86-годишна даде 6 бона на измамници

Парите били за операция на дъщеря й
Обновена: 26 мар 2014 12:06 | 26 мар 2014 12:06, Красимир Ангелов
23
86-годишна даде 6 бона на измамници
Снимка: Булфото, архив

86-годишна жена от село Бойково, Община Родопи, е измамена по телефона със сумата от 6000 лева, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

В понеделник по телефона й се обадил непознат мъж, който се представил за доктор и поискал голяма сума пари за операция на дъщеря й. По думите му тя била претърпяла катастрофа и се нуждаела от спешно лечение.

Малко по-късно бабата предала парите на непознат мъж, след като била въведена в заблуждение по телефона, че дъщеря й е претърпяла катастрофа и трябва да бъде оперирана спешно.

По случая работят служители от Първо Районно управление "Полиция" - Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Жони преди 10 години
Колко зли хора има не е за вярване! Да злорадстват по адрес на възрастните си родители и прародители, които са ги отгледали...Ще ми се да ви видя вас, на 86 години ако сте живи, на какво ще приличате и какви ще ги вършите!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се излагайте. Възрастните хора крият спестяванията си у дома, защото ги е страх да теглят пари от ДСК - това веднага се разчува, особено в малките населени места. Не искам да пиша с подробност за зверското убийство на не много възрастна жена в едно не малко село с доста жители, преди няколко години. Изтеглила пари, за да плати на майстори за голям ремонт. Убиецът инсценирал пожар, нищо не можаха да докажат. Сумата съвсем не е била огромна, но днес и за 2-3000 лева убиват.
13
1
 
6
 
! Отговори
ТЯ преди 10 години
Имала - Дала
12
1
 
5
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Честито на измамниците. Бабата да не е гледала по цял ден турските сериали, ами да е следила новините. Там обясняват и всеки път съветват гражданите да не се хващат на подобни схеми. Ама кой да слуша? Кой да гледа? Турските сериали са по-важни, Али Ръза е по-интересен от случващото се около нас. Такива глупави пенсионери не са за съжаление. Не бива да им са оставят големи суми пари, защото парите отиват при хитрите измамници. Докато има балами, винаги ще има и тарикати.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уоу този път измамниците са ударили парата, не знам след толкова много измами как тези пенсионери още им се връзват и съм сигурен че това няма да е последният случаи
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
чукна ме в регистъра дали картата не е фалшива и каза на служителката си че всичко е наред и може да ми даде новата карта без притеснения.Та писах ви го това, защото е фрапиращо даже един служител на банка да се заяде с теб и да ти казва че не можеш да си получиш дебитната карта защото картата била с тиксо облепена. Толкова са невежи, пък к'во си говорим за баба ти на село дето няма достъп до съседното село и к'во се случва в него.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе що на мен не ми се обадят да ми искат пари. Днес отивам да си подменям дебитната карта с нова в банката и си подавам личната карта нас служителката и тя я погледжда внимателно й ми казва: К'во е това? Викам: лична карта! Тя, а защо е така облепена? Викам: щото е пукната и я превързах с прозрачно тиксо. Оная: Съжалявам, но не мога да ви дам новата карта с такава лична карта. Казвам й директно: Къде ви е управителя? Искам да говоря с него. Тя ме заведе, управителката ме чукна в регистъра и се
8
1
 
6
 
! Отговори
varg преди 10 години
Стига сте подпомагали ***
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Полицията, ако наистина си даде зор, ще се справи с всички тези шарлатани в много кратки срокове. Ако междувременно мижавите ни депутати ремонтират съответните закони и после съдът отсъди съобразно тях, могат да се получат такива присъди, че никой занапред да не помисля да *** наготово пари, изкарани с честен труд и спестени със зверски икономии.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никакво съжаление повече на пенсионерите! Аз работя за 290 лв. заплата, а те плачат, че 300 лв. пенсия не им стига за нищо и в същото време си кътат хилядарките! Как става това!?
5
4
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 10 години
Един човек, който е работил цял живот ако не може да спести 6000 лева, то тогава в каква държава живеем.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като няма акъл ще ги дава. Това българско мислене не знам как може да се изкорени. Някой звъни, иска пари по телефона и те им дават. За какво си говорим изобщо. Този комунизъм им е промил мозъка тотално. А и полицята и тя хич я няма.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпрос. От де баба на 86 има 6000 кеш?
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами със здраве да си ги харчат измамниците.Пък бабата нека да къта още хилядарки за черни дни, пък да яде хляб и кисело мляко само.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преброяването на балъците върви успешно Тая схема и децата в градината вече я знаят, но на пенсиите дори да им го татуираш на челата, те пак ще си дадат всички пари.