88-годишна даде 800 лева за "операция" на внучката си

Жената е станала жертва на телефонни измамници
11 ное 2013 11:26,
4
88-годишна даде 800 лева за "операция" на внучката си
Снимка: архив Булфото

88-годишна жена от село Бързия, Област Монтана, стана жертва на телефонна измама, съобщиха от областната дирекция на полицията. Около 15.00 ч. вчера на домашния телефон на 88-годишната С.Н. от се обадила плачеща жена.

Веднага в разговора се намесил непознат мъж, представил се като д-р Иванов, и съобщил, че внучката й си е счупила крака на две места под коляното в Лондон, където работела. Мнимият лекар допълнил, че за да се направи операция, е необходимо да се даде сумата от 2 000 лв.

Възрастната жена обяснила, че няма толкова пари и разполага с 800 лева. Представящият се за лекар мъж казал, че ще изпрати човек - куриер, който ще вземе парите. Към 15.50 ч. жената излязла на улицата пред дома си и видяла среден на ръст мъж, който говорел по телефон.

Предала му сумата от 800 лв. в пощенски плик. След като се прибрала, установила, че разговорът по домашния й телефон бил прекъснал. Тя веднага се обадила на дъщеря си, която живее във Враца, установила, че внучката й е добре и че е станала жертва на измама. По случая продължава работа РУП Берковица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 10 години
В ТАЗИ СУМАТОХА ХИЧ НЕ Е ЗА СМЯХ. ЕДИН ПОЛИЦАЙ ЩЕШЕ ДА ДАДЕ 6000.НО ТОЙ НЕ РАЗБРА, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБАДИ ПЪРВО НА ДЪЩЕРЯ СИ И ТОГАВА ДА ДАВА ПАРИТЕ. ДОБРЕ , ЧЕ ГО НАТИСНАХМЕ ПЪРВО ДА СЕ ОБАДИ. ОКАЗАО СЕ , ЧЕ ДЪЩЕРЯТА Е НА РАБОТА И НИКО И НЯМА.
2
0
 
3
 
! Отговори
Кофражист преди 10 години
Тая голема скръндза - обикновенно дават 5 цифрена сума!
1
0
 
5
 
! Отговори
ЖороПърви преди 10 години
Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост!