Застреляният бизнесмен бил "ужилил" десетки с жилища

Имало е жалба срещу него за пирамида, присвоила 5 млн. лв.
Обновена: 9 яну 2015 10:28 | 9 яну 2015 07:00, Александър Попов
235
Застреляният бизнесмен бил "ужилил" десетки с жилища
Снимка: Булфото

Застреляният снощи бизнесмен Митко Дамянов участва или е участвал в управлението и собствеността на общо 7 фирми, показва справка в системата за фирмена информация "Дакси", цитирана от "24 часа".

Още по темата

Това са "Крами МВ", ЕН И ЕМ ООД, "Елвимекс", "Ю ЕМ БИ ГРУП", "Кристина-89", "Вени" ООД и "Крами- КМ". В първите две е съдружник със съпругата си Наталия Генадиева - Дамянова, която също бе убита в столичния квартал "Витоша".

Разследване на "24 часа" от 2011 година разкри, че 60 души са били ужилени от две строителни фирми, като пострадалите са подали и молба до заемащия тогава поста главен прокурор Борис Велчев.

Според хората, те са попаднали в капана на пирамида, която присвоила около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки. В жалбата те обвиняват управителите на свързаните фирми "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев.

Те изоставили недовършени три кооперации в София, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.

Митко Дамянов и съпругата му Наталия бяха убити снощи на улица "Йордан Стубел" в кв. "Витоша".

Най-вероятно става въпрос за поръчков разстрел, тъй като убиецът е издебнал семейството пред блока, в който то живее. Изчакал е мъжът и жената да слязат от автомобила им, открил е огън по тях, след което е избягал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: убийствоМитко Дамянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки батко си има батко!
108
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен141 - Защото напоследък думите са синоними. Да имаш голям бизнес без да си бил/си голям крадец е много трудно в днешно време и то не само за България. За съжаление на малкото, които все пак са се борили за да си развият легалния бизнес, болшинството използват други методи.
107
0
 
54
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Нищоправенето на Борис Велчев е причината да се извърши това престъпление! Някой от изиграните не е издържал и е свършил това на своя глава. Чащата преля и идва най-страшния момент за една държава - анархия и нихилизъм! Дано да не съм прав,
106
0
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо всички по-големи крадци в България ги наричат бизнесмени?
105
0
 
44
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До --- 136Най вероятно са се потърсили помощ от адвокат. Но когато подпишеш договор с определена фирма и собственика и прехвърли всичко в друга своя фирма можеш да съдиш първата колкото си искаш. Даже и той няма да има нищо против. Делата ще си ги печелиш но няма да получиш нищо.
104
0
 
73
 
! Отговори
Боце преди 9 години
Български бизнесмен - мутра, български политик - мафиот, българска политическа партия - престъпна организация, българските държавни инстируции - организирана престъпност, българската съдебна система - купулата на мафията.
103
0
 
88
 
! Отговори
Мира преди 9 години
Браво на тоз смелчага. И без това няма да го намерят,пък е'и крайно време народа да си каже думата и да раздаде правосъдие
102
39
 
1
 
! Отговори
--- преди 9 години
Защо измамените хора от това семейство не са се обьрнали кьм адвокат ......,жалба
101
0
 
62
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До столичан от ГЕРБ 88Изглежда и ти си от тези хитреци щом като мислиш, че хората, които си купуват жилище нямат нужда от пари. Рано или късно всеки си намира майстора. Тези "бизнесмени" са поредното доказателство.Но по-добре щеше да са в затвора и с конфискувано имущество. А когато излязат от затвора ще започнат от нулата, а ако пак се тарикатеят, затвора ще ги чака. Но затова трябва работещо МВР, прокуратура и съд. А в България май не работят.
100
0
 
66
 
! Отговори
Писна ми преди 9 години
Като няма правосъдие от държавата, ще бъде раздавано от хората...
99
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-вероятно става въпрос за поръчков разстрел, тъй като убиецът е издебнал семейството пред блока, в който то живее. Изчакал е мъжът и жената да слязат от автомобила им, открил е огън по тях, след което е избягал.А ако не е поръчков, как щеше да протече случката?Друго яче ли?Страшни те ей!
98
19
 
6
 
! Отговори
аналнологичен слючай преди 9 години
До Правосъдие 2015а ве ***, да не би при червеногъзите фесове на които лижеш *** за една торба рубли, да е било друго!? или си като маймуните - памет до 3секунди. от такива дълбокомислещи дришлюфси като теП, страната е на тоа хал!!
97
0
 
53
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Въпрос на време е било да го очистят,такава съдба да очакват всички,които живеят на гърба на другите
96
0
 
32
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Работата е свършена наполовина!Сега дъщерята трябва да върне парите на измамените, но като знам, че крушата не пада по далече от дървото-едва ли ще стане!
95
0
 
63
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Надявам се всички фараони и селски бизнесменчета които не дават заплати да четат това и да си правят изводите.В България правосъдна система няма, но това не пречи всеки изедник да си получи заслуженото
94
6
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
глупаците продължават да купуват на зелено а сега плащат да застрелят мошеникатова е катотелефонните измами непрекъснато се говори и се продължава по некачественостроителство от българия няма имали строителна криза глупости нищо няма сега паритеще стоят в някоя офшорка
93
1
 
50
 
! Отговори
Niki преди 9 години
Една добра новина на фона на всички лоши през последните дни. Браво на извършителите.Представям си колко съдби е разбила тази гад. Дано гние в ада.
92
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски и Станишев също имаха строителни фирми и завлякоха стотици вложители, но никой не им търси отговорност!
91
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Измамник, представящ се строител на жилища = Строителен предприемачТова според бългаските журнализибравус
90
2
 
5
 
! Отговори
Илюзии преди 9 години
Свободата на словото ражда блестящи илюзии. Да се само организира българският народ.Това е утопия.Съответствието на тази фраза , през призмата на социалдрвинизъма на капитализма , гласи следното-жертвите в джунглата да се само организират срещу хищниците.Тази утопия обаче рухва когато илюзията , че хората са политически животни /овце/рухне и настъпи метаморфозата , агнетата станат вълци.Това е състоянието на гражданска война и тогава сработва гилотината , а не съда и политиката.