Гранична полиция задържа яхта с 63 нелегални имигранти

Плавателният съд е засечен южно от нос Калиакра
Обновена: 17 авг 2014 17:01 | 17 авг 2014 16:49, Красимир Ангелов
86
Гранична полиция задържа яхта с 63 нелегални имигранти
Част от задържаните край Варна бежанци. Снимка: Булфото

Яхта с 63-ма нелегални имигранти е засeчена от български граничен кораб, съобщиха от Гранична полиция.

Плавателният съд, който не се е идентифицирал, е засечен южно от нос Калиакра от интегрираната система за наблюдение. Яхтата е навлязла в български териториални води от Турция.

Граничен полицейски кораб е отплавал до яхтата и служителите са извършили гранична бордова проверка, при която са открити имигрантите. Сред тях са 18 жени и 16 деца.

Граничният кораб е екскортирал яхтата до Морска гара във Варна. Капитанът е турски гражданин и е задържан. По непотвърдена информация бежанците са от Сирия и Афганистан.

Тази нощ бежанците ще пренощуват във Варна, като от БЧК са раздали храна за 48 часа, дезинфектанти и маски.

Очаква се в понеделник бежанците да бъдат транспортирани до центровете за настаняване в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Последният момент вече е дошел. За да оцелеем като народ трябва да започнем избиването на евреи. Начини много - от организирана съпротива на агресора до единични подвизи. Само върху труповете на това сяатанинско племе ще може да има България! Иначе ще си викаме по "нашите" правителства, докато последния българин умре от глад.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
da gi vrashtat obratno oshte v moreto
63
0
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Не мога да разбера защо трябва тези хора да останат в България при положение, че Турция е сигурна държава. Тези хора трябва веднага да се глобят за гранично нарушение и да се върнат обратно. Има договор ЕГ/ Турция за граничните нарушители.Господа политици- Африка има 1,11 милиарда население, Азия, още повече. В Европа с 0,77 милиарда не могат да намерят място всички тези хора. Да се приемат някои от тях е несправедливост спрямо останалите. Изберете- или всички, или никой.
62
10
 
2
 
! Отговори
До 74 преди 9 години
Трябва ли да смятам? Или да се оставя, като *** на всички новини? Ти си смятай, мъже, жени, деца..казано е: Сред тях са 18 жени и 16 деца.:) Айде, ***..СМЕТНИ МИ ГО..продължавай да вярваш на това, което четеш и виждаш! Аз следя и чужди сайтове! Сполай си, с широко отворени очи! На скапаните партии, точно такъв, като теб им трябва! ***, който го избира, ден след ден, след ден...и не хае, и не мисли, и не го интересува, и не мисли..най- вече НЕ МИСЛИ! Всички 240 се надяват на това!
61
0
 
0
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До 555Айде понеже си майстор на словото, обясни.
60
0
 
8
 
! Отговори
xxx преди 9 години
do 56Това не са бежанци а нелегални имигранти.
59
2
 
11
 
! Отговори
Aсен преди 9 години
ХахаХа до 72 (мислещия и смятащ) просто сметни че останалите 29 са били мъже и хоп...готовоооо както е казал бай тошо "техника сложна,народ *** .. Учебници няма"
58
10
 
5
 
! Отговори
:) преди 9 години
Математиката на мен ли ми куца или на тези, които пишат новини в безхаберие..Уж, 63-***.."Граничен полицейски кораб е отплавал до яхтата и служителите са извършили гранична бордова проверка, при която са открити имигрантите. Сред тях са 18 жени и 16 деца."!? Това не прави ли 34, или аз бъркам със смятането? Не за друго, просто не обичам, някой, някъде да спекулира с информацията и да смята народа за глупав, по-глупав и най- глупав! Все пак има мислещи и смятащи хора!
57
1
 
22
 
! Отговори
Жмел преди 9 години
Спор няма, след този инцидент новия Министър на Отбраната трябва незабавно да уволни и да потърси наказателна отговорност от капитана на българския граничен кораб решил да доведе и засели в България тези ислямо-изповядащи ***!
56
3
 
20
 
! Отговори
delia преди 9 години
Братя, организирайте се по социални мрежи, фейс, мейс и т.н. да гоним нелегално и престъпно влизащите в Република България кучета на исляма! Помнете и никога не забравяйте едно: Не всички мюсулмани са терористи, но всички терористи са мюсулмани!
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те са пътували за Румъния но тези *** полицай са ги задържали. Явно някой отчита дейност и получава сухо на наш гръб.
54
1
 
20
 
! Отговори
333 преди 9 години
БЪДЕЩЕТО НА НАЦИЯТА ПРИСТИГА, ОЩЕ ЕЛЕКТОРАТ НА ДПС, ЩЕ ИЗДИГАТ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ЗА ДЕПУТАТ.
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На времето имаше един виц: Как китайците могат да превземат СССР ?Много просто: Обявяват воъна,пращат някълко армии,които още на границата се предават,после още и още и още..........Рашаните ги пленяват и почват да ги хранят,да ги хранят докато на края им свърши храната и фалират!
52
2
 
3
 
! Отговори
Пандо преди 9 години
Викам си аз,вместо да ни занимават с глупости тука,да вземат да върнат паричките на Веждю,че да не вземе да си посегне човекът,след някоя бутилка уиски или да не взеда разбие пак на някой полицай носът! Не моем да мигнем вече цели два месеца братя,голем дерт ми е !
51
1
 
26
 
! Отговори
И кво? преди 9 години
Работата на Гранична полиция е явно да посреща и регистрира, а едно време границата се охраняваше като се стреляше, какво се обърка? Щеше да е новина ако са ги върнали обратно, а не че са ги посрещнали. Що за граница, що за държава имаме и що за народ станахме?
50
1
 
22
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Капитанът бил принуден да се качи на яхтата и се върне в турция. Ашколсун на нашите власти!
49
1
 
14
 
! Отговори
Предложение преди 9 години
Предлагам с хеликоптер - директно в Правителствена болница за ВИП обслужване. Пък и малко вируси да изсипят на политиците!!!!!!!! Ако може от ЕБОЛАТА!
48
1
 
9
 
! Отговори
бивш граничар преди 9 години
На зелената граница направихме ОГРАДАРедно еда се изкарат наличните Гранични плицейски кораби и на дрейф на пралела на Резово ивсеки да застане на бочка разбира се ако са в строя с готовност за поиск съвместно с фрегатата ДРЪЗКИ иСМЕЛИ от ВМФ.
47
0
 
30
 
! Отговори
!!! преди 9 години
На колко българи ежедневно се отказва лечение поради липса на здравни осигуровки а на тези им се осигурява всичко
46
0
 
28
 
! Отговори
ЗАЩО?????? преди 9 години
Ооо, Българийо, Българийооо!!!!!!!! Това ли е работата на граничните служители? Не знаех, че работата им е да посрещат с хляб и сол незнайно какви "бежанци". Бягат от коквоооооо? Директа граница ли сме с Афганистан и Сирия? КОЙ, КОЙ, КОЙ допуска това БЕЗУМИЕ???????