Пипнаха контрабандни цигари и менте стоки на Митница Русе

Стоката за 60 бона била скрита в два международни автобуса
15 юни 2015 19:44, Анисия Иванова
4
Пипнаха контрабандни цигари и менте стоки на Митница Русе
Част от задържаната стока. Снимка: Агенция "Митници"

Русенски митничари задържаха близо 24 000 къса нелегални цигари и голямо количество стоки, имитиращи известни търговски марки, на обща стойност около 60 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници".

Голямото количество контрабандни стоки са открити в два международни автобуса, пътуващи по линията Истанбул - Букурещ. И двете превозни средства са били подложени на щателна проверка в митническото хале на ГКПП-Дунав мост.

В резултат на съвместните действия на инспектори от сектор "Оперативен контрол" и отдел "Борба с наркотрафика" на 13 юни през нощта в Митница Русе са образувани 3 незабавни досъдебни производства и са съставени 5 акта за установяване на митническо нарушение.

След анализ на оперативна информация единият автобус е спрян още в района на град Бяла. Ескортиран е до базата с рентгеновите системи на граничния пункт, където цялото превозно средство, както и всички отделни чанти и денкове, са минали през митническите скенери.

Открити и иззети са близо 1 000 кутии /20 000 къса/ цигари от марките "Karelia Slims", "Pall Mall", "Parliament", "Ome", „L&M" и  др., всички с надпис  "DUTY FREE". Нелегално пренасяните тютюневи изделия са намерени в тайници и в личния багаж на 5-ма пътници. Образувани са 2 досъдебни производства и са съставени 3 акта за установяване на административни нарушения.

Вторият автобус бил спрян на трасе "Изход" на Дунав мост. При проверката митническите служители открили, че багажните отделения са превърнати в истински складове за зареждане на парфюмерии, спортни и модни магазини със стоки, носещи логото на известни търговски марки.

Открити са 423 парфюми и тоалетни води, близо 300 спортни обувки и маратонки, над 200 чанти, ризи и трикотажни изделия. Освен това автобусът бил пълен с голямо количество разнородни авточасти. Експертната оценка за цялото количество стоки възлиза на около 60 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство срещу стюарда на автобуса Й.Ч., който признал, че стоките са негови и ги носел по заявка на румънски клиенти.

И трите досъдебни производства са предадени на прокуратурата в екстремно кратки срокове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как така става че все хващат нелегални цигари,а цяла България,особено черноморието е залято с цигари без бандерол,и ги продават по всяка една будка и сергия ????