СДВР: Пистолетът, насочен срещу Доган, трудно ще убие

Намерени са и три патрона, но те не са опасни за живота
Обновена: 19 яну 2013 22:17 | 19 яну 2013 21:09,
269
СДВР: Пистолетът, насочен срещу Доган, трудно ще убие
На делегатите също може да им бъдат повдигнати обвинения. Снимка: БТА

Газовият пистолет, с който е нападнат лидера на ДПС Ахмед Доган, е малко вероятно да успее да убие, съобщи директорът на СДВР Валентин Йорданов.

Днес по време на Осмата конференция на ДПС 25-годишният бургазлия Октай Енимехмедов насочи срещу Доган пистолет, докато политикът четеше доклада си. Доган първи се защити и побягна, а секунди по-късно Октай Енимехмедов бе съборен и бит от делегати на ДПС. Директорът на НСО Тодор Коджейков обясни, че служители на службата са успели да разпръснат делегатите.

Открити са три патрона – два сигналнозвукови и един с "технически пипер" – използва се при нападения от животни.

Трите патрона не са смъртоносни, защото със звуковите може да бъде само уплашен човек, а с другия - да му залюти на очите, посочи Йорданов. По думите му все още не е ясно дали при боричкането или преди това долната част на пълнителя на пистолета е била счупена.

Пистолетът е технически изправен, но е малко вероятно да убие с него, допълниха от полицията.

Йорданов сравни днешния инцидент с нападението срещу кортежа на вътрешния министър Цветан Цветанов през септември. Тогава психичноболен устрои импровизирана засада на министъра и го заплаши с газов пистолет, но гардовете от НСО го обезвредиха.

Директорът на СДВР допълни, че тогава на нападателя са били повдигнати обвинения в едро хулиганство. По думите на Йорданов най-вероятно и в случая с Доган става въпрос за същото. Според шефа на столичната полиция обаче всичко е в ръцете на прокуратурата и обвинението ще реши какви обвинения да повдигне на Енимехмедов.

Йорданов обясни още, че на делегатите, които биха нападателя, може би също ще бъдат повдигнати обвинения, ще бъдат изгледани записите и те ще бъдат разпознати.

Енимехмедов е влязъл в залата със стар бадж, който наподобява тези за днешния форум. Йорданов цитира думи на младежа, който заявил, че е член на младежкото ДПС. Към момента задържаният не дава обяснения защо е извършил нападението. С него работят от Института по психология, каза още Йорданов.

Типът на поведението на Октай Енимехмедов и това, което е установено от разговори с негови близки и познати, показва, че става въпрос за младеж, който е търсил някаква реализация или изява, коментира шефът на СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
4
 
! Отговори
турчин антидоган преди 11 години
какво сте се стреснали толкова какво бил казал доган на доклада си..този път беше доста по-меко и добре заради западните гости..просто не знаете какво говори другите пъти като няма журналисти..свят ще ви се завие..'нека заедно да изгорим в огъня, за да изгорим и враговете ни, онези които искат да ни променят, те ще изгорят с нас за да дадем светлина на децата ни'..имате късмет, че умните и некорумпираните не го слушат..но лесно би предизвикал унищожението на държавата..
155
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с пистолет без пълнител и то газов, е нормално да не може да се убие човек. Да прави са СДВР
154
0
 
2
 
! Отговори
Цвети преди 11 години
СТИГА СА ГОВОРИЛИ И ПИСАЛИ САМО ЗА НАПАДАТЕЛЯ,А НЕКА РАЗПИТАТ И НАКАЖАТ ГАДНИТЕ МАЗНИ ФЕСОВЕ,КОИТО РИТАХА МОМЧЕТО КАТО ПОДИВЕЛИ ЗВЕРОВЕ!ХУБАВОТО Е,ЧЕ СЕ ВИЖДА ЯСНО КОИ СА..ДАНО ИМ СЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ,ЗАЩОТО ТОВА Е НЕДОПУСТИМО И ЦИНИЧНО...
153
0
 
1
 
! Отговори
Поправка от 161 преди 11 години
Обърнах се към 158.
152
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
афиф хава,чок сеир. атентатора се е обесил в килията доброволно съобщиха медиите
151
0
 
0
 
! Отговори
Ефендита, по-кротко! преди 11 години
157-ми напълно съм съгласен с теб. Целият скеч беше много прозрачен и пошъл. А Лютфито нещо много бързо включи в речника си стари лафове за етническия мир. Внимавай, ефенди, с прощръпалника си като Първи! По-яваш! Ако си разровя в НК сигурен съм, че ще намеря член и алинея, по които си за затвора! Не плаши, не подстрекавай, чоджук!
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълни глупости.Гледах снимка на която въобще нямаше пълнител.
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОГАН ХИТРО НИ ЗАБАЛАМОСА, ЗА ДА НЕ ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ НА ВРАЖДЕБНИЯ АНТИБЪЛГАРСКИ ДОКЛАД, КОЙТО БЕ БУРНО АПЛОДИРАН ОТ ДЕЛЕГАТИТЕ - ПОБОЙНИЦИ ПРЕЗ 30 СЕКУНДИ!
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докладът на Доган е сериозен повод за притеснение, както и забележката му, че наследникът му е желателно да бъде от Кърджали. Духът на целия доклад беше откровено антибългарски с протурска насоченост. Като го слуша човек, може да помисли, че имаме десетина затвора пълни с етнически турци, борци срещу държавата. Подкрепата му за радикалния ислям също е много тревожен фактор.
147
0
 
0
 
! Отговори
hssk преди 11 години
До hddk pravsi maika
146
0
 
0
 
! Отговори
hddk преди 11 години
A be hora osaznaitese ve4e tova vsi4ko e tiatur mamkamu
145
0
 
4
 
! Отговори
Прокурор преди 11 години
Обърнете внимание колко време минава между изскачането на нападателя и ръкомахането на доган към него. По- малко от секунда!! Вижте и измерете по клипа!! Не е възможно при монотонно четене и неподготвеност на нападнатия това време да е по- малко от две секунди!!!
144
0
 
0
 
! Отговори
.......... преди 11 години
....................
143
0
 
0
 
! Отговори
hssk преди 11 години
E nali dogsn e sokol
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ДОКЛАДА ДОГАН ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВА ПЪЛНАТА СИ ПОДКРЕПА НА ИМАМИТЕ, СЪДЕНИ В ПАЗАРДЖИК. ОПРИЛИЧАВА ГИ НА ГЕРОИ И МЪЧЕНИЦИ КАТО НЕГО. ДЕМЕК, ПОДКРЕПЯ РАДИКАЛНИЯ ИСЛЯМ.ПРОКУРАТУРАТА И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ И НА ДРУГИ ПАСАЖИ ОТ ТОЗИ ДОКЛАД, КЪДЕТО ДОГАН ПОДСТРЕКАВА КЪМ ВРАЖДЕБНОСТ И ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА.ПОКРАЙ ТАЗИ ПОСТАНОВКА МНОГО ХОРА НЕ ОБЪРНАХА ВНИМАНИЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТОЗИ ДОКЛАД, А ТЕ СА ДОСТА ТРЕВОЖНИ ЗА БЪЛГАРИЯ!
141
0
 
7
 
! Отговори
ахахахах преди 11 години
Открити са три патрона два сигналнозвукови и един с "технически пипер" използва се при нападения от животни. Ахахаха леле тая държава стана вече официално пълен цирк. :Д
140
0
 
0
 
! Отговори
hssk преди 11 години
..............
139
0
 
5
 
! Отговори
varg преди 11 години
Поведението на симпатизантите на дпс съотвества повече на талибаните линчували Муамар Кадафи.За какви права и свободи може да се бори човек които казва не го оставяйте жив.
138
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Chista postanovka !!!!Tezi hora ot DPS si igrayat s etnicheskiya mir v Bulgaria .Nyama li koi da gi vkara v zatvora?Zapochnaha da gubqt doverieto na svoite izbirateli i hop postanovki !!!! Ujas tezi hora sa bolni.Ako nqkoi e reshil da ubie DOGAN vqrvaite ,4e pistoleta nqma da e gazov ,kakto e v slu4aya .POMISLETE POKUSHENIE S GAZOV PISTOLET!!!! Zvu4i smeshno nali????
137
0
 
1
 
! Отговори
hssh преди 11 години
Te prostosa pe8ali