400 лева глоба за шофьор за 222 км/час край Волуяк

Убийците на пътя стават все повече, показва черната статистика
27 авг 2015 08:47,
80
400 лева глоба за шофьор за 222 км/час край Волуяк
Снимка: архив, Булфото

Всеки ден от столичния КАТ стотици "честитки" тръгват към джигитите. За нарушенията по пътищата на страната вече са изпратени почти 17 000 фиша, а на място са съставени близо 12 000 акта.

Само за три седмици черната статистика показва - 673 ранени и 54 жертви на пътя. От началото на август са настъпили над 500 катастрофи. Това превръща този месец в един от най-черните месеци на пътя.

Още по темата

През последните седмици купчините с честитки за нарушителите стават все по-големи и служителите трудно смогват да обработват всички нарушения.

Опашките за плащане на глобите също стават по-големи. На една от тях чака и Венцислав. За това, че карал без книжка, ще трябва да плати 400 лева. На изхода на село Волуяк в посока Костинброд при ограничение 70 км/ч лек радарите го засичат скорост от 222 км/ч, съобщи Нова тв.

Убийците на пътя стават все повече, показва и черната статистика, а заловените джигити само за три седмици са с 30% повече от предишните месеци. Затова и контролът се затяга и пътните полицаи изваждат нарушителите и агресивните водачи от движението.

Освен за бясно шофиране, пътните полицаи наказват и водачите без книжка, а от началото на август хванатите от КАТ са над 1700. Повечето от джигитите тепърва ги очакват честитките от КАТ, тъй като голяма част от нарушенията са заснети от камерите по пътищата.

От МВР продължават да анализират данните за тенденциите на пътя и са готови да променят начина на проверки, така че да намалят черната статистика и да гарантират безопасността по пътищата на страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
8
 
! Отговори
Гробаря преди 8 години
До БМВ ФенПредлагам да си изкопаеш една по-дълбока дупка,и следващия път като караш както си искаш 250-300 км/ч. напаво да се засветкаш към дупката !!!!! Ще изпратя служителите ми да те заровят безплатно !!!!!!
34
1
 
6
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
До БМВ фен : Момченце лигаво, колко време ще живееш при този режим на каране ? Пред тебе са само два пътя - към затвора или към гробищата. С тоя акъл за тебе друг път няма !
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тестдрайф на писта пробвах FORD S MAX за който казват, че е миниван със спортен дух, бях впечатлен от динамиката на този голям автомобил. Изпъкнал го до 170 км/ч без да се усетя и можеше още, а беше само 140 к. с. Това на пътя не бих си и помислил да го направя, крайно идиотско е.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До AdСигурно си прав, но не забравяй и собствения си принос!
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До miroВъпрос на време е! По принцип едва ли някой тръгва с нагласата днес, докато не сгази поне няколко човека и едно куче, да не се прибира. Не случайно е казано човек предполага, Господ разполага. Защото колкото някой и да е опитен, печен, с бързо мислене и реакции, и т.н. винаги идва момент, когато нещата се объркват и излизат от контрол. А после все е късно.Ще попиташ, къде са 222 км в цялата тая работа?Е, оставям на теб да сметнеш разликата във вероятностите за 222 и разрешените км.
30
15
 
1
 
! Отговори
Ad преди 8 години
Това е някакъв полицейски терор над богатите хора. Какво са 200 за хубава кола? Нормално е да си кара 200-250. Само в бг такива простотии за това е на последно място и така ше си остане
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Влизаш в населено място системата те засича подава предупредителен сигнал ако няма реакция прекъсва подаването на гориво и колата спира. Извън града също повиши ли се скоростта с 20 км/ч в новите автомобили не е никакъв проблем това да стане, за старите автомобили който иска да кара ще си монтира, който не иска е ясно колата на трупчета
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тази кола която кара 400 лв. са му през оная р.Трябва да му вземат книжката и да му забранят да кара за определен период от време, според мен 10 г. е добре и отделно да го глобят с 5 000 лв.Нека после кара с 300 км.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има начин с монтиран GPS задължително
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се въведе задължително монтиране на трафик камера във всяко едно МПС и ежедневно да се проверяват записите за нарушения. От друга страна безумните знаци (хранилки) да се премахнат и да се поставят там където има наистина смисъл, защото КАТ освен да събират глоби нищо друго не правят. ЗДП също се нуждае от промяна в която да имат мнение и водачите на МПС със стаж зад волана над 20 години
25
9
 
5
 
! Отговори
miro преди 8 години
Който кара с превишена скорост не е убиец...той кара с превишена скорост ... тоя с 222 колко човека е убил докато са го глобявали ?
24
1
 
7
 
! Отговори
Клецаки Кисяков преди 8 години
Този го глобихме с една пура от скъпите,за да има страх в цървулите с двеста евро заплата.
23
1
 
22
 
! Отговори
Спазващ правилата преди 8 години
До БМВ ФенЗаради * като теб всеки ден по пътищата умират невинни хора! Ако беше мъж, щеше да ходиш да си показваш мъжеството на писта, а не да си избиваш комплексите по улиците! Не сте мъже! И комплексари!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само приказки.Практически контрол липсва. Защо няма един познат с "честитка" като са толкова много?КАТ лъжат.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
наказанията трябва да спират, а в Нългария те поощряват нарушителите.... после да не се чудим защо *** се претрепват по пътищата...за маймунарника в който живеем в момента са нужни глоби 5х Европейските...
20
0
 
7
 
! Отговори
шофер преди 8 години
Не става ясно "карал без книжка" какво е - че си е забравил документите, или - въобще не е е изкарвал книжка. Защото ако е първото - глобата е с фиш до 50 лв, като си задължен още същия ден да представиш в КАТ шофьорска книжка. 400 лв вероятно са начислили за превишена скорост. Проверявайте нещата преди да пишете статии. Темата не е за *** от Биг Брадър.
19
0
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Това ли са Ви "драстичните мерки"? После да не се чудите защо тези идиьоти НЕ намаляват, почвайте да ги вкарвате по затворите за по няколко месеца и ще видите какаъв ще е резултата.
18
0
 
7
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Дайте на тоз чивек едно кифте от държавните.
17
0
 
10
 
! Отговори
Машала преди 8 години
Хахах. *** пише статии. *** ти прави колата, лекува, учи и т.н. Заслужаваме си нещастния живот.
16
1
 
3
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
а, бе, правораздаващите ***. нали санкцията беше 1200 лв., което само по себе си е нищожно наказание, сега стана 400 лв., за да може комплексарът-*** да си повярва още повече. да не се окаже, че накрая ще плати 200 лв. и кой за където е. извод: милиционерите и съдът имат нужда от действащи престъпници зад волана.