Полицията светна "свещарите" в Шумен

Арестувани са трима младежи, признали за кражба на 14 акумулатора
21 май 2012 15:53, Красимир Ангелов
15
Полицията светна "свещарите" в Шумен
Снимка: ОДМВР-Шумен

Полицията в Шумен разби престъпна група, обирала акумулатори и вещи от коли в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Акцията носи култовото име "Свещари" и е разкрила група от трима мъже, действала в района на МБАЛ, 5-ти полк и Кооперативния пазар в града близо два месеца.

На 14 май около 5 часа сутринта в дежурната оперативна част е подаден сигнал за горяща кола на кръстовището на ул. "Македония" и ул. „Петър Берон”. На място е изпратен екип от четирима огнеборци, които са изгасили пламъците.

По време на направения оглед е установено, че в автомобила липсва акумулатора, а причина за възникване на пожара не може да бъде късо съединение.

В хода на изясняване на случая е станало ясно, че от автомобила е откраднато портмоне с личните документи на собственика на Опела, дебитна карта и пин кон за нея.

След проведените издирвания са установени трима мъже - Д.А. на 19 години, Н.Х на 22 години и брат му Н.Х на 19 години, които след събеседване са признали пред криминалисти за кражбата на акумулатора.

Те обяснили още, че са счупили предното стъкло, отворили капака на автомобила, взели акумулатора, след което са преровили жабката на колата. Взели са портмоне с лични документи, дебитна карта и пин код за нея. След това със запалка запалили предната дясна седалка на автомобила.

Същата вечер групата е разбила още два автомобила.

В крайна сметка тримата са признали за кражба на 14 акумулатора, 4 CD, 2 тонколони от кора на автомобил и две флашки. Всички кражби са ставали по един и същи начин - чупят стъкла, отварят капак на автомобила, вземат акумулатора и пребъркват купето и багажника. По-голямата част от акумулаторите са открити, три от CD-тата са намерени, открити са и двете флашки и двете тонколони.

Полицията е извършила проверки и в два пункта за изкупуване на черни и цветни метали в града. Установено е, че при предаване в нито един от тях не са поискали лични карти на младежите. Последвало е претърсване в двата пункта.

В единия са открити 253 акумулатора. На същото място са открити и 92 чувала с медни отпадъци.

По време на проверката е установено, че управителят на склада няма Разрешение за извършване на дейност с негодни за употреба батерии и акумулатори (НУБА). Изяснено е, че няма право да извършва търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали.

В другия проверяван склад са открити 11 акумулатора в помещение извън района на склада. Закупчикът обяснил, че 4 от тях купил за лични цели, а другите са на негови познати. Работата по изясняване на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
maika ti преди 11 години
ela da ni teglish edin boi jiveem na bostana ela da ni teglish da te videm kav maj si adi ela da si teglim boq mama ti lapeshka elaaaaa weeee pomiqr smotan
13
0
 
3
 
! Отговори
toni преди 11 години
По време на направения оглед е установено, че в автомобила липсва акумулатора, а причина за възникване на пожара не може да бъде късо съединение.Ето това се казва уникално разсъждение-*** и *** *** репортери или полицаи все всъщия SHIT!!!!!!
12
1
 
9
 
! Отговори
krasi преди 11 години
Как завряха тоя кон в колата бе :)
11
2
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
zapalete im maxalata i da go dyxa ciganeto ,,,mamka im p-omiarska ,,,,izselete gi v makedonia sigorna rabota
10
3
 
13
 
! Отговори
123 преди 11 години
Егати трагедията... те окрадоха цялата страна, а се занимават с разни ***.. 'сващари' :(Такива мизерни акции изобщо не трябва да влизат в новините!
9
0
 
19
 
! Отговори
SS преди 11 години
*** палят за да заличат отпечатъци и други следи. Разбрали са от някъде, че така правят големите бандюги, та и те като тях. При другаря ТЖ щяха да изядат хубав бой, после по бързата процедура в съд, който без замисляне ще ги прати да си отработят щетите и присъдата в урановите мини, доменните на Кремиковци, по канавките и т.н.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Цветанов! Забравихте да напишете за колко милиона е предотвратено престъпление. За кокошка няма прошка....
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що са подпалили колата като са я разбили и ограбили? На тия *** ръцете да им изсъхнат.
6
0
 
13
 
! Отговори
Petkov преди 11 години
Всичко разбрах, само не разбрах пича с Опела кон ли е имал в колата си, или репортерът на Днес е снощен:"...от автомобила е откраднато портмоне с личните документи на собственика на Опела, дебитна карта и пин кон за нея."
5
0
 
13
 
! Отговори
няма значение преди 11 години
добре де, счупили стъклото - счупили, гепили акумулатора и портмонето - гепили, ама за какво палят автомобила?!?!?! щото малко щети са нанесли ли? на тези хлапета да им теглиш 1 бой малко ще им е
4
9
 
9
 
! Отговори
Човешко същество преди 11 години
Малиииииии.... Милиционерите направили тази "показна акция" и арестували такива "жестоки престъпници тип УРУДИ".... Сигурно е било доста трудно и са рискували живота си!!! :) :) ;) :) :) Смятам че е редно Цветанов да ги награди със по един орден "Стара Планина" плюс по един безплатен билет за големия концерт на Веселин Маринов.... Или в краен случай за Цура Величкович!!! Дерзайте Другари и хващайте винаги такива рецидивисти! Брава Брава... :)
3
0
 
23
 
! Отговори
КУРТИ преди 11 години
които след събеседване са признали пред криминалисти за кражбата на акумулатора....Доста весело събеседване ще да е било.
2
2
 
23
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
ТЕЗИ *** ЩЕ ЗАТРИЯТ СВЕТА!! САМО БОЯ ГИ ОПРАВЯ!!!
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тва е един от *** начини за препитание. На мен така ми счупиха стъклото и ми гепиха акумулатора на язовира докато бях за риба!