60-годишен измамник измъкнал 2400 лв. и 12 500 евро от старици във Варна

Мъжът е задържан, прокуратута ще внесе искане за арест
3
60-годишен измамник измъкнал 2400 лв. и 12 500 евро от старици във Варна
Снимка: архив Булфото

60-годишен варненец беше арестуван, след като успя да измъкне 2400 лв. и 12 500 евро от две възрастни жени. Предстои прокуратурата да внесе искане за мярката му за неотклонение, съобщи Информационна агенция "Черно море". Работата със задържания продължава и според разследващите е напълно възможно на бял свят да излезе и друга измама, извършена от него.

Мъжът работел по старата изпипана схема. На 24-и октомври той звъннал по телефона на 69-годишна жена от Звездица и й обяснил с тревожен глас, че е лекар, при когото по спешност са довели дъщеря й. Според легендата дъщерята пострадала при битов инцидент и се нуждаела от много скъпа спешна операция. Жената без изобщо да се замисли събрала набързо всичките си заделени пари и дала на непознат мъж пред дома си 1000 лв. и 8000 евро. След като предала парите и се успокоила, тя все пак решила да чуе и дъщеря си.

Благодарение на бързата и адекватна реакция на полицията, два дни по-късно измамникът бил разкрит и задържан. При разпитите станало ясно, че мъжът има още една жертва - 78-годишна жена от Варна. На нея също се представил като лекар, който трябва да оперира сина й, който пък бил пострадал на работното си място. По стария сценарий жената дала на непознат 4500 евро и 1400 лв.

Още една варненска пенсионерка се прости със спестяванията си. 85-годишната жена се хванала на друга изтъркана схема – непознат мъж й обяснил, че ще получи скъпа колетна пратка, но, за да бъде освободена от митницата, трябва да се внесе малка част от сумата, с която ще се сдобие впоследствие. Пенсионерката дала 900 лв. В този случай полицаите отново успели да задържат измамника – той е на 25 години, гастрольор от Троян и вече е бил осъждан за кражби.

Автор: Лиляна Трънкова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: МВРВарназадържан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
бедняк преди 9 години
Откъде такива суми у нашите пенсионери бе бре бре