Камикадзето бил в Равда и Поморие, искал рент а кар

Отказали му, усъмнили се в шофьорската книжка
Обновена: 20 юли 2012 09:44 | 20 юли 2012 09:39,
215
Камикадзето бил в Равда и Поморие, искал рент а кар
Снимка: МВР

Камикадзето от Бургас е пребивавал в дните преди взрива в Равда и Поморие.

"Имаме доказателства. Има разпитан свидетел, който дава много добър портрет на лицето, което беше заснето от охранителните камери на летището в Бургас, което се е самовзривило", коментира пред БНТ окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова.

По думите й свидетелят е лице, собственик на фирма, която дава автомобили под наем в Поморие.

Още по темата

Именно при него атентаторът направил опит да наеме автомобил. Според собственика на автокъщата мъжът говорел на английски, но със специфичен акцент.

Поискал рент а кар само за един ден. До сделка обаче не се стигнало, тъй като документът за шофиране е усъмнил собственика на фирмата, че може би не е истински, каза Чапкънова.

Атентаторът предплатил, оставил капаро от 50 лева, но тъй като сделката не била реализирана, впоследствие са му били върнати.

"Бил изключително спокоен, дори и фактът, че сделка не се е осъществила, не го е подразнил. Спокойно са се разделили, върнали са му парите", допълни прокурорката.

"Терористът камикадзе е дошъл на Летище "Бургас" с таксиметров превоз. Установен е шофьорът, който го е превозил", посочи още тя.

Късно снощи от МВР опровергаха появилите се твърдения, че атентаторът от Бургас е Мехди Мохамед Гезли.

Работата по изясняване на самоличността на извършителя на взрива продължава.

Истинската самоличност на атентатора не е установена, въпреки че ДНК профилът му вече е известен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
2
 
! Отговори
fifi преди 11 години
гледайте момчетата вляво -има две момчета които си стоят ей така, все едно са на сянка, после вижте атентатора, тръгвайки към изхода накъде гледа и какво правят момчетата-не тръгват ли и те нанякъде-тези момчета си стоят, нито гледат таблото нито нищо-стоят и си говорат, и после тръгват
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАМА БИ ПРОСТА НЕ Е ЛИ ИСКАЛ КОЛА ПОД НАЕМ.РЕНТА КАР ***.
153
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мама им американци и нас ни искат дани вкарат в техните биркотии това е тяхна работа
152
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Личи си няма я старата КГБ-агентура,до сега да са скалъпили такава версия че,дори и Американската ще им завиди.Стига с плоските ви глупусти ДРУГАРю-цВЕТАНОВ и децата не вярват на тези .Вие тези атентатори ги направихте на много прости.Това -вече обвиненото като камикадзе,ще се разхожда из цял Бургас с раничката с бомбата,но за бомата нищо не се пише а,до колкото и най простия ще се сети че за да възпроизведе такъв взрив ,никак явно не е била мъничка ,а следователно никак не е била и лекичка.Харесали сте си някой от туристите и не стига че,е убит но,и виновен.А,защо другарю Цветанов,не кажете на народа истината или още не знаете истината.Тук в Испания миналата година казаха ,че в Германия се е сформирала интернационална терористична групировка -ако ,може така да се каже ,защото е основно сформирана от БГ-увредени от държавата българи,какво ще рече увредени -на такива на които,им ограбихте и презаграбихйте бизнеса,имотите ,и имотите на три поколения.По телевизията казаха че,групировката ставала по голяма и мощна и е била насочена единствено срещу вас управляващите на бг.ТЕЗИ АКО ,НАРОДА има връзка с тях сигорно ДА или ДА много хора ще се присъединят към тях-бъдете сигорни.Пòлитиката в бг ОТ ТЕЗИ 22-23 ГОДИНИ УПРАВЛЯВАЩИ е насочена срещу народа и вие имате за цел само да ни крадете обирате И МАМИТЕ но и няма никой кой да ви повярва на версиите.Още по малко Америка,Израел,или ЕС.Защо не проверите няма ли турист който да е дошъл да си търси презаграбените имоти от СОФИЯ И БУРГАС.АЗ мисля че,някое ваше ДС- му е презаграбил на някой евреин имота и се е настанил в него като,че ли дядо му рекитиьора -т.н по бг -партизанин го е закупил.И ЗА ДА НЕ МУ ПРЕЧИ Е ВЗРИВИЛ ЦЕЛИЯТ АВТОБУС .-И КАМИКАДЗЕ НЯМА.И АКО ,КАЖЕТЕ НА НАРОДА И НА СВЕТА ЧЕ ТОВА Е ТАКА ТУК НАИСТИНА ВСИЧКИ ЩЕ ВИ ПОВЯРВАТ.Я КАЖЕТЕ НА НАРОДА КАК ИЗПОКРАДОХТЕ ИМОТИТЕ ОТ УЛ.ГРАФ ИГНАТИЕВ -СОФИЯ НА ЕВРЕИТЕ ,ТА ПОСЛЕ И НА БЪЛГАРИТЕ И НАСТАНИХТЕ В ТЯХ ВАШИТЕ СИ ХОРА Я,СТИГА -99% -ВИЕ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ ПРЕЗАГРАБИХТЕ НАЦИОНАЛИЗИРАНИТЕ ИМОТИ НА БЪЛГАРИНА.С тези имоти вие станахте милионери.И мислите Че,народа е забравил това .НЕ ПРОСТО МНОГО ПРЕКАЛИХТЕ ,ЯВНО ЗА ТЕЗИ 22 ГОДИНИ НИЕ ВИДЯХМЕ ЧЕ,НЯМАТЕ МЯРКА НА АЛЧНОСТТА ВИ, А КАКТО ДНЕС КАЗВАТ НА ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ ,ВАШИТЕ ДЯДОВЦИ -Т.Н ГЛАДНИ И МЪРЗЕЛИВИ ПАРТИЗАНИ И ТЕ КАКВИ СА БИЛИ -ТОЧНО И ЯСНО КАЗАНО БГ ТЕРОРИСТИ.САМО ЧЕ,СЕГА ТЕЗИ СА БИЛИ НЕ САМО МНОГО РАБОТНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ НО ,И СА ТРЪГНАЛИ ПО АБСЕЛЮТНО СЪЩИЯТ НАЧИН ДА СИ ВЪЗТАНОВЯТ ЗАГРАБЕНОТО КАКТО ,ВАШИТЕ ДЯДОВЦИ СА ГО ЗАГРАБИЛИ.
151
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Като ги гледам, най-обикновени екскурзоводи са..от тея дето чакат да правят трансфери по летищата. Поне на такива мязат...
150
1
 
