Метил в "домашнярката" убил четиримата от Якоруда

"Ракиджията" го заплашват до 15 години затвор
44
Метил в "домашнярката" убил четиримата от Якоруда
Снимка: Булфото, архив

Най - вероятната причина за смъртта на четиримата мъже от Якоруда е натравяне с метилов алкохол, според извършената аутопсия на двама от тях, съобщи д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ - Благоевград, цитиран от "Фокус".

Още по темата

Високи стойности на метил има и в кръвта и на другите четирима, които са в болница, след като също са пили от ракията със съмнителен произход. Тяхното състояние се подобрява.

"Прилагат им се редица процедури за стабилизиране, като на един от тях е била извършена диализа, същата ще бъде извършена и на още един от лекуващите се", обясни д-р Митев.

Заради случая Окръжната прокуратура в Благоевград образува наказателно дело срещу Тайфи Метльов от Якоруда, произвел ракията.

Той ще бъде разследван за извършено престъпление по чл. 350, ал. 3 от Наказателния кодекс. За това престъпление законодателят предвижда от 3 до 15 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците умират от много неща - те живеят робски, умират робски, пият робски...Горките хора, винаги така са живели - пушат махорка и пият самагон.А като няма друго - одеколкон Тройной, по старите знаят това.
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Русия всяка година умират стотици хора от отравяне с домашен алкохол - самагон.Пък после ми хвалете домашното пиене и руснаците!
6
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пил съм много различни домашни ракии - егати грозните смотани гадни и ужасни питиета!Рядко се прави добър домашен дестилат.Те незнаят какво е ферментация, а тръгнали да дестилират спирт ...
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хо-хо-хо! Ква ферментация във фабрика те гони бе? Там само смесват разни съединения като в химическа лаборатория, пък после си ги купувай и си мисли, че пиеш ракия.
4
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Домашната ракия е нещо странно, *** и противно в повечето случаи.Но тези са пострадали от метилов алкохол най-вероятно, а не от домашно печена ракия.Някой е купил метилов спирт, сложил му фобавки и хайде на евтината ракия ...
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори и домашната ракия трябва да се подлага на химичен анализ. Ако в материала има костилки, загнили плодове, стари компоти, сладка и пр. трябва да се провери, защото има голяма вероятност да съдържа всички отрови от менделеевата таблица.
2
4
 
22
 
! Отговори
1chovek преди 8 години
Румбо (коментар 2) е напълно прав. Определено става въпрос за самоделна ракия-менте, с използвани отровни материали (метилов спирт или течност за чистачки), което е съвсем различно от домашно приготвена ракия от истински материали (грозде, сливи или друг плод) и изварена в казан.Така че се касае за нелегален производител на фалшив алкохол (забранено по Закон), а не за производител на домашна спиртна напитка (което по Закон е разрешено).
1
5
 
48
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Такива заглавия направо ме подлудяват!Тия дето ги пишат,имат ли си въобще понятие как се прави домашна ракия,че и казан показват!В случая става въпрос за менте,направено от някакъв евтин индустриален спирт разреден с вода и добавени есенции!Истинската домашна ракия,направена от различни плодове и захар,сварена в казан като на снимката,НЕ МОЖЕ да убие никого!Най-много да докара главобол!А ако е направена само от грозде(без захар) и с необходимия майсторлък,спокойно засрамва винпромите!