В София хванаха 20 шофьори с летни гуми

Полицаи провериха 130 автомобила в ранния следобед
Обновена: 4 дек 2012 20:58 | 4 дек 2012 20:54, Веселина Йорданова
43
В София хванаха 20 шофьори с летни гуми
Снимка: БулФото - архив

Столични полицаи провериха 130 автомобила в ранния следобед, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на планирана операция служителите от Отдел „Пътна полиция“ – СДВР са отправили препоръки към 20 водачи да подменят летните гуми със зимни. 16 са били автомобилите без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Още по темата


Двама от проверените шофьори са били неправоспособни, един е управлявал с отнето свидетелство заради неплатени глоби.

Четирима от водачите са шофирали технически неизправни превозни средства, трима са глобени за други нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
41
 
! Отговори
mitko.ivanov.397 преди 11 години
Никъде в закона няма наредба с какви гуми трябва да е оборудвано МПС-то пише само, че грайфера не трябва да е под 3мм.
18
6
 
44
 
! Отговори
ms13 преди 11 години
Всичката им наред,тръгнали с глупости да се занимават полицаите ! Абе ходете ловете наркодилъри,крадци,побойници,сутеньори..........
17
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DSB не е ***,просто е милиционер.Роди ме мамо *** аз сам ще стана ушак.
16
2
 
44
 
! Отговори
Айшето от Факултето преди 11 години
НЕСКА МОЙТО *** го фанали каташиите чи кара каруцта с летни гуми. Ми то, шифьорите отскоро сложиха зимни гуми по колите- ощи тази нощ ша идем да си гепим. Иначи, сичко труго по каруцта си е ф ред. Коня си има колани и отзат си размахва задна чистачка, мойто *** като си пийне антифрис и очите му светкат дълги-къси.
15
8
 
48
 
! Отговори
DSB преди 11 години
Полицаите няма как да са "хванали" някой да кара с летни гуми поради простата причина, че това не е нарушение. В Закона за движение по пътищата има изискване за дълбочина на грайфера не по-малко от 6 мм.
14
17
 
45
 
! Отговори
maiko mila преди 11 години
Леле колко сте прости не е истина. Това е българина - каквото и да стане се оплаква. Ако ви дадат 1000 лева се оплаквате що по 50 лева са ви ги дали а не по 20. Ако не чистят улиците - хлъзгаво е. Ако ви казват да карате със зимни гуми - пак недоволни. Понеже сте безмозъчни за вас лекарството е ченгетата да ви спират да ви дават съвет да карате с летни гуми. Така вие на инат ще си сложите зимните, щото "ушевите" са ви казали обратното. Аман от ***!
13
12
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баща ми 50 години е карал камион и 36 години Жигули,не помни да е имал някога зимни гуми.
12
20
 
46
 
! Отговори
Селяк преди 11 години
Абе пичове, като нямате пари за едни зимни гуми, къде бе? Как може такова тесногръдие, честно казано не ми пука за вас, но вие сте опасни за останалите участници в движението. А сравнението с Германия е неуместно, защото в южна Германия в големи части има сняг 2 дена в годината! А в България има поне 1 месец як студ. Моля ви, отпишете колата си и се качвайте на обществен транспорт, кон с каруца или колело!
11
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А, камиони и автобуси с летни гуми не хванаха ли ? :-))))) Ако се не лъжа точно Б.Борисов беше заповядал и такива да започнат да се произвеждат специално за нашата страна. Нещо като стандарта "Стара планина" на Миро Мършляка. Пишете предписания, а сетне в патрулката четете по цял ден списания.
10
4
 
44
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
кажи нещо друго дето го сравняваш с ГЕРМАНИЯ??брой слънчеви дни, население, доходи или какво умнико???????????????? или кажи нещо за НОРВЕГИЯ:)))там пък кво става след септември;) а в ЮЖНА АФРИКА кво става там?????
9
3
 
46
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
той може уредът да е минал контролата, но МИЛИЦИОНЕРЧЕТО дето е платило да стане такъв ЗАДЪЛГИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИМА ТАПИЯ ДА БОРАВИ С ТАКЪВ ИНСТРУМЕНТ!!!едно време ама далеко далеко в спту само 15 на сто от тогавашните десетокласници можеха да определят ТОЧНО ВСИЧКИТЕ СКАЛИ!!!! оставки ОТ ДЪРЖАВНИЯТ РЕКЕТ НА НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ В БГ!Стига *** в ПАТРУЛКИТЕ
8
20
 
46
 
! Отговори
rosenbosen преди 11 години
Вие под мен сте много интересни! Това е типично по ганьовски, зимата с летни гуми после не били изчистили като хората, било хлъзгаво. Я си направете труда да се замислите малко, ако е възможно! Дано утре се претрепате само вие, а не да причините на това на някой невинен, защото сте безмозъчни! В Германия, ако след 30 ноември не си със зимни гуми, нито застраховка, нито нищо, но нали ние сме по-велики....
7
5
 
54
 
! Отговори
Полезни съвети преди 11 години
Ако ви спрат милиционери и започнат да се правят на интересни с дълбокомер на грайфери, на всяка цена поискайте заверката на уреда от `Метрологичен контрол`. Всички уреди за измерване се нуждаят от ЕЖЕГОДИШНО заверяване за изправност. Гарантирам ви, че в цялата държава няма нито един дълбокомер на грайфери минал контрол през последната година !
6
3
 
55
 
! Отговори
Ъъъ, моля ? преди 11 години
Предписания ли ?! Значи, ще ме спре *** ушев и ще ми прави предписание за нещо, което не съществува нито в закон, нито в нормативна уредба !!! От къде на къде !!!Ушевата *** да прави предписания на жена си да се епилира , а не да ми губи времето с малоумията си !
5
5
 
55
 
! Отговори
Боби преди 11 години
Моля се Господу на мен акт да ми направят за това че карам с летни гуми. Жална им майка на милиционерчетата след това - и до Страстбург ще стигна(т) - с всички произтичащи за тях и скапаната държава последствия.
4
0
 
71
 
! Отговори
шофьор без гуми преди 11 години
"В София хванаха 20 шофьори с летни гуми"Шофьорите нямат гуми, господа. Гуми имат колите.
3
1
 
56
 
! Отговори
Мисаклати Оя преди 11 години
Хванали, тез милиционери страшни. При О градуса отчитане ли грешката на дълбокомера с ***.
2
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никъде в нормативната уредба не е регламентирано ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО КАРАНЕ СЪС ЗИМНИ ГУМИ! Задължително е гумите, каквито и да са да имат определен грайфер, които се измерва със шублер от органите на реда!
1
3
 
45
 
! Отговори
велопешешойфоьор преди 11 години
а нещо друго сухо хванаха ли или оправиха пътищата и знаците та чак и за марката на гумите се хванаха след НЕПОЧИСТВАНЕТО НА ПЪТИЩАТА Е ГОЛЕМИЯТ ФАКТ~!!!!