Крадците с пистолета се предадоха – студентка и продавач

Двамата имат дете на 2 годинки, което ще бъде изпратено в дом
Обновена: 29 май 2015 17:59 | 29 май 2015 15:50,
147
Крадците с пистолета се предадоха – студентка и продавач
Снимка: Facebook

Крадците, които нападнаха с пистолет и ограбиха магазин в центъра на София, се предадоха в полицията. Това обяви директорът на СДВР Младен Маринов. Двамата са отишли в  6-то Районно управление "Полиция", заедно с адвокат.

Извършителите на въоръжения обир са Боряна Рангелова, която е студентка по рентгенология, и Рангел Рангелов, който работи в известна верига магазини за техника. Двамата са с чисто криминално минало.

Още по темата

Боряна и Рангел имат дете на две години. От прокуратурата съобщиха, че компетентните органи ще бъдат уведомени за случая и то ще бъде настанено в Дом за малолетни и непълнолетни.

Маринов обясни, че крадците са се предали заради излъченото в медиите видео.

Както Dnes.bg писа бруталното нападение бе извършено на 26 май около 21.30 часа вечерта. За него се разбра след като собственикът на магазина за алкохол и цигари публикува видеото от охранителните камери във Facebook. Кадрите се разпространиха мълниеносно в социалните мрежи и в медиите.

"Извършителите на въоръжения грабеж са разбрали, че най-добре за тях е да се предадат сами", обясни шефът на СДВР.

Той беше категоричен, че е било въпрос на време крадците да бъдат открити, дори и да не са се предали. Полицейският началник съобщи, че двамата са изпуснали при грабежа мобилен телефон, по който МВР е стигнало до извършителя.

Полицията е претърсила жилището на Рангелови, където е открита шапката, с която Рангел е бил по време на престъплението. Било е намерено и оръжието на престъплението. Предстои да бъдат извършени експертизи, които да разкрият какъв е видът на оръжието. Според първоначалния оглед става дума за газов пистолет.

"Колегите в момента работят и ще съгласуват обвинение на двамата извършители по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс, а именно грабеж на чужди движими вещи, за което е предвидено наказание от 2 -3 години лишаване от свобода", обясни административният ръководител на Софийска районна прокуратура Петър Белчев.

Той съобщи, че двамата ще бъдат задържани за срок до 72 часа за довеждането им пред съд и ще им бъде поискана мярка за постоянното им задържане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
17
 
! Отговори
морски преди 8 години
Кражбата се раздухва от медийте за да се прикрие новия заем от 1 милиард лева който ГЕРБ ще изтеглят юни месец,все пак всички медий вече са купени от ГЕРБ
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 66В семейство се живее по-икономично и по-смислено, И българите ще започнат като ромите да правят деца за да им носят пари от държавата.
51
2
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Сигурни ли сте, че са се опитвали да купят храна и дрешки за бебето, а не пиене и да си направят яките татуси и пиърсинг? Да се борят поне за семейна килия, не е човешко иначе.
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кражбата няма връзка с немотията. Министрите като крадат да не са гладни или жадни. От евреите съм чул че когато човек открадне хляб защото е гладен не се счита за кражба и не се наказва, но ако открадне едно копче за палтото си, се счита за кражба и се наказва.Тези простаци или са искали да станат известни или просто са си крадци, Те дори не еараниха продавачката
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хора са ги разпознали явно и е било въпрос на кратко време преди някой да ги топне, затова са се предали. И що за оправдание е, че нямали пари за детето?? Ами като нямаш пари няма да създаваш семейство бе!
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Красота. Дебелата била студентка- сигурно, за да цоца от държавата, докато мърдее вкъщи и си гледа отрочето. Другият индивид- продавач момчето. Безперспективни ***. За съжаление, в затвора няма как да влязат щом не са рецидивисти, но срамът ще им е за цял живот.
47
3
 
6
 
! Отговори
Eli преди 8 години
Е какво като не са роми,само те ли могат да крадат?Но най-интересното е,че за тези двамата българи веднага се задействат прокуратури и тем подобни,а за роми,които не само насочват пистолети,ами направо си и убиват,не се вдига много шум и се замазва положението.
46
1
 
8
 
! Отговори
Правосъдие преди 8 години
До рънъраИ сега какво, да ги пуснем ли, понеже някои други по-големи престъпници са избягали или са се отървали?Трябвали им пари за детето и т.н. Е, и? Това е нагъл въоръжен организиран грабеж! Няма никакво значение дали за едно боро, или за две, или за килограм злато. Те не са знаели какво ще откраднат като са извършвали обира.Ако бяха гръмнали жената с газовия пистолет в главата и тя беше пострадала друга песен щеше да пеете!
45
10
 
2
 
! Отговори
В.Узунов преди 8 години
Не знаят как да действат. Преди тва трябваше да набележат камерите а тая да не им губи времето с тесла у главата и вземат. Естествено ако оживее за да не ги разпознае от снимки е хубаво да и избодат очите.
44
0
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 8 години
Беззащиятния народ както виждаме краде като тях, а тях ги избра точно беззащитния народ!
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Студентка и продавач обирджии?Ако тоя продавач го оберат така ще му хареса ли?
42
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да нападаш беззащитни хора ,за да си купиш цигари означава ,че си много изхабен човек независимо от годините.Да насочиш пистолет срещу жена ,която също работи за едната прехрана означава,че нямаш душа.Когато млади хора с образование оскотяват до такава степен,то обществото ни тотално деградира.
41
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромите ли са виновни, че тия "интелигентни млади българи" крадат?Да дадат снимка и на родителите им, 100% са същите *** като тях!И аз съм бил без пари, ама не съм тръгнал да крада!
40
3
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Добре че са се предали, щото щяха да ги хванат на кукуво лято.
39
4
 
16
 
! Отговори
Бай Хой преди 8 години
Въпреки, че не обичам ромите, още вчера казах, че тия на клипа са си чисти българи!Не можело да е вярно, българите не крадяли!Ами вижте - крадат, при това нагло и с оръжие!Много лош материал има в България, много!
38
4
 
10
 
! Отговори
рънъра преди 8 години
Братя Галеви, Брендо, Станишев, Манолова, Доган, Сидеров и още стотици представители на организираната престъпност, правосъдие не ги лови. А тези двамцата за една кутия боро ще ги вкарат на топло. Не е справедливо. След като мафията е на свобода, всички трябва да са на свобода. Референдум за премахването на затворите и амнистия за всички! Всички затвори да станат общежития за крайнонуждаещи се.
37
2
 
2
 
! Отговори
От нашите са преди 8 години
не са ***
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен за грабеж на чужди вещи, продавачката трябва да ги съди тези *** за причиняване на вреда. Максимално и до последно.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много бързо си намериха адвокат?! Нали уж бяха ромии, пък както се описват нещо май не са. И ако не се бяха предали надали щяха да ги арестуват!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i wse pak, ot koj etnos sa ?