Подготвени ли са били полицаите за стрелеца Савов?

Бивш психолог от МВР се усъмни в компетенциите им
14 мар 2014 09:38,
22
Подготвени ли са били полицаите за стрелеца Савов?
Полицията продължава акцията в Лясковец. Снимка: БТА

Бивш психолог от Института на МВР се усъмни в добрата подготовка на силите на реда, атакували призори психично болния мъж в Лясковец, който застреля един униформен и рани негови колеги при спецакцията.

"Самият факт, че има пострадали служители на МВР при инцидента, е сериозен проблем", коментира пред "Фокус" Тошко Тодоров.

Още по темата
По думите на експерта не е направена добра техническа подготовка при атаката на дома на стрелеца Петко Савов.

"Ако са знаели, че този човек е събирал оръжие от дълго време, това взето ли е под внимание при изготвянето на атаката?", попита той.

По думите му полицаите е трябвало да действат внимателно и да опитат да влязат в контакт с мъжа.

"При всяко едно положение, когато имаме човек с психични отклонения, ако този наистина е такъв, и не заплашва живота на останалите хора, защото е сам, най-добрият начин е да се влезе в контакт с него, за да може да се разбере доколко обострено е неговото състояние в момента. Ако е, да се изчака определено време, защото при тези хора е възможно за няколко часа кризата да премине и да се направи по-нормален контакт и той да бъде изведен. Имало е нерядко случаи с психично болни лица, при това въоръжени, които се барикадират. До момента те винаги са приключвали успешно, с преговори с тях", заключи Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе що занимават СОБТ с такива хора? Редовите полицаи с голи ръце всекидневно се оправят с луди!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съседната статия за употребата на марихуана и последствията от това (тази статия) са с явна връзка.
13
2
 
10
 
! Отговори
Victimized преди 10 години
Ама те нашите полицаи нямат никаква идея от психология на престъпниците . До колкото съм запознат , са отишли със самочуствие , въобще не са очаквали да се случи това , ако не е стрелял с автоматично оръжие не знам как е успял да опуши толкова хора , и те да са изненадани дори !!!
12
7
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Ето това са на Цецо и Боко полицаите. Жалко за загиналия.
11
2
 
6
 
! Отговори
qnko преди 10 години
Glavniq sekretar o6e na parvata akciq se oaka.Kakvo da o4akva6 ot edna piseru6ka
10
2
 
14
 
! Отговори
Nqkoq преди 10 години
Полицията нищо не прави в България.Хванат някого плати си човека и го пуснат-единственото което правят е пари!
9
4
 
20
 
! Отговори
Били преди 10 години
Били са подготвени да искат подкуп , за да не му пишат акт за заплаха. Четри години са играли по тази схема, просто ги е изненадал.
8
9
 
7
 
! Отговори
докога бе преди 10 години
типично по нашенски веднага се намира някой специалист който веднага почва да се изказва компетентно и да изразява съмнения.
7
2
 
7
 
! Отговори
Glushkov преди 10 години
jelaya barzo i otlichno ozdravyavane na ranenite bg policai.
6
3
 
31
 
! Отговори
До преди 10 години
До тоя дето ми е сложил минус, не знаеш как сме ги молили да обърнат внимание на един измамник дето се занимава с трафик на жени, за да спасим сестра ми и те само се смяха отсреща ни. Вдигаха рамене и се подпираха от единия на другия лакът. Точно полицията в Горна Оряховица. Още не я знаем къде е. Нали се сещаш, че не са най-работливите хора в държават. Я се разходете по селата, хората вият вече от безпомощност.
5
2
 
15
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
В малките населени места полицаите обикновено са роднини един на друг,какво означава това ,всеки да си прави изводите.
4
1
 
27
 
! Отговори
е преди 10 години
Нито БСП, нито ГЕБР , СДС та, жълти, оранжави бинбяни. Вижте ги всичките са лакоми прасета , невършещи нищо за хората. Изведоха си децата да учат и живеят в чужбина, и те са се нагласили да заминат ако нещо стане. А народа кучета го яли. Ето пример кметът на Варна , Кирил Йорданов, пука му за мизерият в град която стъвори, тои е начисто и приятно в Швейцария. А нас ни дадоха на луците и *** да ни тормозят а ние да ги храним.
3
2
 
19
 
! Отговори
Ама преди 10 години
АМа тоя и по политиците да е стрелял, щото обикновения човек като вие, че е обран, насилван и подава сигнали, полицаиите му е смеят даже не регистрират сигналите за да имат по-висок успяваемост. Всички държавни служители, полциай и политици си мислят , че са богоизбрани. Не разбират , че живят в същата тиня както народа. Посто едните са затънали до жия ,другите само до кръста.
2
2
 
33
 
! Отговори
Глупости преди 10 години
Няколко пъти се е случило да имам досег до полицията в Горна Оряховица. Пълни далавераджии, нямат ли изгода няма да симръднат пръста. Майка единия път им подаде сигнал за Ало Ало измамниците, фиктивно си уговорила среща уж че ще им дава пари. Те и се изсмяли и и казали да не ги занимава. Що в Калтинец къщите са като палати ,щото са заедно с полицията. Само гледат от къде ще им плати някои, иначе не си мръдват и кутрито на краката. Сега почнали да реват , че има убит полицай, четри години спах
1
6
 
40
 
! Отговори
varg преди 10 години
Подготвени са били.Аз свидетелствам за това.С баничка и боза в ръка служителят на МВР е огромна заплаха за които и да е престъпник в България и по цялата населявана от разумни същества планета Земя.