е съпричастен и към други престъпления.

На територията на София и страната е създадена организация за приоритетно провеждане на мероприятия с цел разкриване на извършителите на палежи, увери още МВР шефът.

„Липсата на явен мотив и извършването на случаи на случаен принцип представляват трудност при разкриването на тези деяния“, призна Цветанов.

Левицата обяви, че ще внесе искане за друго изслушване на вътрешния министър, защото днес Цветанов бил неубедителен в пленарната зала.

Корнелия Нинова разказа, че хората си организират собствени опълчения по кварталите. Огнян Стоичков от "Атака" пък обясни, че в опит да предпазят колите си хора си правели график за разхождане на кучетата си нощно време.

Прокуратурата вече внесе искане пред Софийски районен съд (СРС) за постоянно задържане на Владислав Николов-Куката, който първи беше задържан преди дни за палежа на коли в столичния квартал "Западен парк", съобщиха от съда.

Той беше задържан по-рано тази седмица с разлято запалително вещество по дрехите. Мярката за неотклонение на другия задържан Юлиян Ковачки ще се гледа в неделя.

Все още не е ясно дали двамата са работили в съучастничество, затова не се знае дали двете дела ще бъдат обединени. По-късно Цветанов уточни, че между Ковачки и Куката няма връзка. 

През изминалата нощ няма съобщения за запалени автомобили в София. Безпрецедентните палежи в столицата започнаха преди повече от месец и половина, като досега над 44 коли пострадаха от неизвестните пoдпалвачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още по темата: Цветан Цветановпалежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
2
 
1
 
! Отговори
архангел преди 12 години
до 211малиии...какъв натегач си! няма бивши да знаеш! ще си останеш един *** милиционер с рога!
209
2
 
5
 
! Отговори
до номер 6 преди 12 години
Дано и твоята кола запалят за да видиш ти!!!Полицейщина било заради хора като вас сега престъпниците не ги е страх от нищо и правят каквото си искат ДЕМОКРАЦИЯ на ви сега ДЕМОКРАЦИЯ!
208
3
 
7
 
! Отговори
compassion преди 12 години
Абе как така никой не зададе въпроса защо са арестувани 60 човека?! Какво правят в ареста, ОЧЕВИДНО от тях 90% са напълно невинни. И това сигурно не е поредното полицейско насилие, своеволие, тоталитаризъм? Подкрепям коментара на 205.
207
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vsi4ko e fars
206
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 12 години
споко,,,утре пак няма да издържат доказателствата,и свидетелите ще се откажат от показанията си,и пак проблем...голям *** сме в бг.просто няма такава демокрация в друга д/ва както при нас,,,нормално е на тази гладория няма какво да ме учуди.КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА, как да стане????
205
1
 
9
 
! Отговори
Бай Пешо преди 12 години
Днес един полицай ме пита извинете имате ли огънче?Викам му тоа па да не съм луд да имам!
204
1
 
4
 
! Отговори
Умерен преди 12 години
Бой и *** докат си признае кой му плащаше....и да го утрепят -един *** по малко
203
5
 
23
 
! Отговори
до 203 преди 12 години
Някои псува бременната ти жена - "чупиш му каската" и вече си "криминално проявен" Някоя баба някои и е гепал пенсията, ама тя те мрази защото си сритал псето което тя храни - казва че си ти, нямат нищо друго срещу теб - виновен е съда, а ти си "криминално проявен" Купуваш 2 литра бензин с пластмасова туба за моторната ти резачка на село, но те спира Ушев, ти караш дизелова кола. Имаш 2-3 парцала дето си бършеш ръцете или щеката за маслото - според Ушев ти си подпалвач, пак съда те пуска а за МВР вече си криминално проявен.
202
3
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
щом е криминален рецидив да се отстреля като вреден дивеч
201
5
 
14
 
! Отговори
мбуахаха преди 12 години
Браво - сега ще го осъдят по самопризнания, и полицейски показания:) Честита ви демокрация. Къде са криминалистите, къде е мотива, къде е оръжието на престъплението, къде са следите??? Защо за тях нищо не се споменава, а че някой бил криминално проявен не е доказателство за нито едно престъпление. *** кирливата държава
200
3
 
2
 
! Отговори
До 191 преди 12 години
Ей комплексар набучен, цялата ти рода чума да я тръшне, сам да останеш, по кофите да ровиш. Гърчав малък плазмодий!
199
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
sega triaba da mu sachuvstvame li na toia neudachnik
198
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бъдете така придирчиви към Цецо.Все пак човека е физултурник.
197
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще си признае,че е убил и Кенеди. Ама и мен да ме бият както бият там и аз ще призная.
196
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"има и присъди за употреба на алкохол. "А сега де?
195
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до ден-два ще знае защо ги е палил. сега още не знае.
194
1
 
28
 
! Отговори
Маринус ван дер Любе преди 12 години
Бийте го, докато не си признае и за Райхстага.
193
7
 
8
 
! Отговори
коко преди 12 години
Този път няма да си кривя душата и ще кажа- Браво!!! на Цецо.Поне днес бъдете добри да не го плюете.
192
2
 
2
 
! Отговори
fireman преди 12 години
fire up , fire up , fire up , да запалим всичко и да построим държавата наново : тогава може би ще имаме шанс да излезем от кризата на Боко
191
0
 
7
 
! Отговори
мммм преди 12 години
извършителите са хванати... като че ли нямаше запалени коли в овча купел -та ако се събудя утре и в новините прочета ,че там са горели коли тази нощ - значи извършителите не са тези :)