Контрабандни стоки са конфискувани на "Капитан Андреево"

Те са открити в български автобус
4 окт 2014 16:41, Елка Василева
2
Контрабандни стоки са конфискувани на "Капитан Андреево"
Снимка: архив, Булфото

Контрабандни цигари, хиляди метри плат и спортни обувки с логото на известни марки откриха в автобус с българска регистрация митнически служители от мобилна група и от митническия пункт "Капитан Андреево". Това съобщиха от митницата в Свиленград.

Автобусът с 25 пътници влязъл в страната ни от Турция. Митничарите отклонили превозното средство за щателна проверка с рентгенова апаратура.

В личния багаж на пътниците и във фабричните кухини на автобуса са били открити общо 97 460 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки, както и 4895 метра плат, 100 пакета силикон на пръчки и 292 чифта спортни обувки с логото на световноизвестни марки.

Тютюневите изделия и стоките са конфискувани. Иззети са и спортните обувки заради съмнение, че са нарушени права върху интелектуалната собственост. Съставени са 11 акта по Закона за митниците и е образувано досъдебно производство по описа на митницата в Свиленград, добавят от митницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОБАЧЕ е спестено че рейса е бил пълен САМО с нискочели анадолски изкопаеми
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Борисов: ГЕРБ винаги ще е с Турция и лично с Реджеп Ердоган . Председателят на ПП ГЕРБ категорично заяви, че най-голямата политическа партия у нас винаги ще е партньорски настроена към Република Турция и лично към Реджеп Ердоган.