Задържаха кмета на Павел баня

Подозират го в корупционни схеми
Обновена: 9 фев 2013 09:42 | 9 фев 2013 09:37, Веселина Йорданова
43
Задържаха кмета на Павел баня
Снимка: БулФото - архив

В ареста в Стара Загора е задържан от вчера кметът на община Павел баня Станимир Радевски. Задържан е и  местният бизнесмен Теньо Паунов, съпруг на заместник-кметицата на община Павел баня Милена Паунова.

Задържането на двамата е станало след акция на БОП-Стара Загора и СПС - Стара Загора, съобщи Дарик.

По официална информация от Областната дирекция на МВР, кметът на Павел баня е задържан заради това, че в периода от 02.08.2004 г. до 10.11.2008 г. в качеството си на длъжностно лице  е превишил правата си е прехвърлил пет поземлени имоти с прилежащи към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел Баня. С тези действия общината е била ощетена със сумата от 803 800 лв.

60-годишният Радевски е трети мандат кмет на община Павел баня. Кандидатурата му бе издигната последния път от партия Социалдемократи и земеделците на Мозер. Заради сигнали за купуване на гласове, резултатите от местните избори през 2011 година в Павел баня стигнаха до съд.

За първи път Станимир Радевски влиза в общината като кмет през 2003-та година и оттогава е несменяем. В мандатите му община Павел баня усвои мащабни средства по редица европроекти, в областта на земеделието, туризма и социалните дейности.

Досега Станимир Радевски не е бил задържан, за разлика от Теньо Паунов, който назад в годините има срещи с органите на реда. През 2003 година, в стопанисвания тогава от Паунов  Спортно-развлекателен плажен комплекс в Павел баня, са открити наркотици и боеприпаси. Три години по-късно Старозагорският  съд издава условна присъда от  2 години лишаване от свобода на  Паунов за наркотициите, но го оневинява за откритите  в комплекса боеприпаси. Самият Паунов също не се признава за виновен.

Преди кариерата си в местната власт, кметът на Павел баня Станимир Радевски е бил треньор на националния отбор по колоездене, зам.-шеф на областното звено на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Завършил е Спортната академия и Висшия институт за подготовка на офицери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Oще инфо преди 11 години
Аз , съм от близкия град до Павел баня , Казанлък и познавам сина на радевски и женаму , разполагат с огромни доходи без покритие ТРЯБВА ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ И ТЕ ЗАДЪЛжиТЕЛНО ако има ред в тази държава , занимават се с недвижими имоти
38
1
 
1
 
! Отговори
serdjinio преди 11 години
tozi kradec trqbva momentalno da leji v zatvora ami znaete li ochte kolko drygi mrasni dela ima?edin pat ne e opravil kato horata i to glaven za kurorta a prebira parite otpusnati po programa!edno rabotno mqsto ne e sazdal,naznachava si svoi hora pensioneri a mladite tam se chudqt koi pat da hvanat!znaete li ochte kolko krajbi e izvarchil i izmami trqbva cqlata opchina da smenqt vsichki za v igrata tam!dano drygia kmet se pogriji i da sazdade rabotni mesta!da leji v zatvora
37
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
До историк-анализатор Загрижен за себе си и семейството си ... Много похвално, а народа кучета го яли...
36
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 11 години
До правопис Дори Вие не можете да отречете, че при нас е анархия, а не демокрация.. протестите към ЧЕЗ и ЕОН са единствените примери за гражданско обшество...
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Писна ми ... при нас няма демокрация, а анархия - детските болести на демокрацията, продължаващи повече от 23 години... Сдобих се със 2 ЕГН-та, с ново фамилно име, здравен статус и съм дискриминирана,просто нямам връзки... лишена съм от правото на труд...
34
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 11 години
До Павел баня Така е,но по света...Повече работни места-да,но запитвал ли си се какво им струва това на хората,които работят там.Повечето не вземат и МРЗ,да не говорим за липсата на отпуски,за униженията,които се търпят.Работих в единия-уверявам те,че на работника там се гледа като на ***!Ако има как-да работи по 24 часа и да не търси пари...Но въпрос на избор-напуснах и съм на подобна работа,но при ХОРА!
33
0
 
1
 
! Отговори
Павел баня преди 11 години
В цял свят натрупването на капитал става по незаконен начин - това се учи по Стопанска история , за съжаление при нас е с 200 - 300 години закъснение. А хотелите са "Маркони " и "Севтополис" и наистина са хубави и те остават в Павел баня и създават работни места. А си прав/а , че с бате Тенчо ,който се е хванал не е прокопсал , но и това си е личен избор и си носят последствията както се вижда. Колкото повече хубави хотели ,толкова повече работни места за хората в района .
32
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 11 години
До Павел баня Приятелю, и кои са тези хотели?Защо отново не си го кажем-откъде са парите за тях...ами единия не беше ли биз-бизе с Паунов!
31
1
 
0
 
! Отговори
правопис преди 11 години
До Войвода Вече напълно ми стана ясно кой си?!Само едно мога да кажа-Жалко,че Д.Григорова не те е научила как да пишеш!А що се отнася до "моя приятел",едно мога да ти кажа-лично не го познавам,не ми е било необходимо....Дразнещо е да гледаш неграмотни писания...
30
0
 
2
 
! Отговори
Павел баня преди 11 години
И да се карате и да не се карате истината е една- Павел баня е много изостанал курорт , с лоша инфраструктура и липса на идеи за развитието му. Има 2 хубави хотела , а пред тях дупка до дупка , а иначе много пари от евро-фондове, но пък улицата до къщата на кмета с нов асфалт.Ама пък иначе хората си го харесват - пият заедно,псуват го а той им се усмихва- сладур.Каквито хората , такива и управниците!
29
1
 
2
 
! Отговори
до правопис преди 11 години
Ти да не си г-жа Григорова че да ми търсиш сметка . Незнам какво те дразни повече че греша или че пиша истина за твоя приятел Кмета . А колкото до сметките все още ги си ги плащам сам.Не съм *** като теб
28
3
 
0
 
! Отговори
правопис преди 11 години
До Войвода Не приемам невежи хора да драскат по сайтовете и да изказват мнения.Първо отиди на курс за изучаване на езика,а после критикувай.Случайно да не си обиден,че не е платил и някя твоя сметка-това е във връзка с коментара ти.Но пак ти казвам,че неграмотни хора нямат място в сайтовете.А иначе-с огромни претенции сте...
27
1
 
2
 
! Отговори
до правопис преди 11 години
Става дума за Кмета а не за моите грешки . А това че, пие и яде с *** и им плаща сметките е публична тайна. Та нека го оставим на правосъдието заедно с Паунови.
26
2
 
1
 
! Отговори
правопис преди 11 години
До Петко Войвода Войводе,преди да посегнеш към клавиатурата на компа,се замисли как пишеш!Липсват ти основни правила на правописни и пунктуационни норми!Българският език не е лесна работа и не е за всеки!А що се отнася до кмет на "*** "-не е така!Припомни си %,с който спечели в града-и помисли:имат ли такъв процент "***"?!Жалко-"Балкан" просто се изложиха,защото хората знаеха кой стои зад тях...
25
1
 
2
 
! Отговори
Петко Войвода преди 11 години
Тези Паунови са лични приятели на ТИКВАТА. Те са гербери, тя е заместник кмет от квотата на герб. Цялата общинска администрация на град П.баня са банда крадци назначени от Радевски.Елате да видите парка всички вековни дървета са изсечени.Той е кмет на ***.Купува ги за да го изберът.
24
0
 
1
 
! Отговори
НЛО преди 11 години
До асд Ей,самовлюбено момченце- повече от 25г Павел баня е град!Стой си в града и не идвай тук като е село!
23
1
 
2
 
! Отговори
НЛО преди 11 години
Големи фукьовци сте някои,но защо?!?Защото тук под анонимността няма кой да ви види!А сигурно сте първите,които сте ходили при него с лични молби и той ви е помогнал.Истината е,че в историята на Павел баня няма друг такъв успешен кмет,а една ли и ще има...Може би покойният Петко Колев е направил неща,които се доближават до тези на Радевски.Ако се надявате,че хората от Зелени балкани,в лицето на Н.Б. ще стори нещо-лъжете се!Че кой стои зад него?Друг човек,доста престоял и той в арестите!
22
4
 
2
 
! Отговори
Човекът Долар преди 11 години
Аз работя на Wall Street и тук се изказват доста неграмотно бесни и диви селяни, които по скоро принадлежат в Петър Клозет отколкото в Павел Баня. Трудно се четат коментари с граматически грешки и без пунктуация.Sent from my iTriplex
21
1
 
2
 
! Отговори
Килата преди 11 години
Леко леко и ние ше ви настигнем ;)
20
2
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Тоя ли беше дето заповяда да се отсекат два красиви, поне 50 годишни бора, пред читалището във връзка с честването 100 годишнината му ? Да му се потърси сметка и за това. Имам снимка, бях на почивка тогава там. На хората им се плачеше... !