Камикадзето бил в Равда и Поморие, искал рент а кар

Отказали му, усъмнили се в шофьорската книжка
Обновена: 20 юли 2012 09:44 | 20 юли 2012 09:39,
215
Камикадзето бил в Равда и Поморие, искал рент а кар
Снимка: МВР

Камикадзето от Бургас е пребивавал в дните преди взрива в Равда и Поморие.

"Имаме доказателства. Има разпитан свидетел, който дава много добър портрет на лицето, което беше заснето от охранителните камери на летището в Бургас, което се е самовзривило", коментира пред БНТ окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова.

По думите й свидетелят е лице, собственик на фирма, която дава автомобили под наем в Поморие.

Още по темата

Именно при него атентаторът направил опит да наеме автомобил. Според собственика на автокъщата мъжът говорел на английски, но със специфичен акцент.

Поискал рент а кар само за един ден. До сделка обаче не се стигнало, тъй като документът за шофиране е усъмнил собственика на фирмата, че може би не е истински, каза Чапкънова.

Атентаторът предплатил, оставил капаро от 50 лева, но тъй като сделката не била реализирана, впоследствие са му били върнати.

"Бил изключително спокоен, дори и фактът, че сделка не се е осъществила, не го е подразнил. Спокойно са се разделили, върнали са му парите", допълни прокурорката.

"Терористът камикадзе е дошъл на Летище "Бургас" с таксиметров превоз. Установен е шофьорът, който го е превозил", посочи още тя.

Късно снощи от МВР опровергаха появилите се твърдения, че атентаторът от Бургас е Мехди Мохамед Гезли.

Работата по изясняване на самоличността на извършителя на взрива продължава.

Истинската самоличност на атентатора не е установена, въпреки че ДНК профилът му вече е известен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
14
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Ходил бил еди къде си. Ами където иска ще си ходи човека. Да не може нормално да се отпуснем и на морето даже.Все ще се намери някой да ни свети къде ходим и какво правим.
34
8
 
9
 
! Отговори
fuck off izrael преди 11 години
Mai na pomislihte za *** s promiti mozaci smart za САЩ И ИЗРАЕЛ
33
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се готвим да пращаме още контингенти на обратната страна на географията, в нечия чужда война.
32
1
 
17
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
Е защо си измисляш? Таймс буквално пишат, че "според българските медии" ВЕРОЯТНО е той... аман от евтини сензационалисти!!!Развоят на разследването доказа само едно - че сме смешни, безмозъчни Овце, които се лутат насам-натам подир разни нелепи предположения. Дори и на височина не отговаря - този Мехди е с 10 см по-висок от заподозрения!
31
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Служителката от фирмата казва, че изведнъж някакъв е дошъл към групата от нищото. е тука вече е много тънко - дали е взривен или той е активирал взрива. на мен ми се струва, че е искал да остави раницата и да се чупи, и тогава може би дистанционно са активирали взрива. вероятно е знаел че носи взрив, но не е очаквал да го гръмнат и него (а те са го излъгали). Човек за да извърши такова нещо, или яко е на опиат и да е толкова спокоен или притиснат от други, или фанатик.
30
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"искал рент а кар...", кво речи?! кво искал? Абе, днесбг, обяснете на широката аудитория кво е рент а кар, бе!
29
6
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Според тайм терористът се казва Мехди Чезали, шведски гражданин, с алжирски и финландски произход .... с една дума европеец/наше момче, учил е в религиозно училище във Великобритания и е пътувъл да Авгонистан, Пакистан и Саудитска Арабия (все големи туристически дестинации) ...
28
3
 
26
 
! Отговори
Ксеркс преди 11 години
Искал рент а кар хахахха, колко сте *** в тоя сайт не е истина.
27
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брайвик направи подобно нещо и не срещу граждани на друга държава и не срещу дори хора от друга религия и вие оревахте нета за това къв бил .Когато, обаче един мюсулманин направи подобно клане това се възприема като нормален обичаен терористичен акт. Избити са усмихнати млади хора под 30 години и една бременна жена. Аз не знам що не ги омятат направо с ракетите тия .
26
1
 
15
 
! Отговори
Някой преди 11 години
Колко разбирачи само...Шапка свалям на знанията ви и в областта на взривовете и тероризма. Смешници!
25
4
 
7
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
Може да е някой фен на Тони Стораро като му ггледам мазната прическа май е точно такъв. Да го търсят на някое чалга парти в района.
24
3
 
21
 
! Отговори
от 11 преди 11 години
Абе, вие(15, 20 и 21) адекватни ли сте?! Я вземете се разходете до Аерогарата в София и постоите там за около 10-15 минути да видим колко "съмнителни" субекти с раници ще видите. С лека ръка обвинявате хора, които дори не познавате. А най-лошото е, че нямате едно доказателство за обвиненията си, само думите на оня, който се скъса да обвинява кой ли не за последните три години, ама не и себе си заради отявлената си некадърност.
23
4
 
12
 
! Отговори
АЗ НЕ ГЛЕДАМ НОВА ТВ преди 11 години
"Според свидетеля мъжът е бил с къса коса, а на шофьорската книжка - с дълга".Тоя е бил с перука затова е нахлупил шапката за да не му падне перуката,няма съмнение вече това е атентатора...
22
6
 
18
 
! Отговори
До Пич(ка) преди 11 години
Моля без обиди, другар можеш да казваш на работодателя си, Вожда Борисов!
21
0
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
След като са още живи, едва ли са атентаторите-самоубийци те.... ;)
20
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен всички с арабски имена, неясен произход и мюсулмани трябва да се сложат в графата потенциални терористи и да бъде гледано на тях с такова око. *вам им и нарушените граждански права дето са измислица на уж цивилизованите държави. Така както те гледат с недобро око на християните в техните държави и не само това ами и наистина им ограничават правата.Аман от демокрация, потъпкани човешки права, Хелзинкски комитет и пр. Навремето като ги нямаше имаше баланс.
19
20
 
18
 
! Отговори
Пич преди 11 години
"А ти като си толкова умен я кажи вчера като по обяд журналистите питаха Цецо този как е минал граничен контрол защо не отговори смислено и защо тази част беше изрязана от вечерните новини?"Защото в момента тече разследване, другарю! Я си помисли колко души влизат в България за един ден по това време на годината? Да видим, дали ще познаеш. Аз знам, че ти си великан и ако беше на мястото на МВР, сигурно за 1 час щеше да знаеш кой точно е някакъв човек с фланелка на адидас, който си събрал на части от асфалта. Знам, знам, в България има 7 милиона експерта, които всичко им е ясно само като си седят вкъщи пред компютрите.
18
7
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
times247/articles/bulgarian-media-bomber-was-former-gitmo-inmate Според таймс терористът вече е разпознат, бил в Гуатанамо в периода 2002-2004
17
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо спря да се коментира доклада от ЕК? Някак си много удобно се получи. Борисов защо не каже защо ЦРУ идва преди месец тук! Според мен ни въвлякаха в мръсната игра на Израел и САЩ за нападение над Иран!
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
11 -- Ако си беше направил труда да прочетеш всички новини, щеше да знаеш, че е категорично доказано - този е камикадзето. Сега трябва да се открие кой му е наредил да се самовзриви.