Полицията разкри извършителя на жестоко убийство на чужденец

Жертвата е убита в София, трупът му е запален край пернишко село
Обновена: 17 окт 2012 15:04 | 17 окт 2012 11:52, Красимир Ангелов
52
Полицията разкри извършителя на жестоко убийство на чужденец
Фотороботът на жертвата. Снимка: МВР

Разкрит и задържан е извършителят на убийството на млад мъж, намерен край пернишкото село Кладница, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов пред "Фокус".

Вицепремиерът посочи, че убийството е извършено в София рано сутринта на 9 октомври. След това тялото на убития е пренесено до Кладница, където е направен опит за неговото изгаряне.

Убитият е чужд гражданин, а палачът му е българин, посочи Цветанов.

Още по темата

Окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов уточни, че извършителят на убийството е млад български гражданин, родом от Кнежа и живеещ в София. Убийството е било извършено в жилището на сънародника ни в столицата.

Dnes.bg припомня, че преди 2 дни МВР пусна фоторобот на убития мъж, по който гражданите бяха призовани да дадат сведения за самоличността на жертвата.

На 10 октомври сутринта при потушаването на пожар сред боклуците на сметище край селото бе намерен обезобразеният труп на мъжа. На ужасяващата гледка се натъкнали пожарникари, които са гасили пламъците.

По обгорялото тяло има множество прободни рани в областта на гръдния кош, които са причинили и смъртта на
жертвата. Виждат се и специфични татуировки, снимки на част от които МВР разпространи с надеждата да помогнат при разпознаването.

Предполага се, че убитият е захвърлен на сметището, а след това запален, за да се заличат уликите.

Според информация на bTV убитият мъж е финландец на видима възраст около 30 години. Уличеният в убийството му пък е братът на приятелката му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
До турчин преди 11 години
Гледам ти коментара: "...Много добре се направили, че сте написали от кой етнос е убиеца, защото обикновено българите отричат и хвърлят вина върху ромити или турците, а сега нека се знае..."и имам питане към теб, дали можеш да познаеш произхода на пострадалия в метрото от миналата седмица и защо е бил там?И дали ако заложиш на един нашенски етнос, специализирал се в усвояването на "джелезо", няма да спечелиш по точки?!!
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати фоторобота, прилича на извънземно. Лека му пръст на човека, ама тази снимка по-добре да не я бяха показвали.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 45Никаква битова случка не е това! Той бил леко ***, а тези с българските паспорти, убийците били нормални по български, а? Ама, че изродило се самочувствие мутренско! Гпяма гордост нема, що! Никаква битова история, ами престъпна бг. действителност!
33
0
 
7
 
! Отговори
руснак-сънародник? преди 11 години
Защо наричате руснака с бълг. паспорт сънародник?Информацията трябва да е УНИФИЦИРАНА за МЕДИИТЕ: не може вие да казвате 'СЪНАРОДНИК от КНЕЖА", Дарик- "РУСНАК с БЪЛГ.ПАСПОРТ".Така става и с ***- бълг. граждани.Странно, ако българин с руско гражданство бе убил сърбин в Москва, така ли щяха да казавт"НАШ СЪНАРОДНИК уби сърбин"?? АМИ!!.. щяха да се РАЗГРАНИЧАТ!!
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Битова история. Луди има навсякъде по света.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Племе на *** и убийци! Просташко племе!
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименА какво общо , според теб , имат хората от Перник и Кладница и въобще ти бил бил ли си някога там, че да коментираш?!
29
7
 
10
 
! Отговори
пушилка преди 11 години
Полицията "разкрила".....?
28
2
 
14
 
! Отговори
Мони Дянковия преди 11 години
Ще искам да се въведе данък убийство! Това е начин на финансиране, който е в сивата икономика. Не може така, требе се плащат данъци, аз фитнес имам в министерството!
27
1
 
12
 
! Отговори
алоооооооо преди 11 години
коментара на ХЕХЕХЕ-35,е много правилен ЗА СЪЖАЛЕНИЕ-В брюксел,банда ***-араби и *** зверски убиха едно българче и осакатиха второ- все в брюкселското метро,и въпреки записите на камерите-и показанията,евросъдът не осъди никого-нямало доказателства,а коментара беше-ами българите какво търсят тука...Не говоря за многото други случаи на издевателства-а пък за мафиотските международни разборки-като в случая-щото финландеца да е сам в пернишко ей тъй-едва ли...ми дреме и на мен
26
4
 
16
 
! Отговори
алооооооо до 34 преди 11 години
пояснявам-НЕ ЧЕ ГИ ЛЮБЯ МНОГО РАШЪНИТЕ,но истината е такава,колкото и да не ви се ще,а еВтина руска водка има ТАМ в Русия,ама менте НЯМА,щото МНОООГО бият после,а и *** в русия са под твърд контрол,не като тук
25
2
 
15
 
! Отговори
алоооо до 34 преди 11 години
момък,нещо си се объркал-руснака не е чалгарче,или западен чикибоец ,или арабин,негърче,***,да виси по чалготеките или по слънчев бряг,и да се кефи на ментак алкохол,и разхлопани български пачи-и не се пише еФтина а еВтина,освен комикси,прочети и книжка някоя-и потърси РУСНАЦИ довечера в чалготеката,да се усукват на чалгаркие-силиконки,да видим има ли,и се огледай за мутри,***, тарамбуки и западни мухльовци -с гаранция ще са с пъти повече от руснаците
24
9
 
19
 
! Отговори
хехехехе до 31 и 32 преди 11 години
аве топани,ами тоя дето закла момичето за 2 бона ,руснак ли беше,ами марио заека руснак ли е,ами *** дето трепяп бабички и ги изнасилват руснаци ли са???не ,те са ПРОДУКТ на гейберските закони и законоопазване,а че някой е утрепал финландец-не ме трогва особено,както и финландеца не го трогва ,ако някой очисти там българче
23
1
 
11
 
! Отговори
до 21 Турчин от Фрог преди 11 години
Скоростно разкриха убийството на татуираната жертва, намерена край Кладница17 Октомври, 2012|автор: Цветан ЦветановУбитият бил финландец; убиецът - руснак; местопрестъплението "Белите брези". За по-малко от два дни разследващите екипи на криминалистите са разкрили и задържали извършителя на убийството на младия мъж, намерен край Кладница, Пернишко.Убийството било извършено в София рано сутринта на 9 октомври. Тялото на убития било пренесено до Кладница, където е направен опит за неговото изгаряне. Убийството е на чужд гражданин в София. БТВ съобщи, че той е финландец. След задържането на извършителя на убийството продължават процесуално-следствените действия на МВР под ръководството на градските прокуратури в София и Перник, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов за Фокус.Руснак с българско гражданство е убил човека, чийто труп бе намерен в пернишкото с. Кладница, добавя щрихи БТВ. Убийството е извършено в столичния кв. Белите брези късно следобед на 9 октомври.По-рано бяха разпространени снимки на татуировките на тялото на убития, по които гражданите бяха приканени да разпознаят жертвата на убийството.Припомняме, че на 10 октомври около 4 ч сутринта при потушаването на пожар сред *** на сметище край селото бе намерен обезобразеният труп на мъж на около 25-30 години. Ужасяващата находка шокира първо пожарникарите, които гасиха пламъците. Снимката на младият мъж ще бъде обработена допълнително, за да може да стане по-добра за разпространение и тогава ще бъде пратена към международните служби, уточниха още полицаите. Не се изключва вероятността убитият мъж да е чужденец. За да установят самоличността на жертвата криминалистите у нас проверяват стотици издирвани бандити, затворници и обявени за изчезнали, които имат татуировки по тялото.
22
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Убиецът е руснак, придобил българско гражданство. Продължавайте да давате паспорти на *** и пульо, *** управляващи...
21
1
 
8
 
! Отговори
МВР преди 11 години
Ние само ---КОНСТАТИРАМЕ!И така ---23г.-------САМО в Бг!
20
3
 
16
 
! Отговори
Полицейска фантазия преди 11 години
Не е гей, това е наивистична рисунка на полицейска фантазия, основана на начално полицейско образование в Пазарджик.
19
2
 
13
 
! Отговори
ние преди 11 години
И какво е било"УЧАСТИЕТО",на полицията...?
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100% има намесен гей тук! и без да си следовател е ясно!
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами да питат сестрата и брата предполагаемия убиец кои е тоз финландец .. тука боб ли да фърляме кои е като му гледаме фоторобота ...