Нов бой на пътя: Пребити момчета, после и арестувани

23-годишен твърди, че след побой е бил третиран като престъпник
15 яну 2016 12:31,
68
Нов бой на пътя: Пребити момчета, после и арестувани
Снимка: bTV

23-годишният Стефан Димитров твърди, че е станал жертва на саморазправа на пътя, но вместо да получи закрила от полицията, е бил задържан.

Той и негов приятел – също на 23 години, са били спрени от непознати мъже на изхода на село Равно поле, Софийско, били са изкарани от колата чрез заплаха с пистолет и са били пребити с крик и бухалки, и заплашвани с нож.

"Докато чакахме на светофар, просто ни нападнаха въоръжени мъже без видима причина. Колата беше потрошена, биха ни, заплашиха ни с пистолет, с нож...", разказа Стефан пред bTV.

Той каза, че все още има белези и следи по гърба от побоя. Неговият приятел е пострадал по-тежко от него. По думите на Стефан те не са предизвикали по никакъв начин агресията на своите биячи и не разбирали защо им се случва всичко това.

Единственото обяснение, което пребитите мъже получили, е, че в Равно поле има кражби на коли и те са заподозрени за това. Заради това подозрение момчетата били откарани и в Районното. Стефан обаче категорично отрича колата му да е крадена или да има нещо общо с тези обвинения.

Полицаите дошли след 40-50 минути на мястото на инцидента. Здрависали се с биячите, вкарали двамата млади мъже в патрулката под заплаха, че ще има сложат белезници, ако не влязат доброволно, и ги откарали в Пето РПУ. Не им казали какви са им правата, не им разрешили да се обадят по телефона.

Майката на Стефан – Мария Ценова, била принудена цяла нощ да чака в пето РПУ, без да й дадат никаква информация. Тя предупреди, че семейството ще си потърси правата.

"Не мога да разчитам на полицията, не мога да разчитам на лекарите за моя живот, на кого мога да разчитам?!", попита риторично Стефан.

От МВР съобщиха, че е назначена проверка по случая. Не е ясно обаче кога ще има резултати от проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
21
 
! Отговори
VASIL KIREV преди 8 години
Ами то щом полицаите са се здрависали с биячите ясно е и какво ще установи назначената проверка.То в България битият си е бит ,е... си е е...
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Теозащото още не ви е дошло времето
21
5
 
12
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Не, не се познаваме и слава Богу. Не желая да познавам подобен човек, това, което прочетох в коментарът ти ме погнуси достатъчно.Ти също не познаваш момчетата, на които това се е случило, нито пък си бил там, за да се изказваш по подобен просташки начин и веднага да им вменяваш вина, без да знаеш нищо.Така че ще те обиждам колкото си искам, защото само един наистина *** човек може да приказва като теб. Както сам каза - и аз имам право да кажа мнението си.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"От МВР съобщиха, че е назначена проверка по случая."Наместо да правят проверки да вземат да си изринат ***, че заради такива като тия народа мрази полицията.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живеем в абсурдна държава, останали са само мъртви души. Престъпници и полицаи - ръка за ръка, правосъдие и престъпници. Не виждам кой нормален човек ще остане в България.
18
1
 
26
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
А така, да излизат все повече такива истории, да видим кое повече ще натежи - това или 20-те заплати.
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А един пък караше на задна, по еднопосочна улица и като ме блъсна, полицаите казаха, че аз съм виновен, щото съм спрял, като съм видял *** да идва с/у мен... ...на улицата било забранено спирането...
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има държава казвате?По-скоро някой си има държава...
15
6
 
13
 
! Отговори
Teo преди 8 години
До до 6"Толкова си ***, че даже не ми се обяснява колко си ***."Хайде без обиди, моля. Познаваме ли се? Май не. Използването на подобни епитети е признак на ниска култура. Щом не ви харесва това, което съм написал - добре. Но имам право да изкажа съмненията си. В статията всичко е с условности, не се знае кога е станало, а какво е станало разбираме само от едната страна. Според мен журналистите раздухват просто от инерцията със случая с Тодор. То така и аз мога да твърдя че са ме били!
14
1
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
ей, много изтъпя българина, по мое време само децата използваха тая плитка лъжа "без причина".
13
1
 
4
 
! Отговори
Васко кръпката преди 8 години
Искам да съм кучу кучето на крайния квартал
12
0
 
29
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Полицаите са част от това общество. Обществото пропадна за 26 години, като тежък камък. Какво очаквате от полицаите и бюрократите. И те са същите като нас. Всичко се ***....
11
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е твърде малка страна да се въведе ротационен принцип за съжаление. В Испания го има и Гуардия Цивил (отговарящи за транспортни произшествия, кражби,убийства и т.н) не работят където са родени и израстнали. Не се задържат и много време , за да се предотвратят такива "здрависвания". Пък пари да предложиш, направо се самоубиваш ритуално. Но и като ги видиш има респект - всички бягат 5 км под 22 мин. За южен манталитет са му намерили решението.
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От МВР съобщиха, че е назначена проверка по случая. Не е ясно обаче кога ще има резултати от проверката.Какво ще останови проверката едвали ще е нещо в ощърб на полицайте!?
9
9
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Толкова си ***, че даже не ми се обяснява колко си ***.
8
0
 
15
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Остава и да се случват такива работи на много хора !
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато се движиш направо и някои се блъсне в теб ПОЛИЦАЙТЕ ми казаха ,че нямало спирачен път !
6
25
 
11
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Не че нещо, но това намирисва. Никой няма просто ей така да ти тегли една гора бой без някаква основателна причина. И пак ще попитам защо на мен или на някой от приятелите и познатите ми такова нещо не се е случвало? Защото ако са невинни и това наистина се е случило тежко и горко както на ченгетата, така и тези, които са ги нападнали. С един свестен адвокат ще ги направят криви, стига да са прави. А и от статията не става ясно КОГА точно се е случило това. Май-май не са толкова невинни.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мен преди години ме блъсна кола като минавах през Костинброд на главната и местните ченгета казаха ,че съм виновен Аз защото съм карал с несъобразена скорост !
4
1
 
3
 
! Отговори
gost преди 8 години
Винаги има такива които не си Знаят мястото имам един такъв на 41 които се гледа квнчето на другите стоинов нали не смяташ че ще търпим цял живот да подиграваш