Екскметът, обвинен в изнасилване, остава в ареста

Трети ден хората в Стрелча протестират заради скандалния случай
Обновена: 19 яну 2016 20:08 | 19 яну 2016 19:37,
107

Снимка: Dnes.bg

Районният съд в Панагюрище остави в ареста с постоянна мярка "задържане под стража" бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. Той е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка.

Магистратите уважиха искането на прокуратурата с аргументите, че Евстатиев може да окаже натиск върху свидетели, ако е на свобода и да се укрие или извърши друго престъпление.

Още по темата

Съдебното заседание продължи повече от 5 часа. След като двама районни прокурори в Панагюрище си направиха отвод по случая, делото беше прехвърлено в Пазарджик.

Според източници на разследването екскметът на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е признал за половия контакт с непълнолетното момиче, но по думите му актът бил доброволен.

На влизане в съда в Панагюрище обаче бившият градоначалник заяви, че е невинен и дори че не познава момичето. Пред съда го чакаха гневни жители на Стрелча.

"Имала е цепнатина на устните и цялата е била в кръв, когато е намерена", разказа жена, която беше дошла пред съдебната палата в Панагюрище, за да чуе присъдата.

"Този трябва да се изсели, няма място за такъв перверзник в Стрелча", заяви друг жител на града.

Трети ден хората протестираха в Стрелча заради скандалния случай, а 800 човека са се подписали в подписката с искане за справедлив процес.

Десетокласничка, учеща в училището в града, е подала жалба за сексуален тормоз. Тя твърди, че е пила само сок, но се предполага, че той е съдържал упойващи вещества. Предстои да бъде направена експертиза.

"Боклук, пълен боклук и педофил!", така възкликна по адрес на екскмета жител на Стрелча, след като чу решението на съда. 

БСП-Пазарджик оттегли доверието си към Евстатиев, а Общинският съвет в Стрелча ще се събере на извънредна сесия в сряда, за да отнеме почетното гражданство на бившия кмет. Ще бъде поискана и неговата оставка като общински съветник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
7
 
! Отговори
лъже преди 8 години
.....бившият градоначалник заяви, че е невинен и дори че не познава момичето.... E Как не я познава като по телевизията казаха че е работила в предизборния му щаб когато Янаки Стоилов го пробутвал за кандидат кмет.
38
3
 
9
 
! Отговори
охо преди 8 години
До прокуратурата:има ли камери във района.на хотела?ако видите кмета със чувал на рамо да се мота около и във хотела ТОЙ Е;!!!!а ако видите ученичка сама да влиза във хотела....ТЯ Е;!!!а ако и видите родата около о във хотела...ТЕ СА!!!!! Тая история яко смърди.!!!!
37
1
 
10
 
! Отговори
врачанска вечер преди 8 години
Момченце ще трябва да ходи на училище в първия си учебен ден, но бащата го няма. Чакат го чакат го с майка му рано сутринта и по едно време оня цъфва на вратата с шише ракия. Момченцето: тате, какво е туй? Бащата: ела да опиташ. Отворил бутилката и детето отпило и казало: тате, абе това много гадно, бе! Бащата: Гадно я, а майка тиси мисли , че си правя кефа!
36
4
 
8
 
! Отговори
опа майки преди 8 години
Прокуратурата спира и ЗАБРАНЯВА УПОТРЕБАТА НА СКАНДАЛНИТЕ ВАКСИНИ ЕУВАКС И ПЕНТАКСИМ. ВАКСИНАТА ПЕНТАКСИМ СЕ СЛАГА НА БЕБЕТАТА В БЪЛГАРИЯ ОТ ЛЯТОТО НА МИНАЛАТА ГОДИНА! СТИСКА ЛИ МУ НА ЦАЦАРОВ , КОЙТО ХОДИ ВСЯКА СРЯДА НА ОПЕРАТИВКА ПРИ БОРИСОВ, КОЙТО ПЪК ИГРАЕ БЕЛОТ С МОСКОВ ДА ГО АРЕСТУВА? Журналистическо разследване на Валя Ахчиева за ваксините,бе спряно безпрецедентно за излъчване от шефовете на БНТ.
35
2
 
14
 
! Отговори
врачанска вечер преди 8 години
Лак за нокти и бикини се свалят най-лесно с пиенье!
34
3
 
15
 
! Отговори
охо преди 8 години
Ако тия от стрелча могат да видят кво става по хотелите във софия ще им падат веждите от ужас.не знаят за кво плющене иде реч
33
0
 
5
 
! Отговори
до 47 преди 8 години
Ама кмета играл със куция кон
32
2
 
14
 
! Отговори
врачанска вечер преди 8 години
Мъж и жена си говорят:- Скъпи...- Кажи, *** евтина? - Прахосмукачката не ще да смучи. - Интересно от кой е взела пример!
31
5
 
4
 
! Отговори
Тube преди 8 години
Ето как този *** открива паметник на *** Жуков в стрелча:https://youtube/watch?v=0Iw_Uca2_xY
30
0
 
21
 
! Отговори
врачанска вечер преди 8 години
Самолетна катастрофа! Всички загиват, само една стюардеса успяла да скочи с парашут. Събудила се на самотен остров, а до нея мъж пече месо.- Кой си ти? Къде съм аз- го попитала обърканата жена!- Аз съм пустиняк от Враца и от 15 години съм сам на тоя остров! Сакаш ли да ядеш?- Да, много съм гладна!-А ти какво ще ми дадеш? - я попитал врачанинът.- Ми мога да ти дам нещото, което не си го виждал от 15 години!Мъжът скочил прегърнал я и ентусиазирано я попитал: - Наистина ли носиш ракия???!
29
11
 
17
 
! Отговори
охо преди 8 години
Абе я да питам тия които протестират от Стрелча,зададоха ли си Въпроса:как "Невинното"девойче се е озовало във хотела????може би на рецепцията са и сипали водка докато се освободи място на лоби бара,или кмета "педофил"е излязъл пред хотела със чувал,опаковал я е на сред мегдана,метнал я е на рамо,минал през рецепцията,намигнал със вежди приятелски на рецепциониската,да не го издава,ръзвързал чувала във стаята,исипаш 300гр.във устата и е изнасилил момето???сигурно така е станало!!!!
28
1
 
20
 
! Отговори
врачанска вечер преди 8 години
Тъща пита зетя: Че какво толкова намери щерка ми у тебе?Зетя: Сакаш ли да ти го покажа?
27
1
 
15
 
! Отговори
Врачанска вечер преди 8 години
Една врачанка ми вика: аз съм модерна жена- не готвя, не чистя, не пера, не гладя!А аз: Не си модерна тиии, ами не си бита!
26
2
 
10
 
! Отговори
От Бакъря до 28 преди 8 години
Една жена чакала пред входа на съда.Охраната я наблюдавала известно време,пък взели,ча я попитали:"Вие кого чакакате?"Жената отговорила:"Ами,свидетел съм.""А по кое дело?"-пак я попитали,а тя отговорила:"Ами,по което ми платят добри пари."Та и тази дето чакала пред този съд да се не окаже нещо подобно .
25
1
 
15
 
! Отговори
врачанска вечер преди 8 години
Зимна новина: излязох да изпуша една цигара на терасата и си разбих главата в прането!
24
0
 
25
 
! Отговори
врачанска вечер преди 8 години
Момче от Лом няма къде да заведе девойката си да се мандръсат и я завело на замръзналия Дунав. И започват... и по едно време момчето казва: Ама, булка, я забий малко тия нокти у ледО, че подминаваме Русе!
23
1
 
7
 
! Отговори
Сексолог преди 8 години
До Въпрос?В едното ухо - да !
22
6
 
11
 
! Отговори
Прилича на баба си преди 8 години
"Насиленото" момиче прилича на баба си. Гледах тази сутрин баба и то Нова ТВ. Старата зе закани, че ако Евстатиев и падне в ръцете щяла да му отреже петия крак. Не и повярвах. Смятам, че след като му вид петия крак веднага ще смени решението си. И пълзешком ще се качи при него в хотелската стая. Представяте ли си какво тегло го чака Евстатиев ?Да не дава Господ.
21
2
 
14
 
! Отговори
Егати преди 8 години
А видео за случая има ли ? Да погледнем, да преценим ...
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При нашите тъмно.кожи братя момичетата раждат по на 12-13 но никой не търси отговорност за секс с непълнолетни. Що така?