Бияч на лекар: Не съжалявам!

Хвана ме за гушата и ме буташе, заяви Борис Деспотов
24 яну 2015 09:40, Александър Попов
357
Бияч на лекар: Не съжалявам!
Борис Деспотов, в дясно. Снимка: Нова тв

Борис Деспотов, който нападна и наби лекар в болница „Света Анна”, заяви, че не съжалява за постъпката си. Според него това е било самозащита.

"Това беше реакция на неговото посегателство. Той ме хвана за врата", разказа той пред Нова телевизия.

Според неговия разказ с приятеля му Хосе Мансо отишли с потвърждение, че са дарили кръв, за да прелеят на техен близък, който бил в критично състояние.

Двамата се поинтересували за състоянието на болния и след като не получили влезли в реанимацията.

Там започнали неприятните сцени, а доктор Димитър Николаков ги избутвал от отделението, което по принцип е забранено за външни посетители.

Според Борис Деспотов той бил хванат за гушата и бутан от лекаря.

"Казах му да ме пусне, че ще го ударя. А той продължи да ме държи. Предупредих го отново, след което започна боят”, защити се Дестопов.

Самият доктор заяви, че иска случаят да приключи по най-бързия начин.

"Не обвинявам двете момчета. Това е проблем на мен като лекар, на вас като журналисти, че те не знаят какво означава ред и дисциплина. Те не знаят какво означава два червени знака „Стоп”. Те ги преминават и излагат живота и здравето на пациентите на риск”, заяви д-р Димитър Николаков. 

Той не приема обвиненията, че е предизвикал реакцията на момчетата.

Самият Деспотов вече е с повдигнато обвинение. Ако бъде признат за виновен го заплашват от 1 до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
3
 
5
 
! Отговори
Стоянов преди 9 години
Това ли беше АРАБИНЪТ, който нападна лекар?? Борис Деспотов е чист арабин хахахха от коя арабска държава ли е Борис Деспотов????
187
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия *** мислят, че всичко им е позволено и могат да го правят безнаказано. Това е така, защото наистина няма наказания. Утре ще убие човек без да съжалява и всички ще обясняват какво добро момче е. Затова има и толкова загинали в катастрофи само през януари - бързат, нищо не зачитат. При тази съдебна система тъй ще бъде тя.
186
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tolkova mlad i ve4e ***.Totalna sabrana sa toq sa vs zdravni instituzii v BG.25g.bgjunak bie lekar s 30g praktika i mu govori sa Hipokratova kletva ..i tq kakvo kasva...lekuvai daje i da te rugaq i biq...Nagul ***
185
4
 
10
 
! Отговори
Сара преди 9 години
Живея в Германия и преди месец претърпях операция и бях няколко дни в интензивно отделение. Не мога да повярвам че млад мъж, който на всичкото отгоре живее в Испания може да бъде толкова брутално неук че да направи такова нещо. Лекарят е имал пълното право да го избута навън, в името на пациентите. В една нормална държава тия двамата биха ги арестували на място. А това че телевизията им отделя внимание е срамно. Ако аз или мой роднина лежи в момента в интензивно бих подал иск за щети
184
1
 
5
 
! Отговори
Стоянов преди 9 години
А защо бяхте написали, че нападателят е арабин?? Като гледам е чист българин.
183
3
 
11
 
! Отговори
ТИ преди 9 години
До Анонимен,след като не знаеш какво е отделение със свободен достъп и каво с несвободен,по-добре *** да да си доучиш на село!
182
2
 
9
 
! Отговори
8 преди 9 години
Едно вреве пациентите носеха на лекарите цветя и бонбони.Селяните ги научиха да взимат и друго-буркани ,торби с какво ли не.Щом някой започне да строи къща ,мъкнеше торбити,за да му даде доктора болнични.Сега те най-много реват,че докторите си искат,то вече плик с пари,защото мутрите ги научиха на това. А ЛЕКАРИТЕ ,ДОШЛИ ОТ ПРОВИНЦИЯТА ,ПЪРВИ ЗАПОЧНАХА ДА ВЗИМАТ ПАРИ,ПОЗНАЙТЕ ЗАЩО.СЕГА ВСИЧКИ ПАЦИЕНТИ РЕВАТ,ЧЕ ИМ ИСКАТ ПАРИ В БОЛНИЦИТЕ.МИЛИ ПАЦИЕНТИ,НЕ РЕВЕТЕ!ЗА ТАЗИ ПОРОЧНА ПРАКТИКА СТЕ ВИНОВНИ
181
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАбе ***,ти да не си бил там,че знаеш кой кого е хванал.След като има знак и надпис ЗАБРАНЕНО чий го търсиш *** такъв.Кога ще се разбере ,че не всичко може на момента,не се научихме на търпение и смиреност
180
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Лекарят" (в кавички) защо го е хванал за врата. Това е насилие, лекарят е там да лекува а не да раздава правосъдие, за това си има органи на реда. Заслужил си е боя, аман то такива "лекари" с големи претенции които само гледат да ти измъкнат парите ако не дай-си боже човек се разболее и им попадне в ръцете.
179
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Влизането в реанимация с нестерилно облекло си е равносилно на опит за убийство,"Не, това е геноцид. Избиване на 6 милиона невинни. Все едно да пуснеш атомна бомба над някой град. Но ако се установи, че на никой пациентите от реанимацията не се е влошило състоянието след този инцидент, то лекарят трябва да бъде съден за саморазправа и насилие, а момчето да бъде освободени от отговорност. Кои пациенти са пострадали - защо лекарите мълчат?
178
4
 
22
 
! Отговори
hdechapovylnite преди 9 години
Хванал го за врата,/ако изобщо това е вярно/,защото г-нът е НАХЛУЛ в отделението неправомерно.Често близките на болните са с неадекватно поведение. Народе,опомни се и мисли какви ги вършиш.
177
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лекарят е абсолютен ***. Как може да го бута и да го хваща за шията, вместо човешки да му обясни. Момчето е искало информация за свой близък в критично състояние, а *** го хваща за гърлото. Това е саморазправа, това е незаконно, тоя лекар *** трябва да бъде също съден. Всичките лекари са алчни наглеци които само мислят как да те оскубят, не им пука за здравето на хората - то хората ако бяха здрави те щяха да останат без пари.
176
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Влизането в реанимация с нестерилно облекло си е равносилно на опит за убийство, вътре хората душа берат. И с тая грипна епидемия навън... Затвор за нещастниците. Тоя Деспотов, много просто момчето... Нищо, в панделата ще го научат.
175
9
 
3
 
! Отговори
1111 преди 9 години
че има лекари които са арогантни има,има и такива които видят разтревожените близки,които в суматохата на спешния прием са пропуснали да му се явят пред кабинета с пълни торби с"почерпки",или с дискретно пликче за мотивация за по-сърцато поемане на случая проявяват доста явно пренебрежение.Но защо в студиото са двама миловидно изглеждащи млади хора?!ясно е-не само *** от скука дармонят спешните медици,а всички,т.е. национален спорт е това,и затова Москов е расист,като посочва ***.смях!
174
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баща ми бе лекар - вътрешни болести. Не помня някой накриво дума да му е казал. Един лев не е вземал, в къщи постоянно имаше болни от провинцията роднини. Един път ми се обадиха от болницата да взема голям сом, пациент от Руси го бе докарал - баща ми му се бе скарал и сомът останал при портиера. Веднъж само донесе сервиз за вино - негов болен спечелил голяма сума от тотото. Когато ходехме на село пред къщата се нареждаха десетина баби - за мерене на кръвното и съвети. Беше комунист, партизанин.
173
2
 
4
 
! Отговори
Haus преди 9 години
Влязъл е, защото е престъпно ***. Това обаче не оправдава по никакъв начин реакцията на доктора. Сигурен съм, че ако нямаше камера, този вече щеше да е на топло, а доктора щеше да е забравил даже за случая. А се стига до медиите, защото и двамата са виновни и се мъчат да акцентират върху вината на другия.
172
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ЩЕ ГО ИЗБУТА НАВЪН ЛЕКАРЯ !!!В реанимация се влиза със стерилно облекло и калцуни, а не с дрехите и мръсните обувки от външната среда !Пациентите намиращи се в реанимация са между живота и смъртта, голямата част са след хирургични интервенции. Влизането на някакви гамени в интензивно не само че е недопустимо, но ПРЯКО ЗАПЛАШВА ЖИВОТА на пациентите там. Не да ги бута навън, ами със шутове е трябвало да ги изкара лекаря !!!
171
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това как е реагирал доктора е друга тема. Даже и боя не еважен.Избягва се по-важното. Защо този индивид е влязъл в реанимацията?Това че не са му дали информация няма как да е извинение, ти или спазваш ред, или ставаш престъпник, какъвто той изглежда е.
170
4
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
По пет години и на двамата с ПРИЯТЕЛЯ МУ Хосе Мансо. В семейна килия, да си живеят щастливо. Според мене лекарят е имал пълното право да го заколи със скалпела като прасе. На място в реанимацията.
169
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли някой свестен журналист да направи репортаж за "ИЗИСКВАНЕТО" за кръводаряване при операция? Умишлен рекет за който никой нищо не знае... Какво ли значи "бияч"? Какво е това отделение със СВОБОДЕН достъп и забранено за външни лица? И двамата са виновни!