Спипаха 24-годишен и бандата му от непълнолетни за кражби

Крадяли пари, хранителни продукти, дебитни карти и кухненски пособия
25 яну 2013 16:28,
5
Спипаха 24-годишен и бандата му от непълнолетни за кражби
Снимка: Архив МВР

24-годишен и двама непълнолетни, всички от Свищов и известни на полицията, са задържани за изършени множество прониквания в чужди жилища и извършени кражби от тях, съобщават от МВР.

На 22 януари тази година сигнал в полицията подава 59-годишен трудноподвижен мъж от Свищов. Той обяснил пред униформените, че същия ден трима непознати са му отправили заплахи, че ще разбият къщата, в която живее с още един обездвижен мъж.

Същата вечер, около 21,50 ч. непосредствено след разбиване на входната врата на къщата, са задържани 15-годишно момче от с. Морава, 17-годишен от Свищов и 24-годишният им приятел Н. К., също от Свищов. И тримата са известни на полицията, като 24-годишният е и осъждан, но освободен от затвора преди около месец, след като излежал поредната си присъда за кражба.

Срещу тримата е образувано бързо производство за незаконно влизане в чуждо жилище. По образуваното бързо производсдтво Н. К. и двамата му непълнолетни приятели са привлечени като обвиняеми. На Н. К. е наложена мярка за неотклонение "задържане за срок до 72 часа", а на приятелите му  "надзор на родител".

В хода на разследването групата си признала, че е участвала и в други обири. Заедно с различни други момчета - 16-годишно, 17-годишно и 14-годишно, всички известни на полицията, те са проникнали в още три жилища в Свищов, от където са извършили кражби на пари в размер общо на 273 лв., хранителни продукти и кухненски пособия.

От едно от жилищата са взели дебитна карта, като са принудили собственика й да им каже пин кода. В последствие от банкомат в града изтеглили 190 лв.

Участниците са направили пълни самопризнания.

Вчера Районен съд – Свищов е наложил на 24-годишния рецидивист ефективно наказание 6 месеца лишаване от свобода.

Работата по останалите случаи случаите продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
koi gi napravi takiva partiite ypravnicite ,kvo izkate vse poveche shte stavat bogatite da jiveete a bednite da mrat.svikvaite
2
1
 
2
 
! Отговори
Pitbula преди 11 години
Za takiv retsidivis ne 6 mesetsa a 60 GODINI
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви 6 месца за рецидивист?