Единият от биячите: Тодор ни нападна! Не съжалявам!

И двамата братя отказват да дадат обяснения пред разследващите
Обновена: 15 яну 2016 18:59 | 15 яну 2016 18:15,
95
Единият от биячите: Тодор ни нападна! Не съжалявам!
Снимка: Нова тв

Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил, той ни нападна. Това каза пред Нова телевизия един от двамата братя, задържани за убийството на Тодор от Враца.

В момента съдът във Враца решава дали да остави в ареста Десислав и Иван Дамянови. Чакат се и резултатите от втората аутопсия на момчето, която по категоричен начин да установи причините за смъртта му.

Припомняме, че Окръжната прокуратура във Враца внесе искане за задържане под стража на двамата братя, причинили смъртта на 18-годишния Тодор.

В града пристигнаха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те ще помагат на местните обвинители при разследването.

Още по темата

На този етап двамата братя, известни в града с прякора си Поничките, отказват да дават обяснения пред разследващите.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

А нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Според свидетел Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му. Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда.

Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
12
 
! Отговори
Бъчварова преди 8 години
He бива да се коментира,без да се знае кое как е станало.А за да се знае - според сумата
14
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да прости момчето, но във всеки град има юначета които ударат два пъти крушата, изпият две хапчета химийка, изгледат най новия екшън и повярват че са непобедими! Повече мислене!
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На клипа ясно се вижда, че окото на единия от братята е насинено и е подут. И никой не бие момчето, ами там е майка му и се разправят и той се свлича на земята без никой да го бие. Да видим какво ще покаже експертизата!
12
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тия двамата само 2-та метра. Толкова.
11
20
 
13
 
! Отговори
изроди!!! преди 8 години
Хах, видяхте ли докъде стигна наглостта на бандитите? Отказват дори да дадат обяснения пред българските следователи, съдии и прокурори. Тоест те не признават българските правосъдни и правоохранителни органи. Нямат ги за нищо. Искат да кажат: НИЕ ДВАМАТА УБИЙЦИ ПЛЮЕМ В ЛИЦЕТО ВИ! ПЛЮЕМ В ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД И ПРОКУРАТУРА! ПЛЮЕМ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ! ПЛЮЕМ НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО И НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!"
10
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долни са тея понички. Била му сцепена веждата, а аз гледах клипа и ясно се вижда, че нищо му няма и момчето нямаше бокс в ръката!!!
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я си преставете бай тошо така като бърза еми ако беше прегазил дете кво прайм ?
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
''Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил'' Oще от първото изречение много лъжа от страна на биячите
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво свобода царете на пътя от сега на татък като се правят на шефове да си имат едно на ум какво ги чака
6
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"невинното дете" подсвирква и скача с бокс на грешните хора.
5
27
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убил е човек и не съжалява, тъпия, селски ***, *** миризлив. Напротив - очевидно е горд от постъпката си.Хайде сега го пуснете за награда и да отиде при децата на съдията, който го е пуснал.
4
14
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи да си представим хипотетично следната аналогична ситуация -при спор на пешеходна пътека един тип слиза от колата и ме напада с нож -сега трябва ли да стоя мирен до като ме заколи или му отнемам ножа след като ме е кълцал доволно и го порязвам при което той взема та се гътва нещастно от кръвозагуба и шок. Под давлението на тълпата ,близки и гласовити съученици на загиналия -мен ме обвиняват в умишлено убийство по хулигански подбуди -звучи ли ви справедливо ????????????
3
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата на момчето има думата. Той си знае. Никаква милост.
2
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво братя,свобода за братята
1
18
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за провокативно и долно заглавие ,единият от биячите ? Нямаме ли право да се защитаваме при нападение ???Да бяха стояли Тодор да ги убие