Задържаха кмета на Павел баня

Подозират го в корупционни схеми
Обновена: 9 фев 2013 09:42 | 9 фев 2013 09:37, Веселина Йорданова
43
Задържаха кмета на Павел баня
Снимка: БулФото - архив

В ареста в Стара Загора е задържан от вчера кметът на община Павел баня Станимир Радевски. Задържан е и  местният бизнесмен Теньо Паунов, съпруг на заместник-кметицата на община Павел баня Милена Паунова.

Задържането на двамата е станало след акция на БОП-Стара Загора и СПС - Стара Загора, съобщи Дарик.

По официална информация от Областната дирекция на МВР, кметът на Павел баня е задържан заради това, че в периода от 02.08.2004 г. до 10.11.2008 г. в качеството си на длъжностно лице  е превишил правата си е прехвърлил пет поземлени имоти с прилежащи към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел Баня. С тези действия общината е била ощетена със сумата от 803 800 лв.

60-годишният Радевски е трети мандат кмет на община Павел баня. Кандидатурата му бе издигната последния път от партия Социалдемократи и земеделците на Мозер. Заради сигнали за купуване на гласове, резултатите от местните избори през 2011 година в Павел баня стигнаха до съд.

За първи път Станимир Радевски влиза в общината като кмет през 2003-та година и оттогава е несменяем. В мандатите му община Павел баня усвои мащабни средства по редица европроекти, в областта на земеделието, туризма и социалните дейности.

Досега Станимир Радевски не е бил задържан, за разлика от Теньо Паунов, който назад в годините има срещи с органите на реда. През 2003 година, в стопанисвания тогава от Паунов  Спортно-развлекателен плажен комплекс в Павел баня, са открити наркотици и боеприпаси. Три години по-късно Старозагорският  съд издава условна присъда от  2 години лишаване от свобода на  Паунов за наркотициите, но го оневинява за откритите  в комплекса боеприпаси. Самият Паунов също не се признава за виновен.

Преди кариерата си в местната власт, кметът на Павел баня Станимир Радевски е бил треньор на националния отбор по колоездене, зам.-шеф на областното звено на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Завършил е Спортната академия и Висшия институт за подготовка на офицери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радевски е от партия СДС в коалиция с американката Мозер.
18
1
 
7
 
! Отговори
Petrichanin преди 11 години
Elate da vidite kakvo stava v Petrich,mestniq kmet e milioner
17
0
 
2
 
! Отговори
НонкасГъзоНавонка преди 11 години
Това добре, но защо не е задържана пияницата-министър на околната среда, мафиотката и източвачка на евро-фондове до него НонкасГъзоНаВонка?
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Незнам дали този кмет наистина няма провинения, но това със сигурност е акция-постановка на Бойко и неговата мастиийка Цецо с цел отвличане на общественото внимание от разкритията от последните дни за МУТРЕНСКОТО МИНАЛО НА ТИКВАТА. Ама народа вече трева не пасе и на предстоящите избори ще го натика в *** г..ъз.............
15
2
 
14
 
! Отговори
Още инфо преди 11 години
И трите мандата Радевски е избран с решаващите гласове /и договорките/ на ДПС /почти 100% от околните села са ДПС/. Пада яко крадене - поръчки на близки /роднински/ фирми и работа за стотинки, се отчита за десетки/стотици хиляди; незаконно от турски фирми /а и без фирми/ се изсича Средна гора, Балкана, други гори; фабриката "Габровница" трови и отрови ЦЯЛАТА РОЗОВА ДОЛИНА - хората са отровени, близките градини и земи вече от години не дават плод... Списъкът е мноооого дълъг. Дано има възмездие!
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AZ SAM OT KAZANLAK,TOZI E *** OT KLASA
13
2
 
7
 
! Отговори
GEORGI преди 11 години
До бургазлия ALOOO,grada na ADIDASSSSSS,v pavel bania ima mineralni izvori i bani,iavno ni6to ne znae6 ot burgas na tatuk....
12
3
 
1
 
! Отговори
бургазлия преди 11 години
какъв плаж бе момче
11
2
 
12
 
! Отговори
асд преди 11 години
Крайно време беше , все пак селото ми е там :)Иначе плажът е як
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още един честен българин !После що не ни искат.Като *** сме за това крадем като за световно.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 8, TI DA NE SI MASLAROVA POD PRIKRITIE ILI V EDIN CHARSHAV S NEIA.
8
11
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Не,неграмотнико в един чаршаф с *** е!
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOZI KMET NE SA LI ZAEDNO V EDNA DALAVERA S MASLAROVA I NEINITE AVERI?
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каро значи ***...
5
1
 
17
 
! Отговори
Debora преди 11 години
Цялата система на република България е формирана в услуга на корупцията
4
1
 
7
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
До Каро- AMI O4ISTETE SE OT KOMUNISTITE ,BE KARO. KVO 4AKATE 23 GODINI ?????AMA SE ISKA KURAJ ,KAROOOOOOOOOOOOOOOO...
3
8
 
15
 
! Отговори
ХИЗБУЛА преди 11 години
сереГЕЙ САТАНАйшеф АКБАР , сереГЕЙ САТАНАйшеф АКБАР , сереГЕЙ САТАНАйшеф АКБАР , сереГЕЙ САТАНАйшеф АКБАР , сереГЕЙ САТАНАйшеф АКБАР , сереГЕЙ САТАНАйшеф АКБАР , сереГЕЙ САТАНАйшеф АКБАР , сереГЕЙ САТАНАйшеф АКБАР , сереГЕЙ САТАНАйшеф АКБАР , сереГЕЙ САТАНАйшеф АКБАР , сереГЕЙ САТАНАйшеф АКБАР , сереГЕЙ САТАНАйшеф АКБАР !
2
8
 
42
 
! Отговори
Каро преди 11 години
Крадоха *** и продължават да крадат!Унищожиха държавата и народа една шепа гнусни комунисти!Докато не се очистим от този тумор - комунистите, управия няма да има!
1
36
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Постановка на Буда-тиквуня...