Застреляният бизнесмен бил "ужилил" десетки с жилища

Имало е жалба срещу него за пирамида, присвоила 5 млн. лв.
Обновена: 9 яну 2015 10:28 | 9 яну 2015 07:00, Александър Попов
235
Застреляният бизнесмен бил "ужилил" десетки с жилища
Снимка: Булфото

Застреляният снощи бизнесмен Митко Дамянов участва или е участвал в управлението и собствеността на общо 7 фирми, показва справка в системата за фирмена информация "Дакси", цитирана от "24 часа".

Още по темата

Това са "Крами МВ", ЕН И ЕМ ООД, "Елвимекс", "Ю ЕМ БИ ГРУП", "Кристина-89", "Вени" ООД и "Крами- КМ". В първите две е съдружник със съпругата си Наталия Генадиева - Дамянова, която също бе убита в столичния квартал "Витоша".

Разследване на "24 часа" от 2011 година разкри, че 60 души са били ужилени от две строителни фирми, като пострадалите са подали и молба до заемащия тогава поста главен прокурор Борис Велчев.

Според хората, те са попаднали в капана на пирамида, която присвоила около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки. В жалбата те обвиняват управителите на свързаните фирми "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев.

Те изоставили недовършени три кооперации в София, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.

Митко Дамянов и съпругата му Наталия бяха убити снощи на улица "Йордан Стубел" в кв. "Витоша".

Най-вероятно става въпрос за поръчков разстрел, тъй като убиецът е издебнал семейството пред блока, в който то живее. Изчакал е мъжът и жената да слязат от автомобила им, открил е огън по тях, след което е избягал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: убийствоМитко Дамянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
28
 
! Отговори
130 преди 9 години
Кой ти каза, че Витоша е баровски квартал? Половината е селски къщи - тип ТКЗС, другата половина кооперации с качество, което би възмутило и турски строител. Да не говорим, че има запустели ливади на които нощуват *** катуни, а Околовръсното е близо и мизерията е пълна.
88
11
 
4
 
! Отговори
не ще да е скоро преди 9 години
До ВасилевЗа да се случи това трябва да мислим като граждани, а ние още си я караме като през турско - хълца от радост раята, че някой сиромах - поборник за справедливост е бастисал чорбаджията изедник, остава да се съчини и народна песен как мъмстителят е задал сто въпроса на чорбаджията.
87
0
 
18
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
От новината и гугъл разбрах за това кварталче в София, където си живуркат баровците на тишина и спокойствие.
86
0
 
55
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
Ако не се вземат в ръце съдии и прокурори ,сега тепърва ще се почват саморазправите.На човек му писва в края на краищата.За кокошка няма прошка,а за милиони само условни присъди.............
85
0
 
49
 
! Отговори
WEE преди 9 години
ЩЕ Е РЕД И НА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ
84
0
 
22
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Големия гангтер убива малкия гангстер в общия случай.
83
11
 
18
 
! Отговори
Дааверите са... преди 9 години
... започнали при Борисов.
82
0
 
15
 
! Отговори
без ред преди 9 години
Лошото е когато се оплакваме на уж наши хора, а те са яки мажаги работещи за интересите на малкото други хора от нашите които пет пари не дават за своите и в крайна сметка има НЕхаресващи постовете, защото просто им е добре да живеят на гърба на хората от обществото, на бедните, гладните, старите, младите и всички беззащитни хора които не могат да се защитят сами !!!! А младите превръщат в глупави, неграмотни наркомани, алкохолици, комарджии...
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SAMO OT DARJAVATA SE VZIMA I NE SE VRA6TA, PRI OSTANALITE SLY4AI,SE POLY4AVAT,PODOBNI SCENARII,ZA TOVA DARJAVATA NI V VARVI S GLAVATA NA DOLY,INSTITUCIITE,SA NI BITER PIRAMIDI
80
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
важното е българиският съд да е жив и здрав
79
0
 
46
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Когато няма свестно правораздаване от държавата, хората си го уреждат помежду си. То затова не продават свободно оръжие в България. Може повече хитреци да си намерят майстора.
78
1
 
42
 
! Отговори
ВЪЗМЕЗДИЕ преди 9 години
Каквито са ни политиците такива са ни и бизнесмените,то се е видяло ,че докато не вземем правосъдието в свой ръце няма да има оправия.Да се готвят управляващата хунта,разните там продажни НПО-та , проституиращата журналистика по телевизии,радия и интернет сайтове и цялата паразитираща каста която пие кръвта на народа от 1878г та до наши дни!
77
2
 
15
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Ревете сега на 1ви февруари за Народния Съд! Цацата да си води записки.
76
8
 
5
 
! Отговори
БГ преди 9 години
След такива показни убийства винаги са идвали по-лошите!
75
0
 
20
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Вземам си поука и нова стофа ще напиша.Останалите бизнесмени да знаят и помнят че господ прощава а куршумът не прощава и трайна диря той оставя.Дано това ви се хареса.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да е жив и здрав!
73
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добре!
72
1
 
51
 
! Отговори
ВЕЩИЦААТА преди 9 години
ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ИДВА ДА ПОКАЖЕ НА ДРУГИ ТАКИВА ТАРИКАТИ КАКВО ГИ ОЧАКВА АКО НЕ СЕ ВЗЕМАТ В РЪЦЕ. НЕ МОЖЕ ТЕ ДА СА ХИТРИТЕ А ДРУГИТЕ БУДАЛИ. ИЗОБЩО НЕ ГИ СЪЖАЛЯВАМ. В БЪЛГАРИЯ ИМА СТОТИЦИ КАТО ТЯХ.
71
0
 
66
 
! Отговори
Виктор преди 9 години
Ето ако имаше съд сега тия хора щяха да са ЖИВИ И ЗДРАВИ... в ЗАТВОРА!
70
0
 
51
 
! Отговори
?!? преди 9 години
С тaзи новина денят започва по-добре. Другите трима управители да връщат парите, иначе няма да имат спокоен сън.