Маевски целунал и ръка на стюердеса, извинил се...

Полякът бе пуснат с парична гаранция от 5 хиляди лева
Обновена: 22 ное 2015 14:37 | 22 ное 2015 14:34, Петя Славова
41
Маевски целунал и ръка на стюердеса, извинил се...
Снимка: БТА

Полякът, който заради неадекватна шега, че има бомба на борда на самолет, го приземи принудително на летище в Бургас е с мярка за неотклонение и трябва да плати парична гаранция  в размер на пет хиляди лева. Решението на съда може да се обжалва в 3-дневен срок.

По време на делото, което се гледа днес, Маевски обясни, че се е извинил за неуместната си шега още на борда на самолета и дори целунал ръката на стюардесата, но въпреки това командирът на самолета, действайки съгласно инструкциите, поискал разрешение за кацане на Летище Бургас, съобщи Агенция "Фокус".

Днес съдът наложи мярка за процесуална принуда – парична гаранция в размер на 5 000 лева спрямо полският гражданин, подал фалшив сигнал за бомба в самолет.

Срещу него бе образувано досъдебно производство по обвинение в това, че на 19 ноември застрашил сигурността на самолет, осъществяващ полет до Хургада, Египет.

Маевски съобщил по време на полета на член на екипажа - стюарда в самолета, че на борда има бомба, информация за която знаел, че е лъжлива. Това довело до прекратяване на полета и до принудително приземяване на самолета в 05.48 часана Летище – Бургас. Всички пътници бяха евакуирани.

Още по темата

Днес Окръжна прокуратура Бургас поиска срещу Маевски да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, като се мотивира с тежестта на повдигнатото му обвинение, за което е привлечен да отговаря. Според прокурора това е единствената адекватна мярка предвид обстоятелството, че Маевски е чужд гражданин и за да може в максимално кратък срок да се приключи разследването. Той няма адрес за призоваване в страната, от което може да се направи извод, че е налице реална опасност да напусне пределите на страната и да се укрие.

Защитникът на Маевски пледира пред съда да не уважава искането на прокуратурата. Според адвоката липсва обосновано предположение, че неговия подзащитен е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Той посочи, че от разпитите на всички свидетели става ясно, че нито един от пътниците не е чул или е разбрал за казаното от обвиняемия. Единствено стюарда е чул два пъти произнасянето на думата – бомба от страна на Маевски. След което е съобщил на главната стюардеса, за това което му е станало достояние, а тя е уведомила капитана на самолета, който е предприел действия по принудително приземяване.

По време на полета Маевски е обсъждал разговор, проведен предната вечер със свой приятел, за поставена бомба в руски самолет, който е бил свален над Египет. Става въпрос за едно недоразумение и интерпретация на информацията относно руския самолет. Защитникът посочи, че по делото няма и доказателства обвиняемия да се укрие. Маевски е и с чисто съдебно минало.

Защитникът помоли съда да му наложи по-лека мярка – домашен арест, като му осигури място, където да бъде настанен до приключване на наказателното производство, парична гаранция в размер на 2 000 лева, подписка или забрана да напуска пределите на страната, с което ще може да се реализира наказателната отговорност на Маевски.

В съдебната зала Маевски заяви, че се извинява за стореното и много съжалява. Той не се съгласи с повдигнатото му обвинение и заяви пред съда, че се чувства зле и преживява тежко факта, че е бил неправилно разбран.
Ако бъде признат за виновен, полякът може да получи наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: делобомбаМаевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17Абсолютно не си прав! Като студент съм живял с всякакви и съм виждал всякакви, включително и в родните им страни! Първо място по лошо пиянство държат поляците и англичаните! Веднага след тях на много малка разлика са немците и скандинавците! И чак тогава можем да посочим руснаците!Както казваше едно време Ангел Балевски: " Патил, та знае!"
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставете вече дъртото пияндеСолени ще му излязат " безплатните" напитки в самолета и тъпите шегички
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом завършва на ски, значи е деградирал от пиянство полски евреин , от тях нищо хубаво не можеш да очакваш ,
21
1
 
7
 
! Отговори
мнбж преди 8 години
"стюердеса" ? А тоя даже на затвор трябва да го осъдят и да плати всички загуби на авикомпанията, на пътниците и на нашите служби.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 24В самолет когато ти предложат кюфтета, ела и ми се обади лично!
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета коментарите направо тръпки ме побиват.Дано другият приземен по подобни причи е с ваште деца на борда и да кацне в Сирия насред Ислямска държава.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОМНИТЕ ЛИ СЛУЧАЯ С НСА БОРЕСА АНГЛИЧАНИН ДЕТО ВИЛНЯ КАТО ПОЛУДЯЛ ПО МОРЕТО!!!!!!!!НАПРАВО ГО ОНЕВИНИХА!!!!-------------------А ТОЯ ЖИВ ЩЕ ГО РАЗКЪСАТ КАТО, ЧЕ Е НЯКАКЪВ МЕГА ПРЕСТЪПНИК!
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ако бъде признат за виновен, полякът може да получи наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода."-Хайде стига глупости ние за ктб не осъдихме нито един където държавата изтегли 4 млрд. заем и за оня пиян спортист който карайки пиян уби няколко човека и още много други да ги не почвам та тоя пиян поляк който после е целунал ръката на стюардесата ли ще осъдите пуснете си го човека глобете го там тещо и това е.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИТО Е УБИЛ НЯКОЙ НИТО НИЩО!!!!!!! ЗАБАВИЛ СЕ БИЛ ПОЛЕТА КАТО, ЧЕ НЕ СЕ СЛУЧВА!!!!ЧОВЕКА Е ИСКАЛ ДА ПРИВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕТО НА СТЮАРДЕСАТА КАТО И Е КАЗАЛ, ЧЕ ИМА БОМБА МЕЖДУ КРАКАТА КОЯТО Е НА ПЪТ ДА ИЗБУХНЕ Я ОНАЯ ГО Е ПРИЕЛА В БУКВАЛЕН СМИСЪЛ!
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЛЕДАЙТЕ САМО С КАКВИ ГЛУПОСТИ НИ ЗАНИМАВАТ!!!!ШЕГАДЖИЯТА ГО ИЗКАРАХА ТОП ПРЕСТЪПНИК !!! ИСКАЛ ДА СЕ ПРИЗЕМИ САМОЛЕТА ЧУДО ГОЛЯМО!!!!!!!!!!!!
14
2
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 13Те Росенчо и Дянков скачаха на Русия и без да са употребили алкохол!Ние задминаваме в това отношение всички!
13
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я оставете човека на мира бе,сккапаняци. Не му унищожавайте старините бее!Ако беше неггър или араббин веднага щяха да излезнат бхк да го защитават!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 12То и затова държавата им такава на поляците- скапана! Иначе ако са малко тавряз скачат на Русия даже. Толкова алкохолизирани. Не знаят къде са.
11
4
 
13
 
! Отговори
:) преди 8 години
Поляците са мързеливи пияници. Сравнени с тях руснаци, скандинавци и англичани изглеждат като заклети трезвеници.Виждал съм ги как купуват кашони водка по Черноморието и се напиват още докато ги занесат до хотела. Наистина за нищо не стават.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стана като в САЩ. Там думата бомба на самолет е забранена. Ха си я казал и ти се случва точно това което е станало с поляка. Арест, обвинение...По идиотщини бързо ги стигаме американците
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова са смешни нашите, че няма накъде. покрай тия джихадисти някой подпийнал ако каже БОМБА и всички го обявяват за терорист. Смееееех!
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАКАВА Е БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА- НЕКАДЪРНИ МОМЧЕНЦА И МОМИЧЕНЦА, ОБЛЕЧЕНИ В ЧЕРВЕНИ ТОГИ, КОИТО НЕ ВЪРШАТ НИЩО ЗАКОННО И НУЖНО, А САМО БЕЗОБРАЗИЯ НА ГЪРБА НА НЕВИННИ ХОРА И ЗА СМЕТКА НА НАРОДЕЦА, КОЙТО БЕЗРОПОТНО СИ ТРАЕ
7
0
 
10
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Ееее сега доста удобно с тези бомби стана... Всеки който гледа я криво, я лошо, става терорист и по бързата процедура наказан... :)
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поляка е казал на стюардесата "бомба"?сигурно е било комплимент!
5
0
 
12
 
! Отговори
advokat преди 8 години
Прокурорката Красимира Кателиева заедно с приятелката си Калина Чапкънова са еднакво неграмотни юридически, че няма накъде повече, но Цацаров ги толерира, защото изпълняват послушно всякакви поръчки,не им дреме изобщо какъв щ е е резултата и позора.УНИКУМ!