Девет души задържани за телефонни измами при мащабна спецакция

Операцията се провежда във Великотърновско, Русенско и Плевенско
24 сеп 2014 17:15, Анисия Иванова
15
Девет души задържани за телефонни измами при мащабна спецакция
Архив: Булфото

Девет души са задържани в хода на полицейска операция срещу телефонните измами в страната, съобщиха от МВР.

Спецакцията е започнала тази сутрин в 6.00 часа и се осъществява по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов.

Операцията се провежда на територията на три областни дирекции на МВР - Великотърновска, Русенска и Плевенска, като към ГД "Криминална полоция" е сформиран координационен щаб.

На територията на Велико Търново са проверени 12 адреса - в Горна Оряховица, Павликени и с. Камен. Установени са 11 лица, задържани със заповед до 24 часа са трима. Намерени и иззети са 70 мобилни телефона, 18 sim-карти, 11 пластики, патрон за бойно оръжие, диплома за средно образование, за която има съмнение, че е преправена и сумата от 200 лв.

На територията на Плевен са извършени претърсвания на 4 адреса, проверени са 4 автомобила, установени и задържани са 5 лица, иззети са 17 мобилни телефона и 15 sim-карти.

Действия по разследване са предприети и на 6 адреса на територията на Русенска област, включително 3 в гр. Ветово.  Претърсени са 4 леки автомобила, един е задържан. При претърсванията са иззети 12 мобилни телефона, 4 sim-карти, 7 пластики, кутия за мобилен телефон, тефтер с телефонни номера.

Действията по операцията продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
алотрепач преди 9 години
Докато не се саморазправим с измамниците няма да престанат! Защо да престават, щом като има *** да им верват и няма държава да ги преследва до дупка!? Митологемата за добрата държава с милозливото си желание да превъзпитава закоравели телефонисти е главната причина да се разраства звъненето. Иска се трепане, а не кандарми!
10
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
АЗ ПОКОЙНАТА ОТ КАТАСТРОФА МОГА ЛИ ДА ГИ ПОСЕТЯ ТИЯ ИЗМАМНИЦИ В АРЕСТА ОТ ОТВЪДНОТО И ДА ИМ ТЕГЛЯ ЕДИН ПРИЗРАЧЕН БОЙ .ЗА ТОВА, ЧЕ СА СЕ ОПИТАЛИ ДА ИЗНУДЯТ МАЙКА МИ . .НО ТЯ Е ПОДГОТВЕНА И ЗВЪНИ ВИНАГИ ДА ПИТА КАК СМЕ ПРИ ПОДОБНИ АЛО ОБАЖДАНИЯ.
9
1
 
2
 
! Отговори
БГ преди 9 години
ОХХ МАЛКОООО ЩЕ СИ ОТДЪХНЕМ ОТ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ, КОЛКО ПЪТИ СТАНА ЗВЪНКАТ В НАС. АМА ВСЕ УДРЯТ НА КАМЪК,,,, НОО ПАК ЩЕ ГИ ПУСНАТ И ПАК ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ЗВЪНЯТ.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До политологДаваме шанс на малките "партийки", които все още не са се окъкали начело на държавата.
7
1
 
2
 
! Отговори
до ххх преди 9 години
Като теб ли
6
11
 
1
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Искам всички червени *** , а и другите хора да помислят върху следното. След всичките злобни и просташки приказки за Б.Борисов и ГЕРБ , той се откаже да прави правителство. Какво следва-правителство на БСП и ДПС , но нали самите те се отказаха от властта и какво правим. Нищо но от сърце. Умишлено не коментирам разни партийки с мерак за власт. Айде сега кажете какво да правим по конституция, а не по празни приказки.
5
0
 
8
 
! Отговори
Дуло преди 9 години
Можело значи... е идат избори зависи кой къде как ще се разположи... може и да е станало объркване...
4
0
 
15
 
! Отговори
крум преди 9 години
да им се отрежат езиците и ръчичките за лъжа и за кражба и да им се татуира на челата - крадци и измамници.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се обезглавят публично за назидание на останалите "телефонисти"!
2
0
 
4
 
! Отговори
Hanonimen преди 9 години
Da izgniqt vsi4ki iz4adiq koito pravqt tezi izmami !!! Lelee, samo da dobarqm 1, 1 samo...shte mu se vidi Bulgaria tesna !@!
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега разстрел на публично място и да видите как ще секне тази измама,,като се разстрелят 7-8 човека и всичко щв приключи