Стрелецът не искал да убива Баретата

Златомир Иванов вече е контактен, но състоянието му е тежко
7 фев 2013 17:05,
65
Стрелецът не искал да убива Баретата
Баретата продължава да е в тежко състояние. Снимка: БТА

Стрелбата срещу Златомир Иванов-Баретата не е била с цел той да бъде убит. Стрелецът е професионалист и умишлено не се е възползвал от възможността да простреля Иванов смъртоносно, съобщи Дарик, позовавайки се на разследващи случая.

Нападателят не е преспивал в Търговския дом - сградата, откъдето се предполага, че е стрелял. Той е изучавал терена през деня, когато клошари, които са нощували в таванското помещение, са били навън.

Записите от охранителните камери са некачествени и разследващите не разчитат на тях. Няма камери пред самите входове на Търговския дом.

Още по темата
Стеснен е кръгът от заподозрени поръчители, но към момента няма достатъчно доказателства, за да има задържани.

Полицията работи по няколко версии за атентата срещу Баретата. Сред тях са бизнес отношения и личен мотив. Разпитани са всички от обкръжението на Златомир Иванов, включително и тези, които се смятат за негови врагове.

Междувременно от "Пирогов" съобщиха, че Златомир Иванов вече не е на апаратна вентилация и диша самостоятелно. Той е контактен, но състоянието му остава тежко. Пациентът продължава да е под наблюдение в Централна реанимация.

Припомняме, че Баретата беше прострелян четири пъти на влизане в Съдебната палата на 29 януари. Той има увреждане на крайниците, както и на тънкото черво, дебелото черво и пикочния мехур.

При нападението срещу Иванов пострада и гардът му, той беше прострелян в единия крак, но без опасност за живота.
Неизвестният засега стрелец се прицели в Баретата от последния етаж на Търговския дом, който се намира точно срещу Съдебната палата. След стрелбата той е оставил оръжието си и е запалил помещението.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
3
 
! Отговори
xaxa преди 11 години
Стрелецът не искал да убива Баретата - xaxa za tva e strelql kato lud :D mazalo e napravil i baretata i garda my
36
3
 
4
 
! Отговори
Жица, Ток и Метал преди 11 години
Марко ли си, шопарко ли си, де видя да пиша за разстояние бре? Тази шапка дето си се снимал на аватара ти е спаружила малкото и без това електрически вериги в черепната ти кутия.31, аз си играя с Ак и пробивам всеки ден по 300 релси и стрелям по панелни блокове, дупча ги бе, ей така щото мога )))) с Ак-то. Един път пробих и бункер железобетонен от 1 км!!! мухаххахахаххахахаххахахаххааххахахаейиии, *** народ ...
35
1
 
6
 
! Отговори
марко-1 преди 11 години
До Жица, Ток и Метал;т.нар. "прав изстрел" при АК 7,62 е около 350 метра по ръстова фигура, при 5,45 - 450 метра.мерник П обикновено е равен на мерник 3 - 300 метра.Можеш да пробваш като застанеш срещу АК
34
0
 
3
 
! Отговори
Раник 56 преди 11 години
Добро Утро .
33
0
 
8
 
! Отговори
марко-1 преди 11 години
Е как така жив, поръчката беше друга,сега пак ми се отваря работа,а аз съм на Кайманите
32
0
 
7
 
! Отговори
марко-1 преди 11 години
Е как така жив, поръчката беше друга,сега пак ми се отваря работа,а аз съм на Кайманите
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kvo me interesyva niakakav si narkotrafikant,nee strelian s avtomot sigyren sam che i tva e laja a s floberka s avtomat niama shans.
30
1
 
15
 
! Отговори
ам тоййй ва.... преди 11 години
стрелецът е бил маятапчия кат оня дето му засичаше пиштова, стрелеца е бил с око на сокол и бетер зайцеф и си правил маятапи и всекакви простотии и кой не скача е червен и простотии, и матрял и овце и келяв матял и *** иии
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
може би се е целел в някой съдия или прокороркакво ни интересува, бе
28
1
 
7
 
! Отговори
За 28 преди 11 години
До Жица, Ток и Метал Що не ходиш да си поиграеш с куклите,а се изказваш непораснала ! Не ти дават да гледаш филми забранени до 12 тодини,а там стрелят с такива АК !
27
4
 
6
 
! Отговори
sorry преди 11 години
Сокола жив след покушение.Баретата също не бил за убиване.В България е в сила нов демократичен начин на убиване.Стрелбата с кьорфишек е запазена марка на ... Вие сещате ли се за коя партия говоря?
26
13
 
5
 
! Отговори
Жица, Ток и Метал преди 11 години
В България колко *** народ има не е истина :))Ак пробивал релси, метри бетони... хаххахаха, тези митове на пияни старшинки колко са забавни ))Нека сега някой да напише как ще пробие и БТР с Ак-то ))) или не, направо как ще направи на решето танк )))
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бреййй,нещо много взеха да стават тия убийци дето не искат да убиват и да сплашват.Трябвало е вместо да го сплашва правейки го на решето,просто да го причака на стълбите пред съда и да му каже силно БАУ и той да получи тежки душевни травми от уплах
24
11
 
8
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 11 години
ГРОБ (ГЕРБ) НИ ДОКАРАХА ДО ТУК!!!
23
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
този който го е измислил това..има проблем с главния си мозък...че защо ти е изобщо да гърмиш по някого..след като не мислиш да го убиваш? а и то не по кой да е..а по един бандюга като Баретата..
22
1
 
16
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
Тактиката на противоречивата информация.. има една поговорка "разделяй и владей".. както и с закона за пушенето.. просто всичките тези "новини" и статии са с цел да отвличат вниманието на хората от важните за тях неща.. Кучето си лае, кервана си върви.. ами ако кучето почне да хапе ?
21
1
 
12
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
До Bezpristrastno Ало,справките! Жилетките спират пистолети и малокалибрени ! АК ги пробива както сирене ! Никаква глава не се цели,трудно и ненужно е ! Просто те уцелва и те изтърбушва, не остава капка кръв в тялото ! Освен по стените !
20
0
 
17
 
! Отговори
пак ли преди 11 години
Цялата история полека лека е тласкана към поредното дело срещу неизвестен извършител. След като изпишат ранения всичко ще утихне ........
19
6
 
9
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
С един добър откос, ако е искал да го свитне, дори да предположим, че баретата е бил с жилетка, и това не би го спасило изобщо... като групира попаденията, тази жилетка няма да му помогне... отделно, че какво му е пречело да стрела с бронебойни? Нищо... не е била целта да го убие...
18
2
 
14
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Стрелецът е изключителен професионалист и няма да бъде хванат никога, вече отдавна е извън страната, и си пече ***, някъде по островите... Не е случаен стрелеца...