Задържаха двама измамници в столицата

Единият "записвал" в детски градини, другият бил мним лекар
6 мар 2013 17:15,
10
Задържаха двама измамници в столицата
Снимка: МВР, архив

Столичната полиция е задържа двама мъже за измами, съобщават от МВР.

На 11 юли миналата година 27-годишен софиянец съобщил в районното управление, че неизвестен мъж го измамил с 400 лева под предлог, че ще запише детето му в детска градина. След издирване полицаите установили, че извършител е П.Л. на 40 години от София, известен на полицията и осъждан за измами.

Оказало се, че на 4 юли П.Л. измамил 27- годишния мъж, а два дни по-късно - на 6 юли и 30-годишния му брат, като го ощетил също с 400 лева под същия предлог.

На 4 март тази година измамникът бил задържан и привлечен като обвиняем. На задържания е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

В Четвърто районно е задържан и 25-годишен мъж за измама. На 28 февруари 84-годишен софиянец се оплакал, че същия ден около 16.30 часа на домашният му телефон са обадил непознат. Представил се за „доктор от „Пирогов” и заявил на възрастния мъж, че дъщеря му е пострадала при катастрофа и трябва да плати за операция.

Така и станало - пред входа на кооперацията, в която живее, 84-годишният предал 7000 лева на дошлия за това мъж.

След разследване столичните полицаи установили извършителя - Ц.С. на 25 години от София, регистриран за измами и осъждан. Той е задържан с полицейска мярка. На мъжът е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” от 1000 лева.

Установено е, че той е приложил същата измамна схема преди месец в Асеновград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: измамницимним лекар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега им проучват опита и ще го приложат в управлението на БГ.
5
0
 
1
 
! Отговори
Той преди 11 години
Ако стареца не даде парите, ще го убият и пак ще ги вземат, тия ***, знаят кой какво държи под възглавницата, от къде ли?
4
0
 
1
 
! Отговори
Toi преди 11 години
Държим по 7000 лева в къщи, този не е от стачкуващите, протестиращи и т.н. а от даващите!Само да напомня, тези измами започнаха да ги правят германци над туристи в щатите още през 90-те на миналя век, много е лошо когато старите не четат, не са чели и няма да четат пресата. Ако могат обаче гледат сапунките. Освен ако дъщерята не са й трябвали пари....
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбрах... Взели са му 7000-те лева и са му взели още 100 за гаранция, или от 7000-те е дал 1000 и готово....?Ако е второто - това значи, че се поощряват измамите.
2
0
 
3
 
! Отговори
бла бла преди 11 години
- На мъжът е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лева.- пред входа на кооперацията, в която живее, 84-годишният предал 7000 лева на дошлия за това мъж.Нещо не мога да разбера?как взимаш 7000 а излизаш с 1000?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе все дават и после се оплакват. Ето тука е "разковничето" в състоянието на държавата ни. Тотална, абсолютна, невероятна корупция. Всеки по най-малкия повод е готов да "даде" за да се "оправи".