5
 
! Отговори
nikoles преди 11 години
Глупости, все едно не може да си купи една жигула за 400лв на името на някой *** :))
149
1
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
KADE SA GRANI4ARITE S KY4ETATA AAAAAAAAAA,,,,,,,,DA NE BI DA SA GLADNI ILI SAMO SE TYPAME PO GARDITE A TEW SILIKONOVI MASIOXA XA XA
148
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде са цифрите от часа бе другарчета. Това любителска камера ли е? Но и те имат асовник. Нещо лошо мирише!
147
0
 
23
 
! Отговори
татама преди 11 години
тоя на снимката го возих оня ден с таксито от бургас до сарафово пита ме поне пет пъти къде е министерски съвет в софия каза че много искал да влезе вътре даже искал да види всичките министри когато са на заседание но какво стана нещо се е объркало
146
1
 
19
 
! Отговори
Шменти капели! преди 11 години
Неидентифициран хипар с раница - дрън, дрън!Мустафа визи 50 евреи! Те тва в цял свят го няма!
145
1
 
9
 
! Отговори
romabene преди 11 години
На записа от камерата в летището се виждат две момчете с раници които ,когато влиза камикадзето,извършват странни движения-като,че ли са го очаквали. Единия говори по JSM и тръгват след него като излиза.Кои са те?
144
11
 
10
 
! Отговори
mululmanin преди 11 години
abe hora tezi evrei kato izbivat nevinni palestinci nevilie jal a umrqha 5 evrei dignaha cql svqt na krak.zasto ne popitat sebesi kakvo pravqt a jalko za turchina shofior
143
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е удар срещу България от страна на руснаците!
142
17
 
10
 
! Отговори
baihui преди 11 години
Smart na Islamada gi izkolim tezi zabuleni maimuniaman ot varvarshkata im religia
141
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
втори ден ме мъчи една идея, преди дни, един човек, работил две мисии в афганистан гепи милион и половина. след това същият човек отишъл до морето. за какво ли... след това парите изчезнаха, а пичът се прибра се предаде като ***. на снимките изглеждаше отчаяно, бях казал още тогава, че нещо голямо го мъчи. дано не се окажа прав в това, което ме съмнява. не знам....
140
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи най-вероятно обстоятелството, че не е успял да наеме колата е било решаващо. Ако е бил наел и наистина е терорист, колата е щяла да бъде напълнена с тротил или с каквото там се взривяват. Сетете се какъв взрив е щяло да се получи. Вместо това, оставайки без превоз, му е останал варианта да си вземе раничката, която побира доста по-малко.
139
1
 
19
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Интересно какво се цели с тоя атентат!Всяко действие има някаква цел, затова интересна е целта и разбира се кой го е извършил?Американците с цел нападение над Иран. Рискуват се невинни за някаква цел (Генералите във война така правят)Турски радикалисти в отговор на проблемите от преди година с корабите.Иранци - няма особен смисъл.АЛКАЙДА до сега не е действала с/у израелски граждани така директно.Може да е удар с/у България... лошо ако е така!
138
9
 
25
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Ей многознайковци, 2004 год, в атентатите в Мадрид загинаха 200 невинни и никой испанец не обвини в некомпетентност полиция и министри и знаете ли защо,защото са по-умни от вас ***,защото са патриоти,защото са националисти и отговорни в мислите си,кои сте вие бе,че се представяте тук за мислители и умници,ще ви кажа кои сте,вие сте изметът на БЪЛГАРИЯ,защото сте калпави в труда и простаци в главите.
137
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 11 години
собственика на авнтокъщата се усъмнил в достоверността на шофьорската му книжка.А бе у тоя не е ли имало други документи?Обикаля само с фалшива шофьорска книжка и нито един полицай не го е спрял за проверка.В него се усъмниха и момичета от летищото но полицаите- не.
136
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на собственика на автокъщата - той може би е предотвратил атентат с много по-големи последици