Основен виновник за КТБ – Банковият надзор

Това заяви депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова
Обновена: 13 юли 2015 21:15 | 13 юли 2015 20:55,
10
Основен виновник за КТБ – Банковият надзор
Снимка: Булфото

Един от изводите, който се прави в доклада във връзка с фалита на КТБ е, че основната вина е на Банковия надзор. Това каза в интервю за "Фокус" заместник-председателят на Комисията по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ Диана Йорданова във връзка с избора на нов управител на БНБ, който ще бъде гласуван утре на извънредно пленарно заседание в НС.

"Във всичките тези години той е допуснал да се стигне до този фатален край. Има си компетентни институции, които се надявам в скоро време да се произнесат", заяви Йорданова.

Тя уточни, че не може да твърди дали е имало или не друг сценарий за развитието на КТБ, така че банката да не стигне до фалит, но фактите са налице. "Докладът на комисията, която се занимава с проучването на всички обстоятелства също е факт. Предстои подробно разглеждане и дебат в тази посока може би още тази седмица”, посочи Йорданова.

Още по темата

Тя обясни, че в докладите са описани всички събития, които са се случвали през последните години във връзка с функционирането на КТБ преди да достигне до фалита си. "За съжаление, последиците, които са наложени, са българският данъкоплатец да заплати за това. В крайна сметка има органи, които се занимават със случая, така че очакваме решението на компетентните институции относно това кой, защо, има или не вина и кой трябва да понесе отговорността за това”, уточни Йорданова.

Тя допълни, че според нея досегашният управител на БНБ Иван Искров е изказал становището си още миналата година. "Цялото общество е свидетел на това какво мисли той. Според него и в частност Банковият надзор няма вина за това, което се е случвало в КТБ”, каза още Диана Йорданова.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпълнителната власт, прокуратурата и БНБ фалираха КТБ използвайки и слугинажа на медиите. Кой нареди на тези три институции да фалират КТБ? Защо все се мълчи за това?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вероятно има предвид международната одиторска фирма ,която е разписвала отчетите и сега съди България за уронване на престиж и клевета.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анастасия преди 7 години
Виновникът се е покрил в Сърбия и в момента манипулира общественото мнение чрез платени лица като г-жата
4
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Грабежа на КТБ перфектна схема за мащабен грабеж на 10% от БВП, спретната от всички органи на които всъщност им се плаща от бюджета да предпазват България от подобни удари. Перфектна защото успешно си прехвърлят отговорността с цел размиването и. Като крайния резултат едни 4, 5 милиарда окрадени но платени от данъкоплатеца без да бъде осъден реалнво който и да било! Както сте забелязали веднага управляващите изтеглиха 16 милиарда заем. Нали се сещате кой ще ги изплаща....!
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До боцДа бе, да. Тиквата е виновен за всичко! А тези преди него? А тези след него сигурно също? Нещата са много по-дебели и усукани от колкото Бойко със не особено богатия си умствен потенциал би могъл да забърка. Ще трябва да поровиш по-дълбоко приятелю!
2
2
 
7
 
! Отговори
боц преди 7 години
Банковияят надзор е виновен дотолкова, доколкото е изпълител на нечии заповеди!А КОЙ е издал зповедта да не се забелязват нередностите в КТБ?КОЙ?КОЙ?КОЙ?"КОЙ" е високо поставен човек."КОЙ" е човекът, който разпореди всички пари да са в КТБ.Е, Кой е този "човек", който имаше тази власт?Това е "човека", който упрвляваше държавата по това време и той се казва Борисов!!!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази статия е пълна с празнословие и махленски дрънканици . Той мустака ви ги изреди днес поименно ,или поне част от тях . Даже напомни на асфалт ефенди ,да не се прави на глуха свиня в мамули .