Бияч на лекар: Не съжалявам!

Хвана ме за гушата и ме буташе, заяви Борис Деспотов
24 яну 2015 09:40, Александър Попов
357
Бияч на лекар: Не съжалявам!
Борис Деспотов, в дясно. Снимка: Нова тв

Борис Деспотов, който нападна и наби лекар в болница „Света Анна”, заяви, че не съжалява за постъпката си. Според него това е било самозащита.

"Това беше реакция на неговото посегателство. Той ме хвана за врата", разказа той пред Нова телевизия.

Според неговия разказ с приятеля му Хосе Мансо отишли с потвърждение, че са дарили кръв, за да прелеят на техен близък, който бил в критично състояние.

Двамата се поинтересували за състоянието на болния и след като не получили влезли в реанимацията.

Там започнали неприятните сцени, а доктор Димитър Николаков ги избутвал от отделението, което по принцип е забранено за външни посетители.

Според Борис Деспотов той бил хванат за гушата и бутан от лекаря.

"Казах му да ме пусне, че ще го ударя. А той продължи да ме държи. Предупредих го отново, след което започна боят”, защити се Дестопов.

Самият доктор заяви, че иска случаят да приключи по най-бързия начин.

"Не обвинявам двете момчета. Това е проблем на мен като лекар, на вас като журналисти, че те не знаят какво означава ред и дисциплина. Те не знаят какво означава два червени знака „Стоп”. Те ги преминават и излагат живота и здравето на пациентите на риск”, заяви д-р Димитър Николаков. 

Той не приема обвиненията, че е предизвикал реакцията на момчетата.

Самият Деспотов вече е с повдигнато обвинение. Ако бъде признат за виновен го заплашват от 1 до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
9
 
6
 
! Отговори
Зрител преди 9 години
Заглавието подвежда - момчето не просто каза, а подчерта, че съжалява за случката. В същото време НЕ СЕ ИЗВИНЯВА КОНКРЕТНО НА ТОЗИ доктор, който определено не се е държал адекватно. В тази връзка - защо от доктора не е била взета алкохолна проба, а се е покрил??! Също така, забелязахте ли, че д-р Николаков не отговори на въпроса дали е посегнал пръв, а започна да развива общи теории за системата?
67
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така като не е *** момчето, може и да лежи, а докторчето си го е заслужило и повече - много се взеха на сериозно и решиха, че може да издевателствот над хората, щото са им в кърпа вързани като пациенти...
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе аз не мога да разбера кой норамелен човек гледа БТВ и Нова телевизия?Имате фокус и Бг нюз за да четете новините, и Дискавъритата и Ахн-ите за да се разтушавате.
65
3
 
12
 
! Отговори
factotum преди 9 години
Доктор Хаус и Спешно отделение са филми ,реалността е друга ,но че тука повечето доктори са нагли е факт.И двете страни имат вина.
64
3
 
16
 
! Отговори
анестезиолог преди 9 години
"Не обвинявам двете момчета. Това е проблем на мен като лекар, на вас като журналисти, че те не знаят какво означава ред и дисциплина. Те не знаят какво означава два червени знака Стоп. Те ги преминават и излагат живота и здравето на пациентите на риск - изключително точно и вярно.
63
5
 
21
 
! Отговори
Марто преди 9 години
Грешно е подходило докторчето - като хванеш за шията такава *** това подканва за отвръщане. Виж ако му беше набил два шамара в тъпата тимберица - тва вече е друга работа. Шамарът е психологическо оръжие - все едно утайката отново е на 5 и баща му го "съветва", че не е хубаво да си сeре в гащите. По този начин утайката разбира, че е сгрешил, извинява се и напуска помещението, в което няма никаква работа.
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
другото момче - то било - "малко нещо като близък". този който тръгнало на бой - "никакъв близък". И да искал не можел да им даде информация. Дошли още от улицаат с явно агресивни намерения.
61
2
 
12
 
! Отговори
бубс преди 9 години
Перо, ти си много умен бе!Умен кат на агнето - майка му! Хвала!Според теб доктора когато е зает със спешна дейност - разпорил е някой пациент, кое е по важно - да продължи операцията или да иде и да разказва вицове на роднините, докато човека умира?Не случайно има надпис там - ВХОД ЗАБРАНЕН!
60
4
 
13
 
! Отговори
Поли преди 9 години
Такава наглост е недопустима!Не прави чест на никоя телевизия ,която в събота сутрин ни занимава с тези ***.Такова нахлуване и то в реанимация трябва да бъде наказуемо!
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много филми гледате - лекаря каза че те не са били толокав близки, единия ксойто тръгнал да го бие даже не е бил роднина и по закон нямал право да им дава информация.
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако някой застраши здравето на пациента моментално ще влети в затвора.
57
15
 
9
 
! Отговори
Перо преди 9 години
Едва ли щеше да се стигне до конфликт, ако бяха получили информация за състоянието на приятеля си. Виждаме как се прави това в "Д-р Хаус" и "Спешно отделение". Сред задълженията на лекаря е да отдели време за информиране на приятелите и роднините. Всъщност, това е част от лечебния процес - учтивост, доброта и коректност. За съжаление поради липса на елементарно възпитание нашите лекари невинаги постъпват така.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма истина по средата - ако има задържани пари - да отиде в кабинетга на директора (главиня лекар) или да си уговори час с лекаря при когото е давана кръв. да не говорим че се плааща на ръка. Ако обаче не могат нищо да докажат ще пият една студена вода (предполага се че това трябва да е морален акт, не комерсиален - нали спасяват техен близък). Другият вариант - съд. Но това което са направили е отвартително.
55
5
 
13
 
! Отговори
бубс преди 9 години
Добре бе, има ли някои дето е ходил в западна европа да каже там кво ще стане ако влезеш нагло като тоя пич? А кво би станало ако набиеш доктора...стига сме откривали топлата вода - нека някой да каже как е на запад!
54
3
 
18
 
! Отговори
Рина преди 9 години
Встрани от темата:Не разбирам следното - всички се вайкате, че лекарите били превърнали професията си в "търговия". Аз не виждам нищо лошо в това, стига да си вършат добре работата. Като дойде доктор във вашия магазин не ви казва, че е такъв и да иска храна без пари, нали?! Плаща си кат всички останали. Така че не ми обяснявайте за клетви и подобни глупости - сиренето си е с пари, а те имат семейства за гледане.По темата - ***, нахлули в реанимация и аз така ще ги извадя.Има часове за инфо
53
1
 
20
 
! Отговори
17 преди 9 години
До 28Изкривеното мислене си казва думата! Влизането в Реанимация е ЗАБРАНЕНО, не за да се предотврати вендета от лекар към пациент, а за да се предпазят пациентите, които се намират там най-малко от нарушаване на стерилността на помещението, а и не само. Я си представи, че се сбият с доктора сериозно, стане яко меле и започнат да блъскат леглата на пациентите и изключат животоподдържащите системи и апаратура?! Болниците наистина имат голям проблем с охраната!
52
2
 
21
 
! Отговори
Тукту преди 9 години
Е ако видиш близък в критично състояние и почнеш да трошиш из отделението, много ли ще му помогнеш? Пълен *** е този ***!
51
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
два микроба в реанимация убиват човек!А и единия човек който се е държал агресивно не е бил роднина, за да иска такава иска информация. така че думиет "близък" на момчегтата са много разтегливо понятие. Освен това точон там има камери, лекарят каза че камеритге са документирали случката.
50
2
 
8
 
! Отговори
Аслан преди 9 години
Истината, както винаги е някъде по средата! Външни лица в реанимация е недопустимо, поради заплаха(риск) от внасяне на инфекция и последващи съдебни претенции за лекарска небрежност. В същото време, при целенасоченото даряване на кръв или пари е нормално да се поиска информация за случващото се с тях. Всички знаят какви далавери се правят в болниците. Едните мълчаливо участват, а други се бият с докторите,изкарвайки си на тях натрупаната злоба към случващото се. Това ще продължава.
49
7
 
10
 
! Отговори
КОКО преди 9 години
Бла! Бла! Било в отделението пълна стерилност...!!!!?Пълни глупости! докторите и сестрите непрекъснато се шляят из цялата болница с дрехите, които би трябвало също да бъдат стерилни. Пушат цигари непрекъснато и пият кафе в бара. Така ли се поддържа стерилна обстановка?????