Условна присъда за моториста, убил момиче във Варна

Диян Станчев уби 20-годишната Лора на пешеходна пътека миналата година
Обновена: 6 дек 2012 19:16 | 6 дек 2012 19:14,
150
Условна присъда за моториста, убил момиче във Варна
Снимка: Булфото

Условна присъда "лишаване от свобода" за 2 години с 4-годишен изпитателен срок наложи днес Варненският окръжен съд на Диян Станчев, който на 17 юли миналата година уби на пешеходна пътека 20-годишната Лора Казанджиева.

"За пореден път съм разочарована от българското правосъдие!", коментира майката Нели Петрова минути след като бе потвърдена условната присъда.

Станчев бе лишен от правото на шофира кола за 2 години.

От пресслужбата на съда припомниха, че делото веднъж бе върнатоот ВКС във варненския съд за ново разглеждане.

Станчев призна фактическата обстановка, написана в обвинителния акт, това че е превишил скоростта, както и че ударът по момичето е станал след първата му крачка върху пешеходната пътека. Той обаче се отрече от показанията си, дадени на досъдебното производство.

Още по темата

За да установи всички факти, съдът допусна повторна експертиза, която бе изслушана на днешното заседание. Според нея във фаталната нощ спирачната система на мотора не е била задействана.

Скоростта му в различните участъци на пътя, изследвани от експертите, е била от 85 до 104 километра в час.

"Съдът е корумпиран. Това го заявявам съвсем отговорно. Съдът оцени живота на дъщеря ми на две години условно, а и не само на моята, а и на много други деца в страната”, коментира още майката на 20-годишната Лора. Тя призовава всички родители, които са изгубили децата си по такъв нелеп начин, да не се отказват и да продължават да се борят за справедливост.

Съдът ще изготви мотивите за днешната присъда в законния срок, а в следващите 15 дни тя подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: мотоциклетистинцидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
10
 
! Отговори
Това ни чака преди 11 години
А,бе,я го почерпете нещо момчето и го пуснете да си ходи! Какво сте му лепнали тая тежка присъда!
99
1
 
22
 
! Отговори
живота в тая преди 11 години
елементарен тип държава, наречена България не струва нищо.Карал със скорост два пъти над нормалната,а присъдата условна.Законодателю, ти който ходиш по моделки като играеш ролята на Кумчо Вълчо, вземи сложи 15 г. присъда ефективна за това.Срам ме е че живея в такава страна, с такива калпави съдии, част от тях завършили Пуца по право, с правосъдна система Красьо Черничкия,пита се :Подкупни ли са съдиите в България ?
98
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поредното доказателство,че сме държавата на абсурдите. съдът ни определено е част от плана "да изгоним Българите навън!"
97
0
 
21
 
! Отговори
none преди 11 години
Е**х ти държавата!!! Аз преди години откраднах телефон от една позната и лежах половин година, а тоя некадърник е убил момичето и получава някакво си условно. Е немам думи просто! ...
96
1
 
5
 
! Отговори
Aloooo преди 11 години
Aide stga samo tapi komentari. Koga i kade se sabirame, za gadnite cigari protesti ( aza sam pushach), za kakvo li ne protesti, KADE E SEGA PROTESTA I KOGA. KOGA SHTE POKAGEM CHE TOVA VECHE NE MOGE DA PRODALGAVA. Stiga komentari daite da se saberem i da protestirame.
95
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е още една от статистическите им 90 и не знам си колко % осъдителни присъди.
94
0
 
15
 
! Отговори
Невярващ преди 11 години
По време на срещата в Белия дом бяха отчетени успехите "във финансовата дисциплина, в подреждането на публичните финанси, прозрачността, която въвежда нашето правителство и при избора на главен прокурор, Висш съдебен съвет в съдебната система, прозрачността на управлението..." -отбеляза премиерът. Когато доказани престъпници се биват пускани по този начин на свобода, а 23% от домакинствата у нас живеят под прага на бедността пак ми говорете за финансова дисциплина и прозрачност! Вярвам ви...
93
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Какво значи съдът ще изготви мотивите, присъдата не се ли издава въз основа на мотивоте?
92
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ако е в Китай ще опукат и моториста и тоя дето му е дал книжка и съдията. Може и роднините им.А тоя дайте да го видим на снимка?! Какво го криете, егати какви сте страхливи журналисти! Ами вдругиден като го видя да кара кола този как да го позная и да му светя маслото?
91
0
 
30
 
! Отговори
simar преди 11 години
Съдийският състав се подиграва най-просташки с децата на България, защитаващ не, ами дори освобождаващ от наказание един убиец! Тежко им горко на децата на тези съдии, тежко им горко...
90
0
 
29
 
! Отговори
НЯМА ЛОГИКА преди 11 години
Тоя съд май е ненормален!!!! Скоро хвнаха комшия, че е стрелял по куче и май каКто разбирам ще лежи Эфективно ... ПОЗОР !!!!
89
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те от европейския съюз затуй ни спират фондове и ненапразно постоянно ни говорят за неефективната съдебна система, но пусти политици не ги интересува. Само линчуване е алтернативата. На въпросното *** и после на целия съдебен състав.
88
0
 
15
 
! Отговори
Pismen преди 11 години
До РеалистЗа съдията само хубаво! И дебело , до последен писък! Той/тя е независим!!! Само почакайте некой да му писне и да почне на ред, по ред - както му е ред! С две думи внимавайте на себе си! с Ъд и я!
87
1
 
33
 
! Отговори
Ебаси Дражавата преди 11 години
В момента ако убиеш котката пред блока присъдата е по-голяма ;)
86
0
 
46
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Съдията издал тази присъда е за затвора. Заедно с него и прокурора, той носи солидарна отговорност. Или повече да ги боли: това да се случи с техните деца.В нормална държава, този убиец ше да бъде осъден и лежи най-малко 20г в затвора.Това са реалностите в България. Престъпност, корупция, чалга, едно деградирало общество, без ценностна ситема, където животът не струва пукната пара...
85
0
 
31
 
! Отговори
Не е справедливо! преди 11 години
Това дори не е убийство по невнимание. *** много добре знае, че ако прекоси пешеходната пътека с такава скорост, може да блъсне някого. Той е бил наясно, че има вероятност да причини инцидент, а също и че някои от инцидентите от този вид завършват със смърт. Щом е така, какво ни гарантира на нас, че не го е направил нарочно? Може да е някакъв садист.Всеки кадърен адвокат ще намери причини да пледира , че *** е извършил умишлено убийство! Като такъв извършител трябва да го съдят!
84
0
 
34
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Мисля, че заглавието на статията трябваше да е друго: "Варненските съдии не съдят, а оправдават престъпниците!" И под него подзаглавие: "Мин.Дянков каза, че не дава пари на магистратите за оправдание на престъпници. Да си ги търсят от извършилите убийства на пътя!"
83
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И вчера някакъв народен представител ще ми повдига въпроса за връщане на смъртните присъди...Вие бихте ли дали на тази корумпирана съдебна система властта да решава кой да живее и кой да умре?!Проблемът не е че нямаме закони. Проблемът е че няма кой да ги прилага.
82
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи... нарушаваш авторски права - до 8 години затвор. Убиваш човек - 2 години условно...
81
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА Е ЧИСТА ГАВРА С ЖЕРТВИТЕ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ ....СЪД НЕЗАБАВЕН И ЗА СЪДИЯТА-БЕЗ КОЛЕБАНИЕ...каквото и да струва това на близките им...МОРАЛНО СТЕ НАПЪЛЪЛНО ОПРАВДАНИ