Самозапалилият се получил инфаркт преди 15 дни

При постъпването му в болницата казал, че го боли и поискал вода
Обновена: 13 мар 2013 20:15 | 13 мар 2013 16:24,
292
Самозапалилият се получил инфаркт преди 15 дни
Мястото на инцидента. Снимка: Булфото

51-годишният Димитър Димитров, който се самозапали пред президентството, е в много тежко състояние.
Той е в противошокова зала на Клиниката по изгаряни в „Пирогов“, на апаратно дишане. Мъжът е получил 25% изгаряния и не е в съзнание, съобщиха от здравното ведомство.

Към 13.30 часа днес той се заля с бензин до фонтана до президентството. Трима гардове на НСО успяха да се намесят и  да угасят огъня.

Димитър Димитров е с изгаряния по цялата глава, шия, гърдите, част от врата и пръстите на двете ръце, съобщи  проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния в болница "Пирогов".

Състоянието му се утежнява от това, че той е вдишал от токсичните газове и пушеците.

Преди 15 дни пациентът е бил с инфаркт, лекувал се е в Трета градска болница. Всички това утежнявало прогнозата за живота на пострадалия.

Още по темата
Медицинските екипи полагат всички необходими грижи за лечението му. Самозапалилият се мъж е интубиран, сложен е на специално легло. Той е на системи и на обезболяващи.

Лекарите утре ще преценят дали да престъпят към операция. При постъпването му в болницата 51-годишният Димитър не е казал нищо, освен че го боли и му се пие вода.

Охранители от НСО са станали неволни свидетели на случая днес в ранния следобед. Мъжът е бил в района на шадравана до сградата на президентството, като по никакъв начин не е показвал, че има намерение да се самозапали.

Изведнъж трима от охраната на президентството чуват силен вик и на секундата тръгват към него.
Служителите на НСО са реагирали незабавно и с помощта на пожарогасител са успели да погасят пламъците.

За по-малко от месец това е четвъртият случай на самозапалване на хора. Първият беше във Велико Търново, където мъж на средна възраст се запали на пешеходна пътека и почина на път за болницата. 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна в знак на протест, след което и той почина.
В Раднево пък се самозапали 53-годишният Венцислав Василев, който също почина в края на миналата седмица.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога ще се САМОЗАПАЛЯТ- Борисов,Цветанов,Дянков,Плевнелиев,Цачева,Павлова
142
6
 
8
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 11 години
на площтадите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове.да защтитим БЪЛГАРСКИЯ народ който тиранът ПЛЕВНЕЛИЕВ погребва.ако е останала и частица от патриотизма на ЛЕВСКИ И БОТЕВ излизаите да раздаваме правосъдие така както ЛЕВСКИ е раздавал правосъдие на тираните.да продължим делото на ЛЕВСКИ И БОТЕВ и да свалим със всички средства тираните от ГЕРБ И ПЛЕВНЕЛИЕВ.не чакаите а излизаите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове БОСИЯ ви показа пътя на РЕВОЛЮЦИЯТА сега ние сме на ход да напълним площтадите и да свалим тираните РЕВОЛЮЦИ
141
6
 
8
 
! Отговори
15115156151515116515 преди 11 години
ВЪПРОС ДО *** ГЕРБЕРАСТИ!!! КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО ИДОЛА ВИ БОЙКО *** УБИЕ, УНИЩОЖИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, КОЙ ЩЕ ВИ ХРАНИ *** ЛИ????
140
7
 
9
 
! Отговори
15151615156151561655 преди 11 години
ВСИЧКИ ГЕРБЕРАСТИ ЕДНА МАЙКА ГИ Е РАЖДАЛА - БОЙКОВАТА
139
4
 
6
 
! Отговори
МВР убива преди 11 години
Бивш полицай затворил ковачницата на самозапалилия се пред Президенството мъж
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аве тоз комсомолски активист защо още държим на Дондуков 2
137
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Украйна дръннаха в пандиза на 7 години Юлия Тимощенко ,а демократите от Брюксел веднага нададоха вой до небесата .Тимощенко е бивш премиер .Сега всеки ден 20-30 заблудени протестират в нейна защита ,но никой не ги слуша .В България вси4ки сме "много добри хора " и затова няма да има осъдени .
136
7
 
12
 
! Отговори
ДО 175, 177 преди 11 години
НЯМА ПО ГОЛЯМО МАЛОУМИЕ ОТ ГЕРБЕРАСТА, ПОКАЖИ СЕ *** ТАКЪВ КАЖИ КЪДЕ СИ ***..РУНГЕЛ
135
6
 
16
 
! Отговори
Ценовска Цена преди 11 години
Борисов,Цветанов,Дянков,Плевнелиев,Цачева запалиха България.За резил изгоря половината народ.Чака ги страшният народин и божи съд.
134
1
 
2
 
! Отговори
Гаргамел преди 11 години
Вчера казах, че очаквам жертвен ритуал. Не съм гадател, но този човек е свършен. Така изисква Талмуда... Психотрониката на никой не прощава. Следете филма финала е ясен за мен.
133
5
 
4
 
! Отговори
До 171 преди 11 години
Ако хората нямат избор и това е единственият им вариант, оставен от правителството, защо и ти не се запалиш или предпочиташ само да подклаждаш огъня? А някои хора наистина умират...
132
3
 
9
 
! Отговори
на майчин език преди 11 години
ДЪРЖАВАТА ГОРИ = BULGARIA IS BURNING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
131
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ет Гроб до къде докараха хората - нацията цъфти
130
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО СЕ КАЗВА, ЧЕ СЕ Е САМОЗАПАЛИЛ ?МОЖЕ ДА Е ЗАПАЛЕН !!!ИМА ВЕЧЕ ДОСТА ИНДИВИДИ, КОИТО ЗОВАТ ЗА КЪРВАВА РЕВОЛЮЦИЯ.
129
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига вече сте се палили, запалете ТЯХ!
128
4
 
8
 
! Отговори
Пехливанов преди 11 години
Тези, които не успяват да осмислят живота си, се опитват да осмислят смъртта си. А осмислена ли е, е въпрос на гледна точка. За мен не е. Вие се вкарвате в филми и всеки вади теория защо се е запалил човека. На който му утърва, казва, че заради правителството, друг заради президента, трети със същото право може да каже заради турските сериали, а човекът просто се е самоубил. Така е решил, така е направил. Ако искате направете го и вие, революционери, но не говорете от името на тези, които са се решили на такова действие и не им преписвайте ваши каузи, защото по всичко си личи, че не сте от тях
127
9
 
13
 
! Отговори
15156515515151515 преди 11 години
ТОВА НЕ СА САМОУБИЙСТВА, ТОВА СА УБИЙСТВА. ГЕРБ УБИХА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ
126
1
 
4
 
! Отговори
що за цирк преди 11 години
независимия евронюз мълчи , дянкоф вика ,че сме стабилни и сме били в незнам каква си класация , държавата гори , бойко народа има много пари в банките и се лекува за без пари , по телевизията турски локуми . не е нужно да си айщайн да разбереш ................
125
11
 
11
 
! Отговори
КОЙ ПЛАЩА? преди 11 години
Това вече минава всякакви граници на човешкия разум.Започвам да си мисля, че някой дава големи пари на изпаднали в бедност хора, за да се самозапалват и да се политизира самоубийството им. А те го правят , за да спасят децата и близките си от мизерията.Българина не се прекършва лесно, но за пари може да направи всичко.Вече става много съмнително.
124
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Дано успееш да останеш, честен, разумен и нормален и занапред. Тези , които се запалиха, също са били честни, разумни и нормални преди време.