Рекордно количество хашиш – 4.2 тона, спипаха на Ферибот Видин

Борисов, Флоров и Танов се похвалиха за успешната акция
Обновена: 2 юли 2012 16:28 | 2 юли 2012 15:45,
158
Рекордно количество хашиш – 4.2 тона, спипаха на Ферибот Видин
Спипаният камион във Видин. Снимка: Агенция "Митници"

Рекордно количество от 4 тона и 200 килограма хашиш заловиха в камион, пътувал за Белгия, на ГКПП-Ферибот във Видин.

Стойността на пратката е около 40 млн. лева и е заловена чрез използване на скенер.

За успешната акция съобщиха лично премиерът Бойко Борисов, шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов и директорът на ГДБОП Станимир Флоров, които специално пристигнаха в града.

"Още веднъж показахме, че парите, които инвестираме в подвижните скенери, с които оборудвахме митниците, дават своя резултат и ние сме сигурна шенгенска граница", похвали се Борисов.

Вчера следобед мобилна митническа група в района на ГКПП Ферибот Видин след анализ на риска спира за проверка камион с българска регистрация, пътуващ от България за Белгия. Той е управляван от 42-годишен български гражданин.

При огледа митничарите установяват, че натоварените по документи гипсокартон и минерална вата са неизрядно опаковани.

Съмненията на митничарите се потвърдили, когато камионът е отклонен за проверка с новата рентгенова система на митницата, при която ясно се виждат множество пакети, укрити във вътрешността на 6 от палетите.

Открити са 132 пакета, средно по 32 кг всеки. В пакетите е открита кафява смолиста маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на хашиш.

Това е най-голямото количество хашиш, заловено на българска територия за последните 15 години.

Пренасянето на такова голямо количество става като кораби изхвърлят в морето пакети с наркотик, след което минават рибари и взимат пакетите, претоварвайки ги на различни автобуси. След това те изпращат пратките през различни канали за европейските страни.

През 2006 година ГДБОП съвместно с гръцките си колеги задържа същото количество хашиш, само че в посока Гърция, каза Станимир Флоров.

Той припомни случая с шофьора Иво Ранов, при който българската страна свидетелства пред гръцкия съд, че той е изпълнявал само дейността като шофьор и не е знаел какво извършва. Въпреки това, той получи доживотен затвор, припомни Флоров.

"Европейците трябва да ни благодарят за това, че техните хора няма да се тровят с това, което заловихме", отсече още Борисов и изрази задоволството си, че инвестицията в границата вече дава резултат.

Ваньо Танов отбеляза, че мобилният рентген, с помощта на който е заловено огромното количество хашиш, е един от най-съвременните.

"Тук има 100% гаранция, че нещо мине ли през този рентген, ще бъде установено. Имаме и достатъчно обучени кадри, които могат да правят анализ на риска на товарите, преминаващи през границите ни. Изграден е и денонощен координационен център към Митница Лом, който 24 часа прави анализ на риска", посочи още шефът на Митниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: ВидинМитницихашиш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
9
 
17
 
! Отговори
Ибрикчии преди 11 години
Герберчетата си слагат сами плюсчетата ама ви се вижда вече краят, България не се оправя ами затъва още повече
84
0
 
9
 
! Отговори
YANCHO преди 11 години
Ей, ОТВЪН по голям комплексар от теб скоро не бях виждал.
83
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гербаджийската логика - Който е против ГРОБ е комунист... нищо, че ББ е член на БКП и охрана на комунист 1
82
2
 
2
 
! Отговори
yancho преди 11 години
KOMPLEKSAR!!!
81
2
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Ейй,този гипскартон и минерална ...вата,таман ще ми...стигне да си ремонтирам вилата в Кривунделово.На БОП-а не им...трябва,бил е за...камуфлаж на камиона и ако няма къде да го...складират,да ми го докарат направо на вилата.
80
9
 
9
 
! Отговори
вили преди 11 години
голямо браво на гн.Борисов,гн.Танов и на будните митничари.България се гордее с Вас.
79
2
 
6
 
! Отговори
В.ТаноФ преди 11 години
ПраИм конкурс за митничари ,от 100%,----100% не стаАт ???
78
3
 
11
 
! Отговори
дУ 99 преди 11 години
Таварищ,...всеки ден минават такива пратки ,от 1989г до сега ,а даже и преди това ,защо само веднъж в годината ''перфектните'' полицаи залавят пратка ,А НЕ ВСЕКИ ДЕН ?
77
8
 
3
 
! Отговори
вервайте ми преди 11 години
Залавянето е станали случайно! За това имат заслуга граничните полицаи,които перфектно са си свършили работата.ТОВА НЕ Е АКЦИЯ,НО Е Е ПОВОД *** ДА СИ НАПРАВИ ПИАР
76
1
 
2
 
! Отговори
Texas преди 11 години
Музиката е невероятна :)
75
22
 
5
 
! Отговори
Отвън преди 11 години
Здравейте кукли!Аз печеля по 3700 паунда на месец - чисто,следскорощното ъпгрейдване на заплатата ми.Близо 3000 получавам и отаграрите,които съм натикал,като *** за разплод във вторият сиапартамент - гризачи,за които е най - важно,да се забият в лидл или темподобни бакалии,веднага като приключат работа - работа нейде из разниферми.Това е доволно за мен,тъй като аз - човек от сой,потдържам единвисок стандарт на живот - маркови облекла,тузарски ресторанти с най -добра и отбрана кухня,отлежали питиета и чер хайвер,на когото съмфен....С цел да избегна предстоящат суматоха около олимпийските игри вЛондон,от сега съм си резервирал апартамент в подобаващ хотел вМонако,за да убия малко време - казина,добър коняк и нощен разват, накогото съм също фен...След вашият драстичен скок в заплатите,планиратели по някое холидейче на Черноморието , или ще се валяте в тинята наблизките ви риборазвъдници?Мбухахахахахахахаха
74
7
 
15
 
! Отговори
ДО 91 преди 11 години
Алоо,...Бойко сега ИМА ДРУГА РАБОТА,.....СПИРА КРАНОВЕТЕ НА ОПОЗИЦИЯТА И КОСТОВ,А ТЕ РиВЪТ ЛИ РиВЪТ!
73
4
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
осъзнавате че това е по сигнал а не че Борисов Флоров и Танов си вършат работата !!!!
72
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дааа хванаха тира с хашиша,а тира с белия прах си отпраши към европа муххаааа...
71
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Камиона пътува от България за Белгия.А откъде дойде хашиша тук.Ако е влязъл отвън - зле.Ако е произведен тук - още по зле.Кой е проспал такова производство и организация по пренасянето му, че да разчитат на някакъв ,,анализ на дриска''.Как да ни искат в Шенген при такива случаи? Нали тогава между БГ и Румъния контрола отпада и такива камиони ще си препускат свободно по дестинацията.Да не би точно мафиозите по тази причина да желаят да влезем в Шенген, за да шетат безконтролно.
70
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Boikooo, pokaji 4e si pojarnikar i begom na Vito6a
69
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой пак е решил да 'бачка' частно и не си е платил мизата в черната каса на ГЕРБ. Алоооу, трафикантите, не разбрахте ли вече, че не трябва да правите конкуренция на държавата /или по-скоро на управляващата партия/? Схемата е отработена: като искате да прехвърляте наркотици, първо парите в касата на ГЕРБ, има си тарифни разценки според прехвърляното количество, плащате си и действате спокойно, никой няма да ви закача.
68
5
 
16
 
! Отговори
крив макарон преди 11 години
Увеличават цената на тока с 13 %,увеличават си заплатите на администрацията и се хвалят за нещо за което не е сигурно откъде и как е дошло...Умря *** дето ги хвалеше и започнаха сами да се хвалят...
67
4
 
12
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Избори се печелят като олигарсите като Цветелина Бориславова източат парите на народа под формата на 13% увеличение на тока и после с тези пари се купят гласовете на ромите или направо се фалшифицират резултатите.И да напомня:Този четвъртък 5.7.12 НФСБ-Национален Фронт за Спасение на България в 11 часа пред храм-паметник "Александър Невски" организира протест срещу увеличението на цената на тока и цялостната политика на Герб.
66
0
 
3
 
! Отговори
До 78 преди 11 години
Не знам дали играча е ***, но със сигурност е голям. 4.5 тона са огромно количесто хашиш...Тука не става дума за шанаджии, а за наистина големи риби. ПР...