Убитият мигрант – 56-годишен, полицаят – на 42

Граничният полицай Вълкан Хамбарлиев не е арестуван
Обновена: 16 окт 2015 18:37 | 16 окт 2015 18:00,
273
Убитият мигрант – 56-годишен, полицаят – на 42
Снимка: Булфото

Застреляният на българо-турската граница мигрант е 56-годишен афганистанец. По неофициална информация той е бил водач на групата.

Още по темата

Граничният полицай, от чийто куршум пък загина мигрантът, е Вълкан Хамбарлиев. Той е на 42 години. Мъжът е от Средец, по хоби бил ловец, съобщи "24 часа".

Той не е арестуван, съобщиха на брифинг в Елхово от прокуратурата и полицията.

В ранния следобяд днес задържаните нелегални мигранти от групата на убития афганистанец бяха отведени в Бургас, за да бъдат разпитани от агенти на ДАНС.

Инцидентът на границата стана около 22 часа снощи и принуди премиерът Бойко Борисов да напусне по спешност заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

От МВР съобщиха, че мигрантите са били над 50 и били агресивни. Не се съобразили с разпореждането на граничарите и един от служителите на реда произвел изстрел във въздуха. Куршумът обаче рикоширал и уцелил афганистанеца в тила.

Мъжът починал от кръвозагуба, сочи атупосията. Тя потвърди и че смъртта е причинена от рикошет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Чети внимателноДругарката Бокова може да не стане шеф на ООН.Даже 3-ти мандат в Юнеско не е сигурен.Комунистката Кристалина трябва да се обяснява на гейропейците.Дълго...А Борисов ако мине метър само с високо кръвно, трябва да хвърля шапка до небето.
69
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според главният секретар на МВР всичките мигранти са били между 20 и 30 г.,физически добре сложени.
68
0
 
12
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
До baihuiБез преувеличения!Само 10 дена отпуск за заловен нарушител на границата даваха,без значение жив или мъртъв!Ама ако застреляш някого,трябваше да пишеш планини от обяснения,кое как и защо и прочее неприятности!Убитите бяха изключителна рядкост.
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМного си малък, за да ми казваш как се стреляше. Аз съм бил там две години и три месеца. Не ме учи как е било. Ако са стреляли, както е трябвало, нямало е да стигна на 30 километра.
66
3
 
25
 
! Отговори
Хуйзинки комитет преди 8 години
Полицая не се е целил точно в този човек.Не си представям как би реагирал всеки един от нас, ако срещне такава глутница агресивни хора.Правилно си е реагирал, нека да знаят че незаконното преминаване на граници си крие рисковете.Никой не ги е канил.
65
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение на границата ли е станало или в центъра на София! Това са нелегално влезли в държавата хора, които са оказали съпротива на властите! В Щатите всичките 54 щяха да са леш!
64
4
 
29
 
! Отговори
БРАВОО! преди 8 години
БРАВО НА ПОЛИЦАЯ! Нашата граница е неприкосновена! Какво прави този афганистанец в България и защо не е останал в близките до него Иран и Турция ?Това са организирани ислямисти, готови и тръгнали да воюват против християните!
63
0
 
23
 
! Отговори
о.р. преди 8 години
По мое време стреляхме на месо,независимо дали влиза или излиза нарушителят на държавната граница.На войниците застреляли нарушител се даваха три дни домашен отпуск допълнително и произвеждане в по висок чин.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На КПП не може убежище трябва в консулството в Одрин.
61
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Граничният полицай Вълкан Хамбарлиев не е арестуван" защо тряба да е арестуван бе ??? За да не може останалите полицаи да ги е страх да си вършат работата така ли ? За да могат *** като ги бият те само да си подават и другата страна. Гадна пасмина сте прокурори и медии ... от където и да ви погледне човек все сте си ***
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До baihuiСега има демокрация и човешки права, а при комунизма е имало диктатура и ЕС визи.
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не са минали през КПП-то? Да се бяха предали там и да поискат убежище.
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали полицията каза, че групата имигранти се състояла от мъже на възраст между 20 и 30 години?
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето на границата ни се стреляше без предупреждение. Муджахидините да си ходят там, където американските миротворци уж се борят за правата им.
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казах, нямат работа тук. Да ходят в щатите да си ги обучават за терористи и после да си ги пращат където им е изгодно.
55
0
 
12
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
До къде е БГ100 пъти бих предпочел България да оцелее,пък било то и като не-европейска държава,отколкото да загине като напълно европейска!
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тоя водач колко ли групи е превел досега? Изпратете армията на границата, явно охраната е недостатъчна!
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е,нали нямаха документи, или кръщелното е било в задния джоб!
52
1
 
16
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Аман, бе хора! Стига с този "въздух"! Вярно , изстрелът не е насочен към човек. Но събитието става под мост. Нарушителите не се подчиняват! За да привлече вниманието им и за да им покаже,че имат работа с представители на властта, полицаят вади оръжието, насочва го нагоре и произвежда изстрел. Но куршумът рикошира в бетона и попада във врата на един от тайфата. Жалко,! Щяло да стане ! Нещастен случай! Какво толкова? Че и г-н Борисов фръкнал чак от Брюксел.Толкова българи умират всеки ден нелепо.
51
1
 
4
 
! Отговори
игра на криеница преди 8 години
МВР и ДЕНС се крият и първо ги пускат да влязат от Турция и после други от МВР и ДЕНС ги гонят и преследват като диви животни.