Роми след побоя в Розино: Стреляше се с калашник

Бизнесменът Георги Рогачев бе пребит с лопати и тухли
Обновена: 15 сеп 2014 20:49 | 15 сеп 2014 20:44,
252
Роми след побоя в Розино: Стреляше се с калашник
Газстанцията, където се е разиграла трагедията. Снимка: Dnes.bg

Георги Рогачев бе пребит от роми с лопати в карловското село Розино.

Историята започва, след като в газстанцията в Розино колата си зареждат Николай Сребрев с прякор Чичото и неговия племеник.

Заради неплатена сметка от газ за 20 лева избухва скандала между тях и собственика на обекта Георги Рогачев. В спора за неплатената сметка се намесва и братът на Рогачев, който удря един от клиентите с юмрук. Самият Рогачев вади пушка и стреля във въздуха.

Още по темата

"В момента, когато чух изстрелите отидох нататък, видях, че Рогачев стреляше срещу нашите хора – срещу циганите”, твърди един от ромите пред Dnes.bg.

"С калашник беше, има ли право да стреля така?", казва друг свидетел на мелето.

Изплашените роми се нахвърлят върху Рогачев с лопати и тухли, за да му вземат оръжието. Така той изпада в безсъзнание. За мелето тук говориха кървавите следи около газстанцията.

"Жалко, че заради толкова дребна сума е била в основата на целия проблем и случай. Със собственика на бензиностанцията се познаваме отлично – той не е избухлив и съвсем нормално му е държанието в обществото", заяви кметът на Розино Димитър Петров.

Полицаите са иззели автомат, с който собственикът на обекта произвел изстрели във въздуха без да рани някого. При последвало претърсване в газстанцията са намерени и иззети и други огнестрелни оръжия и боеприпаси.

58-годишният Рогачев се скарал с роми заради 20 лева на газстанция. В момента той лежи в Университетската болница в Пловдив с опасност за живота. Двама са в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стреляло се е с калашник... нормално е собственик на газостанция в отдалечен район да има оръжие. Имал ли право да стрелял така... ами стрелянето във въздуха са предупредителни изстрели и бавноразвиващ се трябва да схване това, може би следващия път Рогачев направо трябва да стреля по тях... И в кой момент "уплашените роми" са изкарали лопати и тухли? Няма начин предупредителните изстрели да не са били по повод лопатите им.
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do Sarp i Chuk!Bratko, ako *** beshe jiv, takav .*** shteshe dati turi u ga.a che tiq tvoite geiski jelaniq, shtqha da ti se vidqt kato adska prikaska!!!
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
подобна случка в САЩ - група *** зарежда на бензиностанция за 20 долара и не иска да си плати , налитат на бой на собственика , който изважда законно притежаван автомат и ги избива . Пристига полицията , която бие с палки всички *** наоколо и арестуват случайно оцелял *** , раненв крака , който по-късно е осъден на 5 г. затвор за кражба и нападение
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ром вампир !Ром пиещ ром !
60
2
 
9
 
! Отговори
хелзински комитет преди 9 години
Ромите от кв. Победа и ж.к. Меден рудник буквално се гаврят със съседите си, ромските сватби тероризират денонощно местните жители Снимка: ФлагманЦигани пребиха с камъни и пръчки трима полицаи в бургаския квартал Победа. Униформените се опитаха да спрат терора, на който са подложени местните жители по време на ромските сватби, но бяха бити и ранени.В нощта срещу събота пиршеството вдигнало на крак целия квартал. Десетки сигнали от хора са били подадени на спешния тел. 112 с настояване чалгата, виковете, воя и тътените да спрат. На място са се отзовали служители на реда, които обаче са
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
едно не разбирам. това е газ станция, какво са дирили толкова много роми в нея. ако някой от тях е запалил една цигара не където трябва ... щеше да има фойерверки... човека се е опитал да се защити, ако остави това да се размине на един утре цялата махала ще ходи да точи газ от там. нали е безплатно...
58
1
 
6
 
! Отговори
Долни мангали преди 9 години
В Карловска област сигурно има поне 6000 автомата незаконни -служих там навремето в погреби за оръжие в село Кърнаре .Просто човека не е искал да нарани *** а ги е стреснал това обаче ги е озверило, вместо да ги изплаши...Затова са казали:- Вадиш ли оръжия на месо без значение нож или автомат !Сега много се съмнявам да остане жив с лопата в главата и павета...Мир на праха му !Там всеки работи в заводи за оръжие дори оградите са от цеви на КАЛАШНИК ...
57
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По селата има хиляди нерегистрирани случаи на обрани и пребити старци в собствените им имоти! Държавата е абдикирала! Сливенско вече падна! Изчезваме....
56
0
 
14
 
! Отговори
то преди 9 години
То за да оправадаят малцинството за побоя ще ги накарат да кажат , че и с БТР е бил собственника, сега ще излязат с версия , че се е самонабил....
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мисля, че е време нашите мутри да се събудят и отново да покажат на какво са способни, така както в началото на 90-те.
54
2
 
6
 
! Отговори
от 81 преди 9 години
"С калашник беше, има ли право да стреля така?", казва друг свидетел на мелето.Абе нещастници, к'во сте му нацъкали плюсове като за световно на тоя Тервел , а аз дето го оборвам с доказателство ми нашляпкахте минусите набързо??? Бати смешниците!
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mutrakukuto, qvno e bil drogiran! Tolkova mnogo se nacepil, che obarkal mishenite!
52
0
 
12
 
! Отговори
До 77 преди 9 години
Ей само в болницата ми поискаха 1000 за раждането, после още първата семица 1000 за да го приемат детето поради усложнения, ... сега му плащам градината, щото за белтие няма места...600 лева е .... какви хиляда играчки, моето точно пък има играчки само втора употреба, щото пари няма за нови !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... ОЦЕЛЯВАНЕ .... работя за да има за малцинството пари... не за моето дете.... а те през това време нали са фреееееееееееее обикалят и крадат .....
51
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 79Не че съм защитник на автора, но той ясно споменава, че някакъв *** очевидец твърди, че Рогачев бил с Калашник. Чети внимателно.
50
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mutrata s kalashnika sie pomislil che se namira v Siriq! Vmesto da izvika policiq, napravil se na roker!!! Ako ne beshe preskochil zakona, mutrata sega shteshe dasi pie uiskito na terasata kato bql chovek! No bokluka si ostava Mutra!!!
49
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 9 години
Хелзинския комитет трябва да се осъди за расова дискриминация , защото защитава са мо *** , и да ходи да пита Финланците що гонят *** и ги екстрадират със самолети. Да пита финланците що ги е страх да се разхождат вече нощно време в центара на Хелзинки....
48
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Относно раждаемостта в България - тук хората имат изключително материалистично мислене. Като се роди едно дете трябва да му купя количка, 400 играчки, 500 колички, 3 телефона и поне 2-3 таблета. И трябва да бачкам по 7 дни седмицата, за да мога да му купя и жилище.Ама на едно дете не му трябват нито много играчки, нито телефони, нито таблети. Просто родителите трябва да отделят повече внимание на децата си, да играят, да учат с тях. Това е.
47
0
 
5
 
! Отговори
до 73 преди 9 години
То и аз съм сам и имам собствено жилище на 33 години. Не се ли замисляш, че има няколко причини да не искам дете като не виждам подходяща жена и с моята заплата от 800 лева няма как да искам дете. Просто е безумно. Не съм да не мисли какво ще му дава на това дете.А кажи сега , че сам съм си виновен и работя само за 800лв.
46
0
 
17
 
! Отговори
хора преди 9 години
Хора... неможе да разчитаме на политиците, вижте ги всичките са си изнесли семействата и парите вече в чужбина, тук стоят само за да крадат .... когато им спре канчето си заминават да живеят там където са си подготвили, Швейцария, Австрия, и т.н. нас са ни оставили на *** да ни глозгат кокалите..... Вижте бившият кмет на Варна , някои виждал ли го е след мандата, кара си мотора из Швейцария , даже сигурно не чете БГ вестници... осигурил е и себе си и внуците даже.... ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ и Б
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошото е, че с непукисткото си и безразлично отношение към набезите на *** се стигна до там, че едва ли вече сме техни роби. Трябва да им плащаме тока, водата, храната. Трябва да им подсигуряваме социални помощи. Явно и бензинът трябва да го направят безплатен за ***, за да не се стига до подобни изцепки.Докога ще продължава това?