Ни вест от мъжа, дарил 25 бона на майката на "милионера"

Георги Енев мълчи къде са задигнатите 1 млн. и 470 хил. лева
16 юли 2012 19:53,
48
Ни вест от мъжа, дарил 25 бона на майката на "милионера"
Енев продължава да мълчи за парите. Снимка: БТА

"Полицията в Пловдив все още издирва човека, който е оставил 25 хиляди лева пред вратата на Георги Енев", съобщи за Dnes.bg директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Охранителят, който задигна 1 милион и 470 хиляди лева от инкасо автомобил, след което се предаде, все още не казва къде е крупната сума.

Още по темата

Още докато се е укривал, роднините на Енев са предали сумата от 25 хиляди лева на полицията, но няма данни това да са част от откраднатите средства.

Майката на охранителя е открила торбата с парите пред вратата на апартамента им на улица "Димитър Талев" №51 в пловдивския район "Южен".

Жената видяла през шпионката силует на мъж, който се отдалечава. След като си тръгнал, тя отворила вратата и пред нея открила чувала със сумата.

Оказва се, че парите не са описани и на практика сега не може да се разбере кои са банкнотите, дори и Енев да ги върне. Ако възстанови сумата, наказанието му ще бъде по-леко

Над 100 души, близки и колеги на Георги Енев са разпитани от разследващите. Никой от тях обаче не знае подробности за обира. Самият охранител не казва дали е имал съучастници, но полицията издирва втори човек, свързан с обира на милион и половина лева.

"Право на Георги Енев е да не дава показания, но мълчанието му не улеснява положението, в което се намира", коментира още старши комисар Чонов.

Енев е с постоянна мярка "задържане под стража". Предстои прокуратурата да реши дали да бъде назначена психиатрична експертиза на охранителя-милионер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
18
 
! Отговори
пореден преди 11 години
Тихо тихо после иху иху ...браво пичаго.Не е това начина но и това е начин,евала за куража :)
41
0
 
19
 
! Отговори
Icako преди 11 години
evalata priqtel drash se i ne se predavai plati gi te tova iskat i si jivei jivota !
40
1
 
32
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Щом Масларова,Топлото,противният Доган и ред други крадливи екземпляри не са осъдени,тогава едно голямо БРАВО на това момче,че е съумяло да грабне тези пари.Нищо не признавай Енев,паричките са си твои и никой не може да те съди за кражба,след като гореопоменатите крадци са невинни,ти си герой според мен и си за пример,ще ти стискам палци,дано те оправдаят тези корумпирани съдии и прокурори,дай им някой лев и си готов за свободата си.
39
1
 
18
 
! Отговори
madona преди 11 години
"Право на Георги Енев е да не дава показания, но мълчанието му не улеснява положението, в което се намира", коментира още старши комисар Чонов."shto ako kaje kyde sa kvo she stane hahahahaaah...poliziata v bg naistina e pylna s fizkulturnizi minali prez simeonova za 6 meseza i podgotovka za rabota s deza do 14 godini.Vse edno e pri direktora shtoto e schupil styklo i sega se izklulchvame
38
0
 
22
 
! Отговори
Жони преди 11 години
Човека е или много умен и има план или някой е взел парите и го е натопил/заплашвал семейство и тн.Интересен случай, аз пък му стискам палци, ако успее да излезне от цялата ситуация цял, значи си е заслужил парите!
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МВР знае къде с парите. Важното е ние да не знаеме. Ще си купят нови мерцедеси баш шефовете не вътрешно министерство.
36
3
 
56
 
! Отговори
xph преди 11 години
Откраднал ли? Колко да е откраднал... имайки предвид всички останали колко крадоха през тези години, и нито един не е с присъда! Не милиони, а милиарди и повече изтекоха из м/у пръстите на нашите така качествени политици, без имена! Някой от тях да е бил наказан до сега?! Аз пък му стискам палци, нека се държи и успее да пребори цялата тази лудница и бюрокрация!
35
1
 
41
 
! Отговори
Стар Кокал преди 11 години
Не облекчава разкраченото положение на краката на Цековата милици! Те горките са толкова ***, че разчират да се смили и им каже къде са чувалетата!!! А и да си признае,Стар Кокал и да не го направи, ще лежи горе долу еднакво! Така, че Цецо ще духа супата.
34
1
 
17
 
! Отговори
Гацко преди 11 години
С тези пари, тъкмо може да си купи една вила в Драгалевци, даже и за Москвич може да му остане.
33
1
 
33
 
! Отговори
У-у-у преди 11 години
Има ли мълчание-няма наказание !!!
32
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе защо никой не сеща и за друга версия? Мутри го хващат и го принуждават да открадне инкасото, като заплашват да убият близките му например. Как ви звучи това? Цялата история е супер подозрителна, особено с това, дето ей така се предаде. Ако верно е закопал парите и ще чака да излезе от затвора е супер ***, защото могат да му лепнат 20г. Съдиите само чакат такива балъчета, за да си оправят статистиката. А след 20 г. тези банкноти може да не струват нищо, да не е злато това?
31
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Георги Енев мълчи къде са задигнатите 1 млн. и 470 хил. лева"?!?!?! Абе нали като го хванаха още Цвъ Цвъ по ТВ-то разправяше как Меверето знае къде са скрити :)!?!?!?
30
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Охранителят, който задигна 1 милион и 470 хиляди лева от инкасо автомобил" е как може да пишете такива неща.та той все още е невинен а вие крадец го изкарахте1.не е хванат на местопрестъплението2.не са открити пари от обира,а и няма и да открият защото те не са били описани3.той не се е признал за виновен, а и да не е луд да го сториполицията разполага само с видео запис,но въз основа на снимки,видеo,или запис на разговор няма съд който да го осъди.до дни ще бъде пуснат под гаранция и ще чакат сам да се прецака,но не вярвам гледам умно го е измислил, а и късмета е с него
29
0
 
42
 
! Отговори
@ преди 11 години
:))) Мълчанието е злато-народна поговорка :)
28
4
 
59
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
това е човек воювал в афганистан давате си сметка каква воля и психика има, просто явно е решил че си заслужава да полежи няколко год и да излезе да си харчи милиона.
27
5
 
48
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
Жоро Милионера вече влезе в историята. Поредния пример за човек "думнал" бачкането си това с инкасото вече е н-ти поред случай някой който бачка това да се възползва. Само тук в БГ ние хайдутите крадем от работата си. Сега Жоро дори и да полежи 8 г. и излезе след 4г. ще е милионер ,да неговорим че има реален шанс дори да не го осъдят, но репресивния апарат със сигурност вече е заплашил близките му той и за това се е предал.
26
4
 
32
 
! Отговори
ушаф преди 11 години
...айде и паметник може да му издигнеш, наравно с Ботев,Левски и Стефан Караджа ............ и на Мойко и Шистаакааааа
25
8
 
43
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
,Доган с всичките му палати и милиони не бяха толко процес на обсъждане колкото на този човек апартаментите му. Прав е Бойко в държавата има доста лош човешки материал.
24
3
 
34
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
Няма такава държава.
23
13
 
30
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Поне не съм крадец бе ***.............ГОЛЯМ "ГЕРОЙ" е тоя Енев...айде и паметник може да му издигнеш, наравно с Ботев,Левски и Стефан Караджа ................смешен си мойто момче