Убитият мигрант – 56-годишен, полицаят – на 42

Граничният полицай Вълкан Хамбарлиев не е арестуван
Обновена: 16 окт 2015 18:37 | 16 окт 2015 18:00,
273
Убитият мигрант – 56-годишен, полицаят – на 42
Снимка: Булфото

Застреляният на българо-турската граница мигрант е 56-годишен афганистанец. По неофициална информация той е бил водач на групата.

Още по темата

Граничният полицай, от чийто куршум пък загина мигрантът, е Вълкан Хамбарлиев. Той е на 42 години. Мъжът е от Средец, по хоби бил ловец, съобщи "24 часа".

Той не е арестуван, съобщиха на брифинг в Елхово от прокуратурата и полицията.

В ранния следобяд днес задържаните нелегални мигранти от групата на убития афганистанец бяха отведени в Бургас, за да бъдат разпитани от агенти на ДАНС.

Инцидентът на границата стана около 22 часа снощи и принуди премиерът Бойко Борисов да напусне по спешност заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

От МВР съобщиха, че мигрантите са били над 50 и били агресивни. Не се съобразили с разпореждането на граничарите и един от служителите на реда произвел изстрел във въздуха. Куршумът обаче рикоширал и уцелил афганистанеца в тила.

Мъжът починал от кръвозагуба, сочи атупосията. Тя потвърди и че смъртта е причинена от рикошет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересно твърдение на Миков сега прочетох в Блиц. Той твърди, че системата за видеонаблюдение на границата не работи от една седмица, защото МВР не си е платило сметката за ток. Затова не са били засечени тези хора още на границата.
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо държавата е разграден двор , че чак на 40км някой ги е спрял?!?!?
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"...невинен бежанец загина..."Напълно законно е проникнал, защото никой не го е спрял. На Сарафово минаха на КПП и никой не ги спря и си свършиха работата.
87
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пичове има един голям проблем и само аз ли го виждам. Тия "невинните" бежанци, са били бас бая в наша територия, и не се знае какво носят и пренасят. Те си идват от война и всичко могат да имат. Утре като вземе да гърми някой посредата на улицата в София, други песни ще се запеят за "горките млади мъже"
86
2
 
27
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
БЪДЕТЕ ТОЧНИ СКЪПИ ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛИСТИ.ИНЦИДЕНТА Е СТАНАЛ НА ДОСТА КИЛОМЕТРА ОТ ГРАНИЦАТА.ТАЛИБАНИТЕ ПО ПЪРВА ИНФОРМАЦИЯ СА БИЛИ ВЪОРЪЖЕНИ.БИЛИ СА МНОГО АГРЕСИВНИ,А ТАКА НАРЕЧЕНАТА ГРАНИЦА СА МИНАЛИ КАТО НА ПАРАД. ЗА ПОЛИЦАЯ ГОЛЯМА ПАРИЧНА НАГРАДА,ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПОСРЕЩАНИ ЗАВОЕВАТЕЛИТЕ НА ЕВРОПА.
85
1
 
25
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
Няколко заглажия в Днес.бг започват или споменавар, че поицаят не е арестуван!?! За какво да го арестуват, че си е свършил работата? Случват се такива неща, лошо за загиналия, но има правила, които трябва да се спазват! Какво може да се очаква от мигрант който не спазва инструкциите на органите на държавата - може би да бъде най-добрия българин! Аз съм емигрант от години , не съм си позволявал да не спазвам законите на държавата, в която съм!!! Не пипайте полицая !
84
1
 
28
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Поздравления за граничарят! Така се прави, това са нарушители, ако искаш да влезеш минаваш през контролно-пропусквателния пункт. Това е решението иначе някой от тия може да е следващия взривил се..и тогава ще има..ама те не си вършат работата...
83
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицая носи оръжие, защото е част от задължението му да стреля ако се наложи, не защото му е част от униформата да се мандахерца около него. Много хубаво е стрелял човекът и още по хубаво че по стечения на обстоятелствата е взел че и оцелил. Дано да се разпространи вестта , че в България се пуца и да си ходят в Германията през където другаде искат. Убий един , уплаши хиляди.
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицай даде газ с 2,27 промила, уволниха го вместо затвор за опит за убийство.
81
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чули, че при нас е хлабаво и се разбеснели. Ами, това е. Който нож вади, от нож умира, макар че човекът едва ли е искал да се стига до смъртен случай. А иначе ще ни разкатаят фамилията тези бежанци. Европа ще се сети, ама твърде късно.
80
2
 
24
 
! Отговори
за медал е преди 8 години
Точно така се пази граница полицая трябва да бъде награден с най-високото отличие и да му бъде присвоено офицерско звание.
79
1
 
7
 
! Отговори
gorog преди 8 години
До Анонименами не са му казали още какво да говори!не посягайте на полицая!
78
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре е Цацаров проверява добре, защото и Вълкан може да е пиян или друсан и невинен бежанец загина.
77
1
 
6
 
! Отговори
bratia BULGARI преди 8 години
Bratia obediniavaite se, izpolzvaite Facebook, Twitter i drugi socialni medii. NE SE OSTAVAITE NA PRODAJNITE MEKERETA-POLITICI da ni pogubiat. TE SA NISHTO sreshto celia balgarski narod. Balgarino be badi ROB, sabodi se
76
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце се върна от Брюксел и се сниши, дума на обелва, вътрешната овца и нея я няма никаква. Мушмороци!
75
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Афганистанците бягат от талибаните на Саудитска Арабия, а Турция и Саудитска Арабия имат безвизов режим с Афганистан и ислямска държава.
74
14
 
3
 
! Отговори
ББ ПП преди 8 години
Ало къде е рикоширал куршума в някой самолет може би,да не се окаже бизнес конфликт.
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПаметливТака стреляхме, че ни се обаждаха от караулното кога ще има проверка, че да не отече някой. Имахме ***-чета и ги носехме с нас по кльона.
72
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова медали донесоха пара спортистите и българите не разбрака, а за инцидента на границата целия свят узна.Защо бе,хора?Какво не ни е наред или кое ни е наред.Не защитавам никого,но 54 млади,агресивни,тренирани мъже дали щяха да оставят живи тримата граничари виждайки, че един от тях е ранен.А да произведе изстрел под бетонен мост?Добре,че не уцели колегата,че и за резил щеше да стане.Истината е някъде по средата.Да се върне Борисов от среща заради случаен ми грант.Не знам глупави ли сме?
71
1
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Аз, оправдавам граничаря.. в тъмницата 40+ човека в зряла възраст са потенциална опастност. Ако това беше в Сащ щяха да му дадат медал. Европа е полудяла и трябва да се осъзнае или ще се разпадне! Дано да не жертват граничаря, че това е единствената служба която си върши работата, както трябва